Standard.

četvrtak novembar 15

Odluka pala: Vrtić u Baru gradiće se ipak u dvorištu Gimnazije

Objavljeno u: Gradovi

by Ana Šofranac

Građanska inicijativa nije dobila potrebnu većinu odbornika Skupštine opštine Bar da se vrtić gradi na drugoj lokaciji u Baru, javlja Jedro.me.

24 hits

četvrtak novembar 15

Kvar otklonjen, situacija sa strujom u Podgorici jutros redovna

U Podgorici je jutros redovn napajanje električnom energijom, saopšteno je  iz CGES-a.

7 hits

srijeda novembar 14

Na Orjenu akcija pošumljavanja: „Za svakog stanovnika Crne Gore po sadnica“

Objavljeno u: Gradovi

by Ana Šofranac

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Uprave za šume, u petak će učestvovati u akciji pošumljavanja na području Herceg Novog, koja se realizuje u okviru akcije koja se ovih…

37 hits

srijeda novembar 14

Svečana akademija u Kolašinu povodom 75 godina ZAVNO-a

Svečana akademija, povodom 75 godina ZAVNO-a za Crnu Goru i Boku i 70 godina od osnivanja SUBNOR-a i antifašista Crne Gore, biće održana sjutra u Kolašinu.

21 hits

 
 
 
 
nedjelja, 09 septembar 2018 12:28

Tivat: Prihod od boravišne takse veći za trećinu

Turistička organizacija Tivat zadovoljna je sezonom i prihodima ove godine, saopštila je direktorica Gabrijela Glavočić. Bilježe i veću naplatu boravišne takse i to ih, kako kaže, raduje. Brojne projekte uspješno su završili, a već se pripremaju za sljedeće događaje poput Nove godine, saopštila je Glavočić.

Gabrijela Glavočić Gabrijela Glavočić

"Uz nastup Tropico benda mi zaokružujemo cjelokupnu priču kada je u pitanju program i manifestacija Tivat ljeto 2018, koju je pripremila TO Tivat, ne samo ono što smo pripremali mi, već i brojni projekti koje smo podržali u saradnji sa našim partnerima. Za nama su bili brojni sajmovi, tematske večeri, brojni koncerti, programi su bili jako posjećeni i u tom nekom maniru ćemo nastaviti već i za sledeću sezonu", izjavila je direktorica TO Tivat Gabrijela Glavočić.

"Ispred nas je Tivat World Music Festival, projekat koji podržavamo već drugu godinu u nizu. Festival počinje 14-og i trajaće do 16-og septembra. Ono što ukratko mogu reći o samom festivalu jeste da smo otišli korak dalje. Bili smo uključeni sa glavnim organizatorom i u cjelokupnoj organizaciji za ovu godinu. Novitet je taj da se uključila i Javna ustanova Muzeji i galerije grada Tivta, zatim nevladina organizacija Ulični svirači koji će propratiti sa svojim programom animacije, tj.biće prisutni tzv. Haosanimatori koji će upotpuniti cjelokupne dane trajanja festivala. Ono što je već 9-og i 10 -og septembra pred nama, to su dva sajma koja smo u prošlosti morali da otkažemo zbog vremenskih uslova koji nam zaista ovo ljeto nijesu išli na ruku ali to je nešto na šta definitivno nijesmo mogli da utičemo", kazala je Glavočić.

Kako je dodala, njihov rad se definitivno isplatio i tu su statistike kojima se valja pohvaliti.

"Naravno, kada kažem rad za cjelokupnu ovu sezonu koja je za nama, ne mislim samo rad turističke organizacije, već na brojne druge ustanove, privredne subjekte, brojne organizacije koje su negdje dale pečat cjelokupnoj sezoni. Statistike kažu da je bilo ukupno 28 odsto više posjeta u odnosu na prethodnu godinu, noćenja 7 odsto više, ali ne možemo se pohvaliti samo u tom dijelu, već i u dijelu ostvarenih prihoda. Ono što mogu da kažem za privatni smještaj gdje smo zabilježili oko 33 odsto veću naplatu boravišne takse, statistike za ovu sezonu su se malo promijenile. Naime, više ne prednjače gosti regiona, već su tu na prvom mjestu Rusija, zatim Srbija, Bosna i Hercegovina. Malo iznenađenje za nas je i što smo imali na četvrtom mjestu goste iz Njemačke, Ukrajine, Mađarske, pa tek onda gosti iz Velike Britanije. Znači, malo se tu statistika ove godine promijenila. Naravno, tu se naše statistike ne završavaju jer očekujemo da nam stignu statistike Monstata za dio koji se odnosi za kolektivni smještaj, da vidimo kako su se tu kretale brojke. I ispred nas su analize anketa koje su se sprovodile tokom avgusta mjeseca", navela je Glavočić.

TO Tivat, napominje, očekuje još dosta posla.

"Negdje počinjemo novi ciklus. Ispred nas je projekat Nove godine koji bukvalno već kuca na vrata. Naravno i plan za cjelokupnu 2019 godinu, jer valja se spremiti na vrijeme za tu sezonu", naglasila je Glavočić.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.