Standard.

srijeda jul 18

OVO je datum održavanja Bokeške noći

Objavljeno u: Gradovi

by Milica Minić

Tradicionalna kotorska festa Bokeljska noć 2018.  biće održana u subotu, 18. avgusta u organizaciji Kulturnog centra "Nikola Đurković“ i Turističke organizacije Kotor, a pod pokroviteljstvom Opštine Kotor.

21 hits

srijeda jul 18

Pijanista Andrija Jovović na KotorArtu: Sviraće Betovena, Baha i Šopena

Objavljeno u: Gradovi

by Milica Minić

U okviru ciklusa koncerata pod nazivom KotorArt talenti na Don Brankovim danima muzike nastupiće mladi pijanista Andrija Jovović, koji je osvojio brojne nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima.

27 hits

utorak jul 17

Renovirana kuća Iva Andrića u Herceg Novom otvorena za posjetioce

Objavljeno u: Gradovi

by Milica Minić

Od danas u Njegoševoj ulici u Herceg Novom vrata kuće koju je sagradio i u kojoj je živio nobelovac Ivo Andrić, kada se sa suprugom Milicom doselio iz Beograda 1964.…

17 hits

 
 
 
 
nedjelja, 13 maj 2018 10:42

FOTO: Medvedev bi da gradi luksuzno naselje na Škveru

Na najatraktivnijem dijelu Herceg Novog, na Škveru, odnosno na mjestu nekadašnjeg Zanatskog, vlasnik kompanije Evroland, ruski milioner Jevgenij Medvedev gradiće luksuzno apartmansko naselje, na tri sprata sa podzemnim garažama.

FOTO: Medvedev bi da gradi luksuzno naselje na Škveru FOTO: Radio Jadran

Medvedev je vlasnik jedine neiskorišćene parecele u zapadnom podgrađu Herceg Novog – propalog preduzeća Zanatsko, površine 2.516 m².

Gradnja bi trebalo da počne na jesen, nakon isteka zabrane izvođenja građevinskih radova, a Medvedev obećava da će izaći u susret građanima Herceg Novog, saslušati sugestije i komentare, kako bi sve strane bile zadovoljne nakon realizacije projekta, priča za Radio Jadran administrativna direktorka kompanije, Julija Matović.

radjad2

FOTO: Radio Jadran

"Gospodin Medvedev želi da svima bude dobar komšija, pa će vjerovatno od Opštine tražiti da se ukine parking u ulici Partizanski put, a za uzvrat će ponuditi jedan broj parking mjesta u podzemnoj garaži. On hoće da sasluša šta ljudi misle o tome i šta bi bilo dobro i za grad i za njega", objašnjava ona, prenosi Radio Jadran.

Kako je kazala, njegova je vizija da na mjestu Zanatskog napravi objekat, koji bi se estetski uklopio u ambijent, ali koji bi bio u rangu sa objektima u Porto Montenegru. Projekat već postoji, kao i izdata građevinska dozvola u skladu sa starim PUP-om, koju će vjerovatno morati da reviduje.

radjad3

FOTO: Radio Jadran

Pored toga, Medvedev u svom objektu želi da zaposli isključivo Novljane. Za početak građevinske firme, projektante, konsultante, arhitekte, a kasnije i ljude koji će održavati i obezbjeđivati zdanje.

"Dio apartmana u objektu će biti prodat, jedan dio će ostaviti za rentiranje. Biće mu potrebni radnici za servisiranje objekta. On bi volio licenciranu agenciju za obezbjeđenje sa ovdašnjim ljudima, komplet organizaciju sa konobarima, sobaricama, čuvarima", navodi Matović.

Projekat predviđa i poslovne prostore u kojima bi bile otvorene prodavnice garderobe, rent a car i turističke agencije, salone ljepote i namještaja, kao i prodavnice lokalnih proizvoda za turiste, po ugledu na Porto Montenegro.

radjad4FOTO: Radio Jadran

Jevgenij Medvedev vlasnik je i nekadašnjeg kikindskog odmarališta na Njivicama, za kojeg su takođe ima projekte. U toku je uređenje terena, čišćenje i manji gađevinski radovi, ali plaža odmarališta ove sezone biće otovrena za Novljane i turiste, obećava Matović.

Ovaj ruski biznismen koji je bio predstavnik u Ruskoj Dumi sada je investitor i suvlasnik velikog građevinskog biznisa u Moskvi. Njegova firma, Evroland doo je do sada redovno izmirivala raznorazne poreze u Crnoj Gori, koji na godišnjem nivo iznose preko 30.000 eura.

 

Posljednji put izmijenjeno nedjelja, 13 maj 2018 10:51

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.