Standard.

četvrtak novembar 15

Odluka pala: Vrtić u Baru gradiće se ipak u dvorištu Gimnazije

Objavljeno u: Gradovi

by Ana Šofranac

Građanska inicijativa nije dobila potrebnu većinu odbornika Skupštine opštine Bar da se vrtić gradi na drugoj lokaciji u Baru, javlja Jedro.me.

24 hits

četvrtak novembar 15

Kvar otklonjen, situacija sa strujom u Podgorici jutros redovna

U Podgorici je jutros redovn napajanje električnom energijom, saopšteno je  iz CGES-a.

7 hits

srijeda novembar 14

Na Orjenu akcija pošumljavanja: „Za svakog stanovnika Crne Gore po sadnica“

Objavljeno u: Gradovi

by Ana Šofranac

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Uprave za šume, u petak će učestvovati u akciji pošumljavanja na području Herceg Novog, koja se realizuje u okviru akcije koja se ovih…

37 hits

srijeda novembar 14

Svečana akademija u Kolašinu povodom 75 godina ZAVNO-a

Svečana akademija, povodom 75 godina ZAVNO-a za Crnu Goru i Boku i 70 godina od osnivanja SUBNOR-a i antifašista Crne Gore, biće održana sjutra u Kolašinu.

22 hits

 
 
 
 
četvrtak, 13 septembar 2018 17:05

Dom zdravlja u Nikšiću dobio jedinicu za fizikalnu terapiju

Stanovnici Nikšića i Šavnika od danas imaju mogućnost da u svom gradu dobiju najsavremenije usluge fizikalne terapije. Dom zdravlja Nikšić, otvaranjem jedinice za fizikalnu terapiju, nastavio je sa unapređenjem standarda dostupnosti i kontinuiranosti zdravstvene zaštite, kako za stanovnike ovog grada, tako i za pacijente iz Šavnika i Plužina, kazao je ministar zdravlja Kenan Hrapović na svečanom otvaranju Jedinice fizikalne terapije u Domu zdravlja Nikšić.

Na ovaj način, prema njegovim riječima, Dom zdravlja Nikšić je u mogućnosti da u punom obimu i kvalitetu pruža ove vrste usluga za osiguranike Opština Nikšić i Šavnik. Jedinica za fizikalnu terapiju u centralnom objektu Doma zdravlja Nikšić uređena je po svim standardima i normativima predviđenim za pružanje ovih vrsta usluga, a i prostorije u zdravstvenoj stanici Šavnik su prilagođene za pružanje usluga fizikalne terapije, tako će i tamošnjem stanovništvu biti dostupne u mjestu boravka.

"S obzirom na značaj fizioterapeutske struke i mjesto i ulogu koju ova profesija zauzima u promociji i unapređenju zdravlja ljudi, a u skladu sa politikom Vlade Crne Gore, cilj Ministarstva zdravlja je da u okviru svakog doma zdravlja u Crnoj Gori otvorimo savremenu jedinicu fizikalne terapije. Ljekari za fizikalnu i rehabilitacionu medicinu na ovim prostorima, baš kao i u svijetu, primjenjuju nove tehnologije i tehnike i rade na standardizaciji i kvalitetu svog rada i obrazovanja. Razvijanjem održivog modela servisa fizikalne terapije na primarnom niovu zdravstvene zaštite doprinijećemo podizanju kvaliteta života naših građana i prevenciji komplikacija koje mogu nastati kao posledica bolesti", kazao je Hrapović.

Fizikalna terapija Niksic 1

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović kazao je da otvaranje Jedinice fizikalne medicine u okviru Doma zdravlja Nikšić pokazuje da Ministarstvo zdravlja i Fond za zdravstveno osiguranje vode brigu o svim građanima Crne Gore i rade na poboljšanju stanja u zdravstvenom sistemu, koji napreduje krupnim koracima. 

"Opština Nikšić stoji na raspolaganju i uvijek je spremna da podrži i maksimalno pomogne sve projekte, kojima će se proširivati kapaciteti zdravstvenih ustanova u našoj opštini, od Opšte bolnice do Specijalne bolnice Brezovik i Doma zdravlja", naglasio je Grbović.

Direktor Doma zdravlja Nikšić dr Veselin Bulatović naveo je da je, uz podršku lokalne uprave, za potrebe Jedinice za fizikalnu terapiju u potpunosti rekonstruisan prostor i nabavljena najsavremenija oprema, za šta su sredstva obezbijeđena iz donacije pok. Milorada A. Perovića.

Prema njegovim riječima, uposleno je osam fizioterapeuta, od kojih će jedan raditi u zdravstvenoj stanici Šavnik, gdje je sredstva za opremu obezbijedila Opština Šavnik.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.