Standard.

nedjelja oktobar 21

U pomoć stigli vatrogasci iz Budve: Veliki šumski požar izbio na području Trstena u Donjem Grblju

Objavljeno u: Gradovi

by Ana Šofranac

Na području Trstena, u Donjem Grblju, oko 17 sati izbio požar većih razmjera. Požar se širi prema naselju Višnjeva. Gori nisko rastinje a vatra se širi u smjeru kretanja jakog…

87 hits

nedjelja oktobar 21

Junacima koji su se borili za pravo, čast i slobodu naše zemlje: Crnogorskim komitima spomenik gotov do decembra

Objavljeno u: Gradovi

by Ana Šofranac

Ideja o podizanju spomenika Crnogorskim komitima u Nikšiću stara je skoro tri decenije, a biće zavnično realizovana početkom decembra. Spomenik visok skoro tri metra, sagrađen u čast crngorskim borcima poginulim…

49 hits

nedjelja oktobar 21

Voli burek i Nikšićko pivo: Indijanac štedi svaki cent samo da bi se opet vratio u Nikšić

Objavljeno u: Gradovi

by Ana Šofranac

Timoti Petete, Indijanac iz plemena Seminole, nije ni slutio da će ga skrivene životne staze odvesti pravo na nikšićko korzo. Profesor književnosti na Univezitetu u Oklahomi je prije šest godina…

122 hits

nedjelja oktobar 21

Barani protestuju drugi dan; Predsjednik opštine: Vrtić na tom mjestu planiran još 2009. godine

Objavljeno u: Gradovi

by Ana Šofranac

U krugu gimanzije "Niko Rolović" u Baru jutros se okupilo oko 300 građana protestvujući zbog gradnje vrtića na tom mjestu. Predsjednik opštine Bar Dušan Raičević ponovio je da je zemljište…

80 hits

 
 
 
 
utorak, 07 avgust 2018 18:02

Počela montaža novih podzemnih kontejnera

Montaža 20 novih podzemnih kontejnera, za čiju je nabavku Glavni grad izdvojio oko 80 hiljada eura, počela je danas i biće završena do kraja mjeseca.

Počela montaža novih podzemnih kontejnera FOTO: RTCG

Kako je saopšteno iz PG Biroa, time će se efikasnije prikupljati komunalni otpad, poboljšati higijena i izgled grada.

"Pripremni radovi na montaži prve isporuke od deset podzemnih kontejnera započeti su na lokacijama koje su prethodno ispitane", kaže se u saopštenju.

Iz PG Biroa su kazali da je utvrđeno da na tim mjestima nema podzemnih instalacija, što je preduslov za određivanje lokacije.

"Po dva kontejnera biće montirana u Bulevaru Ivana Crnojevića i u blizini raskrsnice Nove Dalmatinske i Vlada Ćetkovića, a po jedan u ulicama Bratstva i jedinstva, Nikca od Rovina, Vasa Raičkovića, Meše Selimovića i Princeze Ksenije", navodi se u saopštenju.

Završetak montaže prve grupe kontejnera planiran je, kako su kazali, do kraja nedjelje, a nakon isporuke preostalih deset, do kraja mjeseca će biti završeni kompletni radovi i svih 20 novih podzemnih kontejnera stavljeni u funkciju.

“Prilikom odabira uzimali smo u obzir one lokacije na kojima se trenutno pražnjenje kontejnera vrši više puta u toku dana i gdje je, i pored čestog pražnjenja, primjetna pojava odlaganja otpada oko kontejnera”, objasnili su iz PG Biroa.

Dodaje se da će podzemni kontejneri biti odgovarajuća zamjena za metalne, koji će biti povučeni po okončanju kompletnih radova.

“Podzemni kontejneri se prazne svakodnevno, a poslovi se obavljaju uz angažovanje dva specijalna vozila sa kranom, namjenski obezbijeđena za pražnjenje podzemnih kontejnera”, piše u saopštenju.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.