Standard.

ponedjeljak avgust 13

Vatrogasci kod novog gradonačelnika: Imaće punu podršku i razumijevanje

Pripadnici Službe zaštite imaće od nove gradske uprave punu podršku i razumijevanje za sve potrebe i inicijative kako bi efikasno i kvalitetno mogli da rade, poručio je gradonačelnik Podgorice, Ivan…

16 hits

subota avgust 11

Šta kaže prvi čovjek Kolašina - koji su najvažniji zadaci nove vlasti?

Objavljeno u: Gradovi

by Milica Minić

Kvalitetno povezivanje sa sjeverom i jugom države, stavljanje u funkciju Skijališta Bjelasica 1600, komunalno uređenje Kolašina prioritet su u radu novog rukovodstva Opštine, rekao je gostujući u ljetnjem magazinu “Ljeto…

23 hits

nedjelja avgust 12

Ovi gradovi sjutra neće imati struju neko vrijeme

Objavljeno u: Gradovi

by Ana Šofranac

Crnogorski elektrodistributivni sistem obavijestio je građane Crne Gore koji djelovi više opština sjutra neko vrijeme neće imati struje.

48 hits

subota avgust 11

Vukićević: Na Žabljaku će biti posla za svakoga ko želi da radi

Objavljeno u: Gradovi

by Milica Minić

Rješavanje problema vodosnabdijevanja na Žabljaku, zadržavanje mladih kroz otvaranje novih radnih mjesta izgradnjom ili obnovom hotela, šta će ujedno poboljšati i turističku ponudu grada, prioritetna su pitanja kojima će se…

19 hits

 
 
 
 
utorak, 07 avgust 2018 18:02

Počela montaža novih podzemnih kontejnera

Montaža 20 novih podzemnih kontejnera, za čiju je nabavku Glavni grad izdvojio oko 80 hiljada eura, počela je danas i biće završena do kraja mjeseca.

Počela montaža novih podzemnih kontejnera FOTO: RTCG

Kako je saopšteno iz PG Biroa, time će se efikasnije prikupljati komunalni otpad, poboljšati higijena i izgled grada.

"Pripremni radovi na montaži prve isporuke od deset podzemnih kontejnera započeti su na lokacijama koje su prethodno ispitane", kaže se u saopštenju.

Iz PG Biroa su kazali da je utvrđeno da na tim mjestima nema podzemnih instalacija, što je preduslov za određivanje lokacije.

"Po dva kontejnera biće montirana u Bulevaru Ivana Crnojevića i u blizini raskrsnice Nove Dalmatinske i Vlada Ćetkovića, a po jedan u ulicama Bratstva i jedinstva, Nikca od Rovina, Vasa Raičkovića, Meše Selimovića i Princeze Ksenije", navodi se u saopštenju.

Završetak montaže prve grupe kontejnera planiran je, kako su kazali, do kraja nedjelje, a nakon isporuke preostalih deset, do kraja mjeseca će biti završeni kompletni radovi i svih 20 novih podzemnih kontejnera stavljeni u funkciju.

“Prilikom odabira uzimali smo u obzir one lokacije na kojima se trenutno pražnjenje kontejnera vrši više puta u toku dana i gdje je, i pored čestog pražnjenja, primjetna pojava odlaganja otpada oko kontejnera”, objasnili su iz PG Biroa.

Dodaje se da će podzemni kontejneri biti odgovarajuća zamjena za metalne, koji će biti povučeni po okončanju kompletnih radova.

“Podzemni kontejneri se prazne svakodnevno, a poslovi se obavljaju uz angažovanje dva specijalna vozila sa kranom, namjenski obezbijeđena za pražnjenje podzemnih kontejnera”, piše u saopštenju.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.