Standard.

petak april 19

Najviše divljih barki u Perastu

Inspekcije će tokom sezone imati pojačane kontrole radi povećanja stepena sigurnosti i bezbjednosti na moru, a inspektor Željko Lompar kaže da će Perast biti u fokusu zbog problema nelegalnog prevoza…

27 hits

četvrtak april 18

Herceg Novi: Urađeno idejno rješenje igrališta i teretane na otvorenom na Gomili

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog uradila je Idejno rješenje dječijeg igrališta i teretane na otvorenom u naselju Gomila, saopšteno je iz lokalne uprave. Kako se navodi u saopštenju, slijedi…

25 hits

četvrtak april 18

Opština Budva neće odgovoriti Raduloviću

Opština Budva neće odgovarati Ministarstvu turizma i održivog razvoja oko privremenih lokacija, jer je svoj stav odavno saopštila, kazao je juče predsjednik budvanske opštine Marko Bato Carević, prenose Dnevne novine.

27 hits

četvrtak april 18

Redovan saobraćaj u Donjoj Gorici za osam dana

Asfalterski radovi na obje strane donjogoričkog bulevara trebalo bi da budu završeni do 26. aprila. Uporedo s tim, biće izgrađeni i preostali dio trotoara, postavljena rasvjeta, vertikalna saobraćajna signalizacija i…

27 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 545
nedjelja, 09 septembar 2018 12:28

Tivat: Prihod od boravišne takse veći za trećinu

Turistička organizacija Tivat zadovoljna je sezonom i prihodima ove godine, saopštila je direktorica Gabrijela Glavočić. Bilježe i veću naplatu boravišne takse i to ih, kako kaže, raduje. Brojne projekte uspješno su završili, a već se pripremaju za sljedeće događaje poput Nove godine, saopštila je Glavočić.

Gabrijela Glavočić Gabrijela Glavočić

"Uz nastup Tropico benda mi zaokružujemo cjelokupnu priču kada je u pitanju program i manifestacija Tivat ljeto 2018, koju je pripremila TO Tivat, ne samo ono što smo pripremali mi, već i brojni projekti koje smo podržali u saradnji sa našim partnerima. Za nama su bili brojni sajmovi, tematske večeri, brojni koncerti, programi su bili jako posjećeni i u tom nekom maniru ćemo nastaviti već i za sledeću sezonu", izjavila je direktorica TO Tivat Gabrijela Glavočić.

"Ispred nas je Tivat World Music Festival, projekat koji podržavamo već drugu godinu u nizu. Festival počinje 14-og i trajaće do 16-og septembra. Ono što ukratko mogu reći o samom festivalu jeste da smo otišli korak dalje. Bili smo uključeni sa glavnim organizatorom i u cjelokupnoj organizaciji za ovu godinu. Novitet je taj da se uključila i Javna ustanova Muzeji i galerije grada Tivta, zatim nevladina organizacija Ulični svirači koji će propratiti sa svojim programom animacije, tj.biće prisutni tzv. Haosanimatori koji će upotpuniti cjelokupne dane trajanja festivala. Ono što je već 9-og i 10 -og septembra pred nama, to su dva sajma koja smo u prošlosti morali da otkažemo zbog vremenskih uslova koji nam zaista ovo ljeto nijesu išli na ruku ali to je nešto na šta definitivno nijesmo mogli da utičemo", kazala je Glavočić.

Kako je dodala, njihov rad se definitivno isplatio i tu su statistike kojima se valja pohvaliti.

"Naravno, kada kažem rad za cjelokupnu ovu sezonu koja je za nama, ne mislim samo rad turističke organizacije, već na brojne druge ustanove, privredne subjekte, brojne organizacije koje su negdje dale pečat cjelokupnoj sezoni. Statistike kažu da je bilo ukupno 28 odsto više posjeta u odnosu na prethodnu godinu, noćenja 7 odsto više, ali ne možemo se pohvaliti samo u tom dijelu, već i u dijelu ostvarenih prihoda. Ono što mogu da kažem za privatni smještaj gdje smo zabilježili oko 33 odsto veću naplatu boravišne takse, statistike za ovu sezonu su se malo promijenile. Naime, više ne prednjače gosti regiona, već su tu na prvom mjestu Rusija, zatim Srbija, Bosna i Hercegovina. Malo iznenađenje za nas je i što smo imali na četvrtom mjestu goste iz Njemačke, Ukrajine, Mađarske, pa tek onda gosti iz Velike Britanije. Znači, malo se tu statistika ove godine promijenila. Naravno, tu se naše statistike ne završavaju jer očekujemo da nam stignu statistike Monstata za dio koji se odnosi za kolektivni smještaj, da vidimo kako su se tu kretale brojke. I ispred nas su analize anketa koje su se sprovodile tokom avgusta mjeseca", navela je Glavočić.

TO Tivat, napominje, očekuje još dosta posla.

"Negdje počinjemo novi ciklus. Ispred nas je projekat Nove godine koji bukvalno već kuca na vrata. Naravno i plan za cjelokupnu 2019 godinu, jer valja se spremiti na vrijeme za tu sezonu", naglasila je Glavočić.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.