Standard.

petak april 19

Najviše divljih barki u Perastu

Inspekcije će tokom sezone imati pojačane kontrole radi povećanja stepena sigurnosti i bezbjednosti na moru, a inspektor Željko Lompar kaže da će Perast biti u fokusu zbog problema nelegalnog prevoza…

27 hits

četvrtak april 18

Herceg Novi: Urađeno idejno rješenje igrališta i teretane na otvorenom na Gomili

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog uradila je Idejno rješenje dječijeg igrališta i teretane na otvorenom u naselju Gomila, saopšteno je iz lokalne uprave. Kako se navodi u saopštenju, slijedi…

26 hits

četvrtak april 18

Opština Budva neće odgovoriti Raduloviću

Opština Budva neće odgovarati Ministarstvu turizma i održivog razvoja oko privremenih lokacija, jer je svoj stav odavno saopštila, kazao je juče predsjednik budvanske opštine Marko Bato Carević, prenose Dnevne novine.

28 hits

četvrtak april 18

Redovan saobraćaj u Donjoj Gorici za osam dana

Asfalterski radovi na obje strane donjogoričkog bulevara trebalo bi da budu završeni do 26. aprila. Uporedo s tim, biće izgrađeni i preostali dio trotoara, postavljena rasvjeta, vertikalna saobraćajna signalizacija i…

27 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 545
nedjelja, 09 septembar 2018 10:09

"Rupa na rupu": Stari put PG-DG gotov sljedeće godine

Obnova starog puta od Podgorice ka Danilovgradu trebalo je da počne u junu. Međutim, pet kilometara saobraćajnice koja je u veoma lošem stanju još će čekati novi asfalt. Zbog kašnjenja tehničke dokumentacije, kako objašnjavaju iz Direkcije za saobraćaj, kasne i radovi. Ako sve bude po planu, sljedeće godine preostala dionica biće obnovljena, javlja RTCG.

"Rupa na rupu": Stari put PG-DG gotov sljedeće godine FOTO: RTCG/ Screen capture

"Rupa na rupu", tako najčešće vozači opisuju stari put od Podgorice do zatvora u Spužu.

Građani su uglavnom saglasni u stavu da put što prije treba renovirati. Poslanik Milorad Vuletić iz DPS-a kaže da svakog dana putuje starim putem od Podgorice do Danilovgrada i ističe da je put u jako lošem stanju.

"Ja sam u svojstvu poslanika imao priliku tri puta da postavljam gotovo indentično pitanje, kada će se završiti rekonstrukcija i sanacija tog puta", kaže Vuletić dodajući da gotovo svi dobijaju identične odgovore da će radove početi krajem godine, a da će u prvoj polovini naredne biti gotov posao.

Pet kilometara starog puta na podgoričkoj teritoriji odavno čeka asfalt. Kod ZIKS-a se završava loš put, a počinje novi. Svoj dio posla opština DG završila je prije 10 godina.

Iz Direkcije za saobraćaj kažu da je trebalo da radovi počnu u junu, ali kasni tehnička dokumentacija.

"Nadamo se da će do kraja mjeseca kako bi raspisali javni poziv za odabir izvođača radova i potpisali ugovor sa odabranim ponuđacem, nadamo se da ćemo gro radova završiti u ovoj godini, a ako dozvole vremenski uslovi da ćemo moći u toku zime izvoditi radove", rekao je iz Direkcije za saobraćaj Miodrag Bakrač.

Ako sve bude po planu, sljedeće godine stari put imaće dvije kolovozne trake, trotoar i modernu raskrsnicu u Rogamima.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.