Standard.

petak april 19

Najviše divljih barki u Perastu

Inspekcije će tokom sezone imati pojačane kontrole radi povećanja stepena sigurnosti i bezbjednosti na moru, a inspektor Željko Lompar kaže da će Perast biti u fokusu zbog problema nelegalnog prevoza…

27 hits

četvrtak april 18

Herceg Novi: Urađeno idejno rješenje igrališta i teretane na otvorenom na Gomili

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog uradila je Idejno rješenje dječijeg igrališta i teretane na otvorenom u naselju Gomila, saopšteno je iz lokalne uprave. Kako se navodi u saopštenju, slijedi…

26 hits

četvrtak april 18

Opština Budva neće odgovoriti Raduloviću

Opština Budva neće odgovarati Ministarstvu turizma i održivog razvoja oko privremenih lokacija, jer je svoj stav odavno saopštila, kazao je juče predsjednik budvanske opštine Marko Bato Carević, prenose Dnevne novine.

28 hits

četvrtak april 18

Redovan saobraćaj u Donjoj Gorici za osam dana

Asfalterski radovi na obje strane donjogoričkog bulevara trebalo bi da budu završeni do 26. aprila. Uporedo s tim, biće izgrađeni i preostali dio trotoara, postavljena rasvjeta, vertikalna saobraćajna signalizacija i…

28 hits

 
 
 
 
četvrtak, 13 septembar 2018 17:05

Dom zdravlja u Nikšiću dobio jedinicu za fizikalnu terapiju

Stanovnici Nikšića i Šavnika od danas imaju mogućnost da u svom gradu dobiju najsavremenije usluge fizikalne terapije. Dom zdravlja Nikšić, otvaranjem jedinice za fizikalnu terapiju, nastavio je sa unapređenjem standarda dostupnosti i kontinuiranosti zdravstvene zaštite, kako za stanovnike ovog grada, tako i za pacijente iz Šavnika i Plužina, kazao je ministar zdravlja Kenan Hrapović na svečanom otvaranju Jedinice fizikalne terapije u Domu zdravlja Nikšić.

Na ovaj način, prema njegovim riječima, Dom zdravlja Nikšić je u mogućnosti da u punom obimu i kvalitetu pruža ove vrste usluga za osiguranike Opština Nikšić i Šavnik. Jedinica za fizikalnu terapiju u centralnom objektu Doma zdravlja Nikšić uređena je po svim standardima i normativima predviđenim za pružanje ovih vrsta usluga, a i prostorije u zdravstvenoj stanici Šavnik su prilagođene za pružanje usluga fizikalne terapije, tako će i tamošnjem stanovništvu biti dostupne u mjestu boravka.

"S obzirom na značaj fizioterapeutske struke i mjesto i ulogu koju ova profesija zauzima u promociji i unapređenju zdravlja ljudi, a u skladu sa politikom Vlade Crne Gore, cilj Ministarstva zdravlja je da u okviru svakog doma zdravlja u Crnoj Gori otvorimo savremenu jedinicu fizikalne terapije. Ljekari za fizikalnu i rehabilitacionu medicinu na ovim prostorima, baš kao i u svijetu, primjenjuju nove tehnologije i tehnike i rade na standardizaciji i kvalitetu svog rada i obrazovanja. Razvijanjem održivog modela servisa fizikalne terapije na primarnom niovu zdravstvene zaštite doprinijećemo podizanju kvaliteta života naših građana i prevenciji komplikacija koje mogu nastati kao posledica bolesti", kazao je Hrapović.

Fizikalna terapija Niksic 1

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović kazao je da otvaranje Jedinice fizikalne medicine u okviru Doma zdravlja Nikšić pokazuje da Ministarstvo zdravlja i Fond za zdravstveno osiguranje vode brigu o svim građanima Crne Gore i rade na poboljšanju stanja u zdravstvenom sistemu, koji napreduje krupnim koracima. 

"Opština Nikšić stoji na raspolaganju i uvijek je spremna da podrži i maksimalno pomogne sve projekte, kojima će se proširivati kapaciteti zdravstvenih ustanova u našoj opštini, od Opšte bolnice do Specijalne bolnice Brezovik i Doma zdravlja", naglasio je Grbović.

Direktor Doma zdravlja Nikšić dr Veselin Bulatović naveo je da je, uz podršku lokalne uprave, za potrebe Jedinice za fizikalnu terapiju u potpunosti rekonstruisan prostor i nabavljena najsavremenija oprema, za šta su sredstva obezbijeđena iz donacije pok. Milorada A. Perovića.

Prema njegovim riječima, uposleno je osam fizioterapeuta, od kojih će jedan raditi u zdravstvenoj stanici Šavnik, gdje je sredstva za opremu obezbijedila Opština Šavnik.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.