Standard.

subota mart 17

U Rijeci Crnojevića i Virpazaru stabilnije

Objavljeno u: Gradovi

by Ana Šofranac

Situacija u Rijeci Crnojevića, području Virpazara i na Cetinju jutros je stabilnija budući da je tokom noći kiše bilo vrlo malo.

28 hits

subota mart 17

Novi odron na putu Cetinje - Lovćen

Objavljeno u: Gradovi

by Ana Šofranac

Na putnom pravcu Cetinje – Lovćen, u mjestu Presjeka, danas je došlo do novog odrona. Kako je saopšteno iz Službe zaštite i spašavanja, saobraćaj je na tom dijelu puta otežan…

8 hits

petak mart 16

Kotoranin koji pola vijeka dobrovoljno daje krv: Ja iznova dobijam sebe

Objavljeno u: Gradovi

by Ana Šofranac

Čovjek koji 50 godina daje svoju krv, do cifre od 129. puta, je Danilo Đurović, predsjednik Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi Pomorskog fakulteta u Kotoru, kojeg je osnovao prije 32 godine,…

38 hits

petak mart 16

Brojne rupe na putu ka Vidrovanu opasnost za vozače

Objavljeno u: Gradovi

by Ana Šofranac

Od Nikšića prema Vidrovanu na potezu od 10 kilometara otvorilo se desetak rupa koje već pola godine bezuspješno čekaju saniranje.

8 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 12 mart 2018 07:32

Ko ide na kupanje? Bazen u S.C. Morača biće otvoren ove sedmice!

Posljednje testiranje na zatvorenom bazenu u sklopu Sportskog centra "Morača" je uspješno sprovedeno. Iz Glavnog grada su potvrdili za Pobjedu da će bazen za kupače biti otvoren ove sedmice.

Njegovo otvaranje, koje je bilo zakazano za 19. decembar prošle godine, objašnjavaju oni, usporio je tehnički pregled i intervencije na samom bazenu koje nijesu bile predviđene projektom.

"Cilj je bio da napravimo reprezentativan objekat koji će služiti kako za razvoj plivačkih sportova, tako i građanima u rekreativne svrhe, kakav Podgorica odavno zaslužuje. Realizacijom ovog projekta stvoreni su i uslovi za osnivanje vaterpolo plivačkog kluba Podgorice, što će doprinijeti da naš Vaterpolo savez nastavi uspješne nastupe na evropskim i svjetskim takmičenjima. Radi se o složenim radovima prema modernom projektnom rješenju, kakvo se po prvi put realizuje u našoj državi", istakli su iz Glavnog grada.

O značaju ovog sportskog objekta za glavni grad govori i to što je iz Vaterpolo saveza najavljeno da će meč preliminarnog dijela Svjetske lige u vaterpolu, između Crne Gore i Srbije, biti odigran u ovom bazenu.

Iz gradske uprave nijesu precizirali koliko će iznositi cijene ulaznica, ali su poručili da će biti pristupačne građanima. Bazen je urađenim po međunarodnim standardima, opremljen svim pratećim sadržajima i prilagođen je i osobama sa invaliditetom. Vrijednost radova je oko 2,2 miliona eura, a izvođač posla je firma Neimar inžinjering iz Podgorice.

Izgradnju bazena finansira Glavni grad Podgorica iz sredstava kapitalnog budžeta. Natkrivanjem vaterpolo bazena glavni grad dobija moderan i funkcionalan sportski bazen, koji će se koristiti u toku čitave godine u funkciji unapređenja plivačkog i vaterpolo sporta u Podgorici, kao i pružanje usluge građanima u cilju sportske rekreacije.

Gradiće salu za dvoranske sportove

U neposrednoj blizini zatvorenog bazena, u okviru SC "Morača" gradiće se multifunkcionalna sala za dvoranske sportove - košarku, odbojku, rukomet, mali fudbal i borilačke sportove, uz montažno-demontažni bazen. Ovaj projekat, navode iz Glavnog grada, realizuje se u formi privatno-javnog partnerstva sa Košarkaškim savezom, a ugovorena vrijednost radova je 4,2 miliona eura. - Realizacijom ovog projekta dobićemo najljepši objekat u ovom dijelu Evrope – ističu iz Glavnog grada.

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 12 mart 2018 11:19

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.