Standard.

ponedjeljak oktobar 22

U Budvi ponovo bilbordi: "Pokoljenja djela sude 1918-2018"

Objavljeno u: Gradovi

by Ana Šofranac

U Budvi su se danas pojavili novi sporni bilbordi.

52 hits

ponedjeljak oktobar 22

Isporučena zaštitna odijela za vatrogasce-spasioce

Pljevaljskoj Službi zaštite i spasavanja prije 15 dana isporučena su zaštitna odijela za prilaz vatri - gašenje požara i tehničke intervencije.

12 hits

ponedjeljak oktobar 22

Mogren dovode na nivo pet zvjezdica

Ministarstvo održivog razvoja dostavilo je budvanskom Sekretarijatu za urbanizam zahtjev Hotelske grupe „Budvanska rivijera“ za izdavanje urbanističko tehničkih uslova za rekonstrukciju i dogradnju hotela „ Mogren“ naspram Staroga grada.

12 hits

ponedjeljak oktobar 22

Mogren dovode na nivo pet zvjezdica

Objavljeno u: Gradovi

ponedjeljak oktobar 22

Biram Bar za kompromis oko lokacije za vrtić: "Dogovor kuću gradi"

Povodom zahjeva grupe građana da se vrtić ne gradi na planiranoj lokaciji između Gimnazije Niko Rolović i OŠ Blažo Jokov Orlandić, saopštenjem za javnost oglasili su se iz Biram Bar. 

11 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 12 mart 2018 07:32

Ko ide na kupanje? Bazen u S.C. Morača biće otvoren ove sedmice!

Posljednje testiranje na zatvorenom bazenu u sklopu Sportskog centra "Morača" je uspješno sprovedeno. Iz Glavnog grada su potvrdili za Pobjedu da će bazen za kupače biti otvoren ove sedmice.

Njegovo otvaranje, koje je bilo zakazano za 19. decembar prošle godine, objašnjavaju oni, usporio je tehnički pregled i intervencije na samom bazenu koje nijesu bile predviđene projektom.

"Cilj je bio da napravimo reprezentativan objekat koji će služiti kako za razvoj plivačkih sportova, tako i građanima u rekreativne svrhe, kakav Podgorica odavno zaslužuje. Realizacijom ovog projekta stvoreni su i uslovi za osnivanje vaterpolo plivačkog kluba Podgorice, što će doprinijeti da naš Vaterpolo savez nastavi uspješne nastupe na evropskim i svjetskim takmičenjima. Radi se o složenim radovima prema modernom projektnom rješenju, kakvo se po prvi put realizuje u našoj državi", istakli su iz Glavnog grada.

O značaju ovog sportskog objekta za glavni grad govori i to što je iz Vaterpolo saveza najavljeno da će meč preliminarnog dijela Svjetske lige u vaterpolu, između Crne Gore i Srbije, biti odigran u ovom bazenu.

Iz gradske uprave nijesu precizirali koliko će iznositi cijene ulaznica, ali su poručili da će biti pristupačne građanima. Bazen je urađenim po međunarodnim standardima, opremljen svim pratećim sadržajima i prilagođen je i osobama sa invaliditetom. Vrijednost radova je oko 2,2 miliona eura, a izvođač posla je firma Neimar inžinjering iz Podgorice.

Izgradnju bazena finansira Glavni grad Podgorica iz sredstava kapitalnog budžeta. Natkrivanjem vaterpolo bazena glavni grad dobija moderan i funkcionalan sportski bazen, koji će se koristiti u toku čitave godine u funkciji unapređenja plivačkog i vaterpolo sporta u Podgorici, kao i pružanje usluge građanima u cilju sportske rekreacije.

Gradiće salu za dvoranske sportove

U neposrednoj blizini zatvorenog bazena, u okviru SC "Morača" gradiće se multifunkcionalna sala za dvoranske sportove - košarku, odbojku, rukomet, mali fudbal i borilačke sportove, uz montažno-demontažni bazen. Ovaj projekat, navode iz Glavnog grada, realizuje se u formi privatno-javnog partnerstva sa Košarkaškim savezom, a ugovorena vrijednost radova je 4,2 miliona eura. - Realizacijom ovog projekta dobićemo najljepši objekat u ovom dijelu Evrope – ističu iz Glavnog grada.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 12 mart 2018 11:19

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.