Standard.

četvrtak januar 17

VIDEO: Policija iznosila građane koji su pokušali da spriječe sječu čempresa u Baru

Sječa čempresa počela je jutros u dvorištu barske Gimnazije, gdje je planirana izgradnja vrtića. Grupa građana koja se protivi izgradnji okupila se danas u dvorištu Gimnazije kako bi spriječila sječu…

78 hits

četvrtak januar 17

Opština Kotor za kupovinu novih vozila daje 135,5 hiljada eura

Predsjednik Opštine Kotor  Vladimir Jokić, koji je kadar Demokrata je potpisao ugovor o nabavci novih vozila. Vrijednost ugovora iznosi oko 135,5 hiljada eura.

32 hits

srijeda januar 16

Nema osnova za vanredne izbore na Cetinju

Iako u cetinjskoj opoziciji smatraju da bi rješenje parlamentarne krize u tom gradu bilo raspisivanje lokalnih izbora, predsjednica Skupštine prijestonice Cetinje Maja Ćetković kaže da za razmišljanje o raspisivanju novih…

44 hits

srijeda januar 16

Cetinjanin zvao načelnika policije da se biju

Načelnik kriminalističke policije OB Cetinje Dragan Mandić prijavio je policiji da mu je prijećeno i da ga je sugrađanin javno vrijeđao i psovao.

111 hits

 
 
 
 
utorak, 07 avgust 2018 18:02

Počela montaža novih podzemnih kontejnera

Montaža 20 novih podzemnih kontejnera, za čiju je nabavku Glavni grad izdvojio oko 80 hiljada eura, počela je danas i biće završena do kraja mjeseca.

Počela montaža novih podzemnih kontejnera FOTO: RTCG

Kako je saopšteno iz PG Biroa, time će se efikasnije prikupljati komunalni otpad, poboljšati higijena i izgled grada.

"Pripremni radovi na montaži prve isporuke od deset podzemnih kontejnera započeti su na lokacijama koje su prethodno ispitane", kaže se u saopštenju.

Iz PG Biroa su kazali da je utvrđeno da na tim mjestima nema podzemnih instalacija, što je preduslov za određivanje lokacije.

"Po dva kontejnera biće montirana u Bulevaru Ivana Crnojevića i u blizini raskrsnice Nove Dalmatinske i Vlada Ćetkovića, a po jedan u ulicama Bratstva i jedinstva, Nikca od Rovina, Vasa Raičkovića, Meše Selimovića i Princeze Ksenije", navodi se u saopštenju.

Završetak montaže prve grupe kontejnera planiran je, kako su kazali, do kraja nedjelje, a nakon isporuke preostalih deset, do kraja mjeseca će biti završeni kompletni radovi i svih 20 novih podzemnih kontejnera stavljeni u funkciju.

“Prilikom odabira uzimali smo u obzir one lokacije na kojima se trenutno pražnjenje kontejnera vrši više puta u toku dana i gdje je, i pored čestog pražnjenja, primjetna pojava odlaganja otpada oko kontejnera”, objasnili su iz PG Biroa.

Dodaje se da će podzemni kontejneri biti odgovarajuća zamjena za metalne, koji će biti povučeni po okončanju kompletnih radova.

“Podzemni kontejneri se prazne svakodnevno, a poslovi se obavljaju uz angažovanje dva specijalna vozila sa kranom, namjenski obezbijeđena za pražnjenje podzemnih kontejnera”, piše u saopštenju.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.