Standard.

četvrtak januar 17

VIDEO: Policija iznosila građane koji su pokušali da spriječe sječu čempresa u Baru

Sječa čempresa počela je jutros u dvorištu barske Gimnazije, gdje je planirana izgradnja vrtića. Grupa građana koja se protivi izgradnji okupila se danas u dvorištu Gimnazije kako bi spriječila sječu…

84 hits

četvrtak januar 17

Opština Kotor za kupovinu novih vozila daje 135,5 hiljada eura

Predsjednik Opštine Kotor  Vladimir Jokić, koji je kadar Demokrata je potpisao ugovor o nabavci novih vozila. Vrijednost ugovora iznosi oko 135,5 hiljada eura.

40 hits

srijeda januar 16

Nema osnova za vanredne izbore na Cetinju

Iako u cetinjskoj opoziciji smatraju da bi rješenje parlamentarne krize u tom gradu bilo raspisivanje lokalnih izbora, predsjednica Skupštine prijestonice Cetinje Maja Ćetković kaže da za razmišljanje o raspisivanju novih…

53 hits

srijeda januar 16

Cetinjanin zvao načelnika policije da se biju

Načelnik kriminalističke policije OB Cetinje Dragan Mandić prijavio je policiji da mu je prijećeno i da ga je sugrađanin javno vrijeđao i psovao.

119 hits

 
 
 
 
nedjelja, 09 septembar 2018 12:28

Tivat: Prihod od boravišne takse veći za trećinu

Turistička organizacija Tivat zadovoljna je sezonom i prihodima ove godine, saopštila je direktorica Gabrijela Glavočić. Bilježe i veću naplatu boravišne takse i to ih, kako kaže, raduje. Brojne projekte uspješno su završili, a već se pripremaju za sljedeće događaje poput Nove godine, saopštila je Glavočić.

Gabrijela Glavočić Gabrijela Glavočić

"Uz nastup Tropico benda mi zaokružujemo cjelokupnu priču kada je u pitanju program i manifestacija Tivat ljeto 2018, koju je pripremila TO Tivat, ne samo ono što smo pripremali mi, već i brojni projekti koje smo podržali u saradnji sa našim partnerima. Za nama su bili brojni sajmovi, tematske večeri, brojni koncerti, programi su bili jako posjećeni i u tom nekom maniru ćemo nastaviti već i za sledeću sezonu", izjavila je direktorica TO Tivat Gabrijela Glavočić.

"Ispred nas je Tivat World Music Festival, projekat koji podržavamo već drugu godinu u nizu. Festival počinje 14-og i trajaće do 16-og septembra. Ono što ukratko mogu reći o samom festivalu jeste da smo otišli korak dalje. Bili smo uključeni sa glavnim organizatorom i u cjelokupnoj organizaciji za ovu godinu. Novitet je taj da se uključila i Javna ustanova Muzeji i galerije grada Tivta, zatim nevladina organizacija Ulični svirači koji će propratiti sa svojim programom animacije, tj.biće prisutni tzv. Haosanimatori koji će upotpuniti cjelokupne dane trajanja festivala. Ono što je već 9-og i 10 -og septembra pred nama, to su dva sajma koja smo u prošlosti morali da otkažemo zbog vremenskih uslova koji nam zaista ovo ljeto nijesu išli na ruku ali to je nešto na šta definitivno nijesmo mogli da utičemo", kazala je Glavočić.

Kako je dodala, njihov rad se definitivno isplatio i tu su statistike kojima se valja pohvaliti.

"Naravno, kada kažem rad za cjelokupnu ovu sezonu koja je za nama, ne mislim samo rad turističke organizacije, već na brojne druge ustanove, privredne subjekte, brojne organizacije koje su negdje dale pečat cjelokupnoj sezoni. Statistike kažu da je bilo ukupno 28 odsto više posjeta u odnosu na prethodnu godinu, noćenja 7 odsto više, ali ne možemo se pohvaliti samo u tom dijelu, već i u dijelu ostvarenih prihoda. Ono što mogu da kažem za privatni smještaj gdje smo zabilježili oko 33 odsto veću naplatu boravišne takse, statistike za ovu sezonu su se malo promijenile. Naime, više ne prednjače gosti regiona, već su tu na prvom mjestu Rusija, zatim Srbija, Bosna i Hercegovina. Malo iznenađenje za nas je i što smo imali na četvrtom mjestu goste iz Njemačke, Ukrajine, Mađarske, pa tek onda gosti iz Velike Britanije. Znači, malo se tu statistika ove godine promijenila. Naravno, tu se naše statistike ne završavaju jer očekujemo da nam stignu statistike Monstata za dio koji se odnosi za kolektivni smještaj, da vidimo kako su se tu kretale brojke. I ispred nas su analize anketa koje su se sprovodile tokom avgusta mjeseca", navela je Glavočić.

TO Tivat, napominje, očekuje još dosta posla.

"Negdje počinjemo novi ciklus. Ispred nas je projekat Nove godine koji bukvalno već kuca na vrata. Naravno i plan za cjelokupnu 2019 godinu, jer valja se spremiti na vrijeme za tu sezonu", naglasila je Glavočić.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.