Standard.

četvrtak april 18

Herceg Novi: Urađeno idejno rješenje igrališta i teretane na otvorenom na Gomili

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog uradila je Idejno rješenje dječijeg igrališta i teretane na otvorenom u naselju Gomila, saopšteno je iz lokalne uprave. Kako se navodi u saopštenju, slijedi…

15 hits

četvrtak april 18

Opština Budva neće odgovoriti Raduloviću

Opština Budva neće odgovarati Ministarstvu turizma i održivog razvoja oko privremenih lokacija, jer je svoj stav odavno saopštila, kazao je juče predsjednik budvanske opštine Marko Bato Carević, prenose Dnevne novine.

19 hits

četvrtak april 18

Redovan saobraćaj u Donjoj Gorici za osam dana

Asfalterski radovi na obje strane donjogoričkog bulevara trebalo bi da budu završeni do 26. aprila. Uporedo s tim, biće izgrađeni i preostali dio trotoara, postavljena rasvjeta, vertikalna saobraćajna signalizacija i…

18 hits

srijeda april 17

Otvoren Sajam automobila, motocikala i opreme u Podgorici

Zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović danas je svečano otvorio sajam automobila, motocikala i opreme – “Auto Moto Show – Podgorica 2019”.

51 hits

 
 
 
 
utorak, 07 avgust 2018 18:02

Počela montaža novih podzemnih kontejnera

Montaža 20 novih podzemnih kontejnera, za čiju je nabavku Glavni grad izdvojio oko 80 hiljada eura, počela je danas i biće završena do kraja mjeseca.

Počela montaža novih podzemnih kontejnera FOTO: RTCG

Kako je saopšteno iz PG Biroa, time će se efikasnije prikupljati komunalni otpad, poboljšati higijena i izgled grada.

"Pripremni radovi na montaži prve isporuke od deset podzemnih kontejnera započeti su na lokacijama koje su prethodno ispitane", kaže se u saopštenju.

Iz PG Biroa su kazali da je utvrđeno da na tim mjestima nema podzemnih instalacija, što je preduslov za određivanje lokacije.

"Po dva kontejnera biće montirana u Bulevaru Ivana Crnojevića i u blizini raskrsnice Nove Dalmatinske i Vlada Ćetkovića, a po jedan u ulicama Bratstva i jedinstva, Nikca od Rovina, Vasa Raičkovića, Meše Selimovića i Princeze Ksenije", navodi se u saopštenju.

Završetak montaže prve grupe kontejnera planiran je, kako su kazali, do kraja nedjelje, a nakon isporuke preostalih deset, do kraja mjeseca će biti završeni kompletni radovi i svih 20 novih podzemnih kontejnera stavljeni u funkciju.

“Prilikom odabira uzimali smo u obzir one lokacije na kojima se trenutno pražnjenje kontejnera vrši više puta u toku dana i gdje je, i pored čestog pražnjenja, primjetna pojava odlaganja otpada oko kontejnera”, objasnili su iz PG Biroa.

Dodaje se da će podzemni kontejneri biti odgovarajuća zamjena za metalne, koji će biti povučeni po okončanju kompletnih radova.

“Podzemni kontejneri se prazne svakodnevno, a poslovi se obavljaju uz angažovanje dva specijalna vozila sa kranom, namjenski obezbijeđena za pražnjenje podzemnih kontejnera”, piše u saopštenju.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.