Standard.

četvrtak januar 17

VIDEO: Policija iznosila građane koji su pokušali da spriječe sječu čempresa u Baru

Sječa čempresa počela je jutros u dvorištu barske Gimnazije, gdje je planirana izgradnja vrtića. Grupa građana koja se protivi izgradnji okupila se danas u dvorištu Gimnazije kako bi spriječila sječu…

85 hits

četvrtak januar 17

Opština Kotor za kupovinu novih vozila daje 135,5 hiljada eura

Predsjednik Opštine Kotor  Vladimir Jokić, koji je kadar Demokrata je potpisao ugovor o nabavci novih vozila. Vrijednost ugovora iznosi oko 135,5 hiljada eura.

41 hits

srijeda januar 16

Nema osnova za vanredne izbore na Cetinju

Iako u cetinjskoj opoziciji smatraju da bi rješenje parlamentarne krize u tom gradu bilo raspisivanje lokalnih izbora, predsjednica Skupštine prijestonice Cetinje Maja Ćetković kaže da za razmišljanje o raspisivanju novih…

54 hits

srijeda januar 16

Cetinjanin zvao načelnika policije da se biju

Načelnik kriminalističke policije OB Cetinje Dragan Mandić prijavio je policiji da mu je prijećeno i da ga je sugrađanin javno vrijeđao i psovao.

120 hits

 
 
 
 
četvrtak, 13 septembar 2018 17:05

Dom zdravlja u Nikšiću dobio jedinicu za fizikalnu terapiju

Stanovnici Nikšića i Šavnika od danas imaju mogućnost da u svom gradu dobiju najsavremenije usluge fizikalne terapije. Dom zdravlja Nikšić, otvaranjem jedinice za fizikalnu terapiju, nastavio je sa unapređenjem standarda dostupnosti i kontinuiranosti zdravstvene zaštite, kako za stanovnike ovog grada, tako i za pacijente iz Šavnika i Plužina, kazao je ministar zdravlja Kenan Hrapović na svečanom otvaranju Jedinice fizikalne terapije u Domu zdravlja Nikšić.

Na ovaj način, prema njegovim riječima, Dom zdravlja Nikšić je u mogućnosti da u punom obimu i kvalitetu pruža ove vrste usluga za osiguranike Opština Nikšić i Šavnik. Jedinica za fizikalnu terapiju u centralnom objektu Doma zdravlja Nikšić uređena je po svim standardima i normativima predviđenim za pružanje ovih vrsta usluga, a i prostorije u zdravstvenoj stanici Šavnik su prilagođene za pružanje usluga fizikalne terapije, tako će i tamošnjem stanovništvu biti dostupne u mjestu boravka.

"S obzirom na značaj fizioterapeutske struke i mjesto i ulogu koju ova profesija zauzima u promociji i unapređenju zdravlja ljudi, a u skladu sa politikom Vlade Crne Gore, cilj Ministarstva zdravlja je da u okviru svakog doma zdravlja u Crnoj Gori otvorimo savremenu jedinicu fizikalne terapije. Ljekari za fizikalnu i rehabilitacionu medicinu na ovim prostorima, baš kao i u svijetu, primjenjuju nove tehnologije i tehnike i rade na standardizaciji i kvalitetu svog rada i obrazovanja. Razvijanjem održivog modela servisa fizikalne terapije na primarnom niovu zdravstvene zaštite doprinijećemo podizanju kvaliteta života naših građana i prevenciji komplikacija koje mogu nastati kao posledica bolesti", kazao je Hrapović.

Fizikalna terapija Niksic 1

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović kazao je da otvaranje Jedinice fizikalne medicine u okviru Doma zdravlja Nikšić pokazuje da Ministarstvo zdravlja i Fond za zdravstveno osiguranje vode brigu o svim građanima Crne Gore i rade na poboljšanju stanja u zdravstvenom sistemu, koji napreduje krupnim koracima. 

"Opština Nikšić stoji na raspolaganju i uvijek je spremna da podrži i maksimalno pomogne sve projekte, kojima će se proširivati kapaciteti zdravstvenih ustanova u našoj opštini, od Opšte bolnice do Specijalne bolnice Brezovik i Doma zdravlja", naglasio je Grbović.

Direktor Doma zdravlja Nikšić dr Veselin Bulatović naveo je da je, uz podršku lokalne uprave, za potrebe Jedinice za fizikalnu terapiju u potpunosti rekonstruisan prostor i nabavljena najsavremenija oprema, za šta su sredstva obezbijeđena iz donacije pok. Milorada A. Perovića.

Prema njegovim riječima, uposleno je osam fizioterapeuta, od kojih će jedan raditi u zdravstvenoj stanici Šavnik, gdje je sredstva za opremu obezbijedila Opština Šavnik.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.