Standard.

nedjelja avgust 19

Samo je sunce magnet za turiste na Žabljaku

U durmitorskom kraju turistička sezona više zavisi od vremenskih prilika nego igdje drugo u Crnoj Gori, zbog toga je prošlo ljeto bilo rekordno, minula zima sa najviše skijaških dana, a…

16 hits

utorak avgust 14

U Crnoj Gori je ajkula samo jednom napala kupača i to 1955. godine

Vijest da je turista u moru u Bečićia vidio ajkulu (kansije se ispostavilo da je je riječ o ribi veliki bucanj), odmah je podsjetilo na nemili događaj od prije gotovo…

24 hits

petak avgust 17

TO Tivat o otkazivanju Vanninog koncerta: Muzici nije mjesto u politici

Objavljeno u: Gradovi

by Ana Šofranac

Iz Turističke organizacija Tivta oglasili su se povodom otkazivanja koncerta hrvatske pop pjevačice Vanne koja je trebala da nastupi povodom 85. rođendana broda "Jadran".

19 hits

četvrtak avgust 16

Nevrijeme u Bijelom Polju: Stradala seoska infrastruktura

Objavljeno u: Gradovi

by Ana Šofranac

Nevrijeme koje je sinoć protutnjalo područjem Vraneške doline koja pripada opštini Bijelo Polje, prema informacijama sa terena, znatno je oštetilo seosku infrastrukturu. Bujice su za kratko vrijeme začepile propuste i…

31 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 12 mart 2018 07:32

Ko ide na kupanje? Bazen u S.C. Morača biće otvoren ove sedmice!

Posljednje testiranje na zatvorenom bazenu u sklopu Sportskog centra "Morača" je uspješno sprovedeno. Iz Glavnog grada su potvrdili za Pobjedu da će bazen za kupače biti otvoren ove sedmice.

Njegovo otvaranje, koje je bilo zakazano za 19. decembar prošle godine, objašnjavaju oni, usporio je tehnički pregled i intervencije na samom bazenu koje nijesu bile predviđene projektom.

"Cilj je bio da napravimo reprezentativan objekat koji će služiti kako za razvoj plivačkih sportova, tako i građanima u rekreativne svrhe, kakav Podgorica odavno zaslužuje. Realizacijom ovog projekta stvoreni su i uslovi za osnivanje vaterpolo plivačkog kluba Podgorice, što će doprinijeti da naš Vaterpolo savez nastavi uspješne nastupe na evropskim i svjetskim takmičenjima. Radi se o složenim radovima prema modernom projektnom rješenju, kakvo se po prvi put realizuje u našoj državi", istakli su iz Glavnog grada.

O značaju ovog sportskog objekta za glavni grad govori i to što je iz Vaterpolo saveza najavljeno da će meč preliminarnog dijela Svjetske lige u vaterpolu, između Crne Gore i Srbije, biti odigran u ovom bazenu.

Iz gradske uprave nijesu precizirali koliko će iznositi cijene ulaznica, ali su poručili da će biti pristupačne građanima. Bazen je urađenim po međunarodnim standardima, opremljen svim pratećim sadržajima i prilagođen je i osobama sa invaliditetom. Vrijednost radova je oko 2,2 miliona eura, a izvođač posla je firma Neimar inžinjering iz Podgorice.

Izgradnju bazena finansira Glavni grad Podgorica iz sredstava kapitalnog budžeta. Natkrivanjem vaterpolo bazena glavni grad dobija moderan i funkcionalan sportski bazen, koji će se koristiti u toku čitave godine u funkciji unapređenja plivačkog i vaterpolo sporta u Podgorici, kao i pružanje usluge građanima u cilju sportske rekreacije.

Gradiće salu za dvoranske sportove

U neposrednoj blizini zatvorenog bazena, u okviru SC "Morača" gradiće se multifunkcionalna sala za dvoranske sportove - košarku, odbojku, rukomet, mali fudbal i borilačke sportove, uz montažno-demontažni bazen. Ovaj projekat, navode iz Glavnog grada, realizuje se u formi privatno-javnog partnerstva sa Košarkaškim savezom, a ugovorena vrijednost radova je 4,2 miliona eura. - Realizacijom ovog projekta dobićemo najljepši objekat u ovom dijelu Evrope – ističu iz Glavnog grada.

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 12 mart 2018 11:19

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.