Standard.

utorak januar 15

Odluka Vrhovnog suda Crne Gore: Bjelopoljskim doktorima se ponovo sudi

Vrhovni sud Crne Gore usvojio je zahtjev za zaštitu zakonitosti, koji su podnijeli branioci optuženih bjelopoljskih doktora, protiv pravosnažnih presuda Višeg suda u Bijelom Polju od 28. jula 2017. i…

52 hits

utorak januar 15

Kotor nominovan za najbolju evropsku destinaciju u 2019. godini

Kotor je nominovan za titulu najbolje evropske destinacije u 2019. godini, nakon rezultata ostvarenih tokom 2018. na takmičenju koje sprovodi European Best Destinations – EBD, navedeno je na sajtu TO…

42 hits

utorak januar 15

Jubilarni 50. Praznik mimoze počeće 1. februara

Ovogodišnje jubilarno 50. izdanje Praznika mimoze počeće u petak 1. februara u 18 sati kada će na bini u Igalu nastupiti lokalni DJ-ejevi. Program svečanog otvaranja podrazumijeva nastupe štulaša, mažoretki,…

33 hits

utorak januar 15

Komunalna inspekcija uklonila ogradu koju je Vanja Đurišić postavio u Jerevanskoj

Komunalna inspekcija Glavnog grada uklonila je jutros, prema ranije donijetom rješenju o uklanjanju, nelegalno postavljenu ogradu u Jerevanskoj ulici na Zabjelu, koju je na imovini Glavnog grada ranije postavio Vanja…

28 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 12 mart 2018 07:32

Ko ide na kupanje? Bazen u S.C. Morača biće otvoren ove sedmice!

Posljednje testiranje na zatvorenom bazenu u sklopu Sportskog centra "Morača" je uspješno sprovedeno. Iz Glavnog grada su potvrdili za Pobjedu da će bazen za kupače biti otvoren ove sedmice.

Njegovo otvaranje, koje je bilo zakazano za 19. decembar prošle godine, objašnjavaju oni, usporio je tehnički pregled i intervencije na samom bazenu koje nijesu bile predviđene projektom.

"Cilj je bio da napravimo reprezentativan objekat koji će služiti kako za razvoj plivačkih sportova, tako i građanima u rekreativne svrhe, kakav Podgorica odavno zaslužuje. Realizacijom ovog projekta stvoreni su i uslovi za osnivanje vaterpolo plivačkog kluba Podgorice, što će doprinijeti da naš Vaterpolo savez nastavi uspješne nastupe na evropskim i svjetskim takmičenjima. Radi se o složenim radovima prema modernom projektnom rješenju, kakvo se po prvi put realizuje u našoj državi", istakli su iz Glavnog grada.

O značaju ovog sportskog objekta za glavni grad govori i to što je iz Vaterpolo saveza najavljeno da će meč preliminarnog dijela Svjetske lige u vaterpolu, između Crne Gore i Srbije, biti odigran u ovom bazenu.

Iz gradske uprave nijesu precizirali koliko će iznositi cijene ulaznica, ali su poručili da će biti pristupačne građanima. Bazen je urađenim po međunarodnim standardima, opremljen svim pratećim sadržajima i prilagođen je i osobama sa invaliditetom. Vrijednost radova je oko 2,2 miliona eura, a izvođač posla je firma Neimar inžinjering iz Podgorice.

Izgradnju bazena finansira Glavni grad Podgorica iz sredstava kapitalnog budžeta. Natkrivanjem vaterpolo bazena glavni grad dobija moderan i funkcionalan sportski bazen, koji će se koristiti u toku čitave godine u funkciji unapređenja plivačkog i vaterpolo sporta u Podgorici, kao i pružanje usluge građanima u cilju sportske rekreacije.

Gradiće salu za dvoranske sportove

U neposrednoj blizini zatvorenog bazena, u okviru SC "Morača" gradiće se multifunkcionalna sala za dvoranske sportove - košarku, odbojku, rukomet, mali fudbal i borilačke sportove, uz montažno-demontažni bazen. Ovaj projekat, navode iz Glavnog grada, realizuje se u formi privatno-javnog partnerstva sa Košarkaškim savezom, a ugovorena vrijednost radova je 4,2 miliona eura. - Realizacijom ovog projekta dobićemo najljepši objekat u ovom dijelu Evrope – ističu iz Glavnog grada.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 12 mart 2018 11:19

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.