Standard.

ponedjeljak februar 18

Kotor: Otvaranje bazena do kraja godine

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

 Završna faza rekonstrukcije zatvorenog bazena "Nikša Bućin" počela je danas u Kotoru. Objekat će do kraja godine biti u otvoren, poručuju nadležni. Radove je obišao ministar sporta i mladih Nikola Janović,…

26 hits

ponedjeljak februar 18

OO DPS Tivat: Cilj je da završimo projekte koji jačaju turističku ponudu i koji će poboljšati život građana

Opštinski odbor DPS-a Tivat održao je sjednicu na kojoj su razmatrani Izvještaj o realizaciji izbornog programa partije i Izvještaj o radu Kluba odbornika, s posebnim akcentom na plan i dinamiku…

25 hits

ponedjeljak februar 18

Spriječen pokušaj paljena vozila nadzornika zatvorske policije u Pljevljima

Prije dvije noći spriječen je pokušaj podmetanja požara na vozilu marke “Seat leon“ u naselju Bogiševac u Pljevljima, vlasništvo nadzornika zatvorske policije ZIKS-a, piše PV informer.

27 hits

ponedjeljak februar 18

Tološi ostaju bez doma zdravlja

Poslije Zagoriča i Tološi će ostati bez zdravstvene stanice. Razlog tome su loši uslovi koje Dom zdravlja Podgorica želi da poboljša, te je zbog toga neophodno izmjestiti ove stanice dok…

36 hits

ponedjeljak februar 18

Tološi ostaju bez doma zdravlja

Objavljeno u: Gradovi

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 545
utorak, 09 oktobar 2018 18:20

Hronično: Pucaju novi šahtovi kanalizacije duž rivijere

Posljednjih nekoliko dana na hercegnovskoj rivijeri, u Baošićima i Đenovićima, angažovani su ronioci, koji popravljaju novoizgrađene šahtove kanalizacione infrastrukture. Slična scena mogla se vidjeti i tokom minule turističke sezone, jer su mašine i kamioni često posjećivali ovaj dio grada, javlja Radio Jadran.

Hronično: Pucaju novi šahtovi kanalizacije duž rivijere FOTO: Radio Jadran

Direkorica Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, Jelena Đaković kaže da Društvo još uvijek nije preuzelo radove, a izvođač trenutno obavlja propravke i preventivne mjere prije testiranja i primopredaje.

Prema njenim riječima problem je stvorila kišnica, jer cjevovod nije pražnjen duže vrijeme, a sada se svakako obavlja ispiranje kompletnog sistema, čišćenje i snimanje CCTV kamerom, kako bi bili sigurni da je cjevovod potpuno ispravan, objašnjava Đaković.

Međutim, problem je, prema riječima inženjerke hidrogradnje, direktorice hercegnovskog “Vodovoda i kanalizacije “ d.o.o, Olivere Doklestić što su cijevi kolektora položene ispod nivoa mora, pa morska voda prodire u njih i oštećuje ih.

"Na puno mjesta je čitav kolektor nekoliko metara ispod nivoa mora i to će se stalno dešavati. To je hronični problem, od sada pa zauvijek, a znali smo to i ranije. To sam pričala prije 2012. godine", navodi ona.

Doklestić je još dok je trajala revizija projekta upozoravala nadležne da će doći od ovakvog scenarija,a jedino rješenje je da se infrastruktura ponovo gradi.

"Svojevremeno je, 1988.-89. godine Biljana Keka Marković uradila rješenje, na kome sam  sa njom radila kao pripravnica. Ono je imalo mnogo više pumpi. Njemci su to rješenje odbacili i bili “pametniji” od nas, napravili  svoje koje je problematičnije", tvrdi Doklestić.

Inače, gradnja kolektora i postrojenja za preradu otpadnih voda u Herceg Novom počela je još 2012. godine, investicija “teška” skoro 28 miliona eura, praćena brojnim nevoljama i probijanjem rokova. Jer, sve je trebalo da bude završeno u februaru 2014. godine.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.