Standard.

utorak maj 22

Dedeić: Svaki četvrti zaposleni u Podgorici mora biti Srbin

Lideri Srpske koalicije razgovarali su sinoć sa simpatizerima i aktivistima u podgoričkom naselju Blok Pet.

470 hits

ponedjeljak maj 21

Podgorica: Autobusom se vozi ko mora

Građani Podgorice, ali i vlasnici autobuskih preduzeća, nijesu zadovoljni stanjem u gradskom saobraćaju. Putnici se žale na neklimatizovane autobuse i neredovne vožnje, a neki od autobuskih prevoznika na i dalje…

141 hits

petak maj 18

Prva dva smart parkinga u Podgorici: Miljana Vukova i Novaka Miloševa se parkirate

Objavljeno u: Gradovi

by Milica Minić

Zahvaljujući inovativnim ICT rješenjima Crnogorskog Telekoma, u ulicama Miljana Vukova i Novaka Miloševa u centru Podgorice, otvorena su prva dva smart parkinga u Crnoj Gori. Time je označen početak primjene…

144 hits

srijeda maj 16

Njemačka televizija snimila film o Baru i Crnoj Gori koji je pogledalo već dva miliona ljudi

Objavljeno u: Gradovi

by Ana Šofranac

Poznata njemačka TV stanica “SAT 1” snimila je dokumentarni film o Baru i Crnoj Gori koji je emitovala u Njemačkoj, Austriji i Švajcarskoj, u okviru popularnog putopisnog serijala "Bez granica…

529 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 12 mart 2018 07:32

Ko ide na kupanje? Bazen u S.C. Morača biće otvoren ove sedmice!

Posljednje testiranje na zatvorenom bazenu u sklopu Sportskog centra "Morača" je uspješno sprovedeno. Iz Glavnog grada su potvrdili za Pobjedu da će bazen za kupače biti otvoren ove sedmice.

Njegovo otvaranje, koje je bilo zakazano za 19. decembar prošle godine, objašnjavaju oni, usporio je tehnički pregled i intervencije na samom bazenu koje nijesu bile predviđene projektom.

"Cilj je bio da napravimo reprezentativan objekat koji će služiti kako za razvoj plivačkih sportova, tako i građanima u rekreativne svrhe, kakav Podgorica odavno zaslužuje. Realizacijom ovog projekta stvoreni su i uslovi za osnivanje vaterpolo plivačkog kluba Podgorice, što će doprinijeti da naš Vaterpolo savez nastavi uspješne nastupe na evropskim i svjetskim takmičenjima. Radi se o složenim radovima prema modernom projektnom rješenju, kakvo se po prvi put realizuje u našoj državi", istakli su iz Glavnog grada.

O značaju ovog sportskog objekta za glavni grad govori i to što je iz Vaterpolo saveza najavljeno da će meč preliminarnog dijela Svjetske lige u vaterpolu, između Crne Gore i Srbije, biti odigran u ovom bazenu.

Iz gradske uprave nijesu precizirali koliko će iznositi cijene ulaznica, ali su poručili da će biti pristupačne građanima. Bazen je urađenim po međunarodnim standardima, opremljen svim pratećim sadržajima i prilagođen je i osobama sa invaliditetom. Vrijednost radova je oko 2,2 miliona eura, a izvođač posla je firma Neimar inžinjering iz Podgorice.

Izgradnju bazena finansira Glavni grad Podgorica iz sredstava kapitalnog budžeta. Natkrivanjem vaterpolo bazena glavni grad dobija moderan i funkcionalan sportski bazen, koji će se koristiti u toku čitave godine u funkciji unapređenja plivačkog i vaterpolo sporta u Podgorici, kao i pružanje usluge građanima u cilju sportske rekreacije.

Gradiće salu za dvoranske sportove

U neposrednoj blizini zatvorenog bazena, u okviru SC "Morača" gradiće se multifunkcionalna sala za dvoranske sportove - košarku, odbojku, rukomet, mali fudbal i borilačke sportove, uz montažno-demontažni bazen. Ovaj projekat, navode iz Glavnog grada, realizuje se u formi privatno-javnog partnerstva sa Košarkaškim savezom, a ugovorena vrijednost radova je 4,2 miliona eura. - Realizacijom ovog projekta dobićemo najljepši objekat u ovom dijelu Evrope – ističu iz Glavnog grada.

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 12 mart 2018 11:19

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.