Standard.

četvrtak januar 17

VIDEO: Policija iznosila građane koji su pokušali da spriječe sječu čempresa u Baru

Sječa čempresa počela je jutros u dvorištu barske Gimnazije, gdje je planirana izgradnja vrtića. Grupa građana koja se protivi izgradnji okupila se danas u dvorištu Gimnazije kako bi spriječila sječu…

85 hits

četvrtak januar 17

Opština Kotor za kupovinu novih vozila daje 135,5 hiljada eura

Predsjednik Opštine Kotor  Vladimir Jokić, koji je kadar Demokrata je potpisao ugovor o nabavci novih vozila. Vrijednost ugovora iznosi oko 135,5 hiljada eura.

41 hits

srijeda januar 16

Nema osnova za vanredne izbore na Cetinju

Iako u cetinjskoj opoziciji smatraju da bi rješenje parlamentarne krize u tom gradu bilo raspisivanje lokalnih izbora, predsjednica Skupštine prijestonice Cetinje Maja Ćetković kaže da za razmišljanje o raspisivanju novih…

54 hits

srijeda januar 16

Cetinjanin zvao načelnika policije da se biju

Načelnik kriminalističke policije OB Cetinje Dragan Mandić prijavio je policiji da mu je prijećeno i da ga je sugrađanin javno vrijeđao i psovao.

120 hits

 
 
 
 
četvrtak, 13 septembar 2018 08:35

Evo šta nas očekuje danas na Fiat festivalu

FIAT 2018 počeo je 7. septembra i trajaće do 16. septembra. Ulaz na sve predstave je besplatan, a kompletan program i sve aktuelnosti dostupne su na sajtu i mobilnoj aplikaciji za Android i iOS - Fiat festival Podgorica 2018.

Šestog dana FIAT-a u Kuslevovoj kući organizovan je FIAT forum - razgovor o nastanku kreativnih industrija i izazovima sa kojima se suočavaju umjetnici ovog segmenta u Crnoj Gori. FIAT forum nosi naziv – Izazovi razvoja kreativnih industrija u Crnoj Gori. Moderator razgovora je doc. dr. Edin Jašarović sa Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju, a takođe i urednik segmenta kreativne industrije,. Učesnici i sagovornici na forumu su predstavnici institucija: Univerziteta Mediterana u Podgorici – doc. mr. Marko Gošović, direktorica Seanema film festivala Ulcinj – Drita Lola i Mihailo Zečević ispred Instituta za preduzetništvo i ekonomski razvoj.

U okviru segmenta FIAT teatar gerila u KIC-u “Budo Tomović” odigrala se predstava“Zalutali metak” u režiji Branka Kovačevića. Predstava nije dio takmičarskog programa, a govori se o zgodama i nezgodama veterana Gospodina X, sakupljača sekundarnih sirovina, kada nelojalna konkurencija, suptilnim metodama, nastoji da ga otjera sa njegovog posjeda.

FIAT muzika nastavlja da afirmiše crnogorske stvaraoce. Po završetku FIAT teatar gerile u dvorištu Kuslevove kuće nastupio je bend Gear Acquistion Syndrome.

Sedmog dana festivala u Crnogorskom narodnom pozorištu biće izvedena vizuelna adaptacija “Dnevnik jednog ludaka” N. V. Gogolja. Predstava nosi naziv “Bpolar” i u režiji Yoav Michaeli-a počeće na Velikoj sceni u 20h. Ovo je savremena vizualna adaptacija Gogoljeve klasične kratke priče “Dnevnik ludaka” bez ijedne izgovorene riječi na sceni.

Predstava kombinuje muziku, pokret, lutkarstvo, nijemo igranje i mnoštvo umjetničkih video projekcija kako bi kreirala jedinstven scenski jezik koji je u raskoraku između “živog bioskopa” i sineastičnog teatra. Predstava je realizovana u saradnji sa Ambasadom Izraela u Beogradu.

U segmentu filmskog programa - “Pomijeranje granica” na 33. FIAT-u biće prikazan film “Au Revoir Montenegro”, Gojka Kastratovića u okviru omaža našem reditelju. Pomijeranje granica jeste nešto što u mnogome opisuje rad Gojka Kastratovića. Bio je autor brojnih dokumentarnih filmova koji su opisivali značajne crnogorske ličnosti i događaje. Kao direktor domaće produkcije Avala film producirao je neke od kultnih filmova: “Mi nismo anđeli”, “Kako je propao rokenrol”.

Filmski program počinje u 22h, a film će biti prikazan u dvorištu Kuslevove kuće. Urednik programa je Vladimir Vučinić.

Kao i svake noći, druženje se nastavlja u Kuslevovoj kući uz zvuke FM Mirde od 23h.

Svjetlosna skulptura “Love is in the air” Katarine Tomašević Crawford krasi dvorište Kuslevove kuće, dok je unutrašnjost ispunjena radovima “Organika” Aleksandra Vukotića.

Prostor je obogaćen inovativnim i nesvakidišnjim radovima iz kreativne industrije: dekorativne kućne rasvjete, radovi od stakla i metala, digitalne reprodukcije slika i grafika, modni dizajn studio i druge.

Sva djela u okviru kreativnih industrija kao i likovnog programa biće izložena u toku cijelog festivala i biće na prodaji.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 13 septembar 2018 18:29

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.