Standard.

četvrtak januar 17

VIDEO: Policija iznosila građane koji su pokušali da spriječe sječu čempresa u Baru

Sječa čempresa počela je jutros u dvorištu barske Gimnazije, gdje je planirana izgradnja vrtića. Grupa građana koja se protivi izgradnji okupila se danas u dvorištu Gimnazije kako bi spriječila sječu…

84 hits

četvrtak januar 17

Opština Kotor za kupovinu novih vozila daje 135,5 hiljada eura

Predsjednik Opštine Kotor  Vladimir Jokić, koji je kadar Demokrata je potpisao ugovor o nabavci novih vozila. Vrijednost ugovora iznosi oko 135,5 hiljada eura.

40 hits

srijeda januar 16

Nema osnova za vanredne izbore na Cetinju

Iako u cetinjskoj opoziciji smatraju da bi rješenje parlamentarne krize u tom gradu bilo raspisivanje lokalnih izbora, predsjednica Skupštine prijestonice Cetinje Maja Ćetković kaže da za razmišljanje o raspisivanju novih…

53 hits

srijeda januar 16

Cetinjanin zvao načelnika policije da se biju

Načelnik kriminalističke policije OB Cetinje Dragan Mandić prijavio je policiji da mu je prijećeno i da ga je sugrađanin javno vrijeđao i psovao.

119 hits

 
 
 
 
nedjelja, 09 septembar 2018 10:09

"Rupa na rupu": Stari put PG-DG gotov sljedeće godine

Obnova starog puta od Podgorice ka Danilovgradu trebalo je da počne u junu. Međutim, pet kilometara saobraćajnice koja je u veoma lošem stanju još će čekati novi asfalt. Zbog kašnjenja tehničke dokumentacije, kako objašnjavaju iz Direkcije za saobraćaj, kasne i radovi. Ako sve bude po planu, sljedeće godine preostala dionica biće obnovljena, javlja RTCG.

"Rupa na rupu": Stari put PG-DG gotov sljedeće godine FOTO: RTCG/ Screen capture

"Rupa na rupu", tako najčešće vozači opisuju stari put od Podgorice do zatvora u Spužu.

Građani su uglavnom saglasni u stavu da put što prije treba renovirati. Poslanik Milorad Vuletić iz DPS-a kaže da svakog dana putuje starim putem od Podgorice do Danilovgrada i ističe da je put u jako lošem stanju.

"Ja sam u svojstvu poslanika imao priliku tri puta da postavljam gotovo indentično pitanje, kada će se završiti rekonstrukcija i sanacija tog puta", kaže Vuletić dodajući da gotovo svi dobijaju identične odgovore da će radove početi krajem godine, a da će u prvoj polovini naredne biti gotov posao.

Pet kilometara starog puta na podgoričkoj teritoriji odavno čeka asfalt. Kod ZIKS-a se završava loš put, a počinje novi. Svoj dio posla opština DG završila je prije 10 godina.

Iz Direkcije za saobraćaj kažu da je trebalo da radovi počnu u junu, ali kasni tehnička dokumentacija.

"Nadamo se da će do kraja mjeseca kako bi raspisali javni poziv za odabir izvođača radova i potpisali ugovor sa odabranim ponuđacem, nadamo se da ćemo gro radova završiti u ovoj godini, a ako dozvole vremenski uslovi da ćemo moći u toku zime izvoditi radove", rekao je iz Direkcije za saobraćaj Miodrag Bakrač.

Ako sve bude po planu, sljedeće godine stari put imaće dvije kolovozne trake, trotoar i modernu raskrsnicu u Rogamima.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.