Standard.

ponedjeljak oktobar 15

Marković: Žabljak će biti oaza mira, čistoće, kvalitetne i zdrave ponude

Predsjednik Vlade Duško Marković je danas  u okviru radne posjete Žabljaku prisustvovao  svečanom otvaranju puta Kuće Stijepovića – Savin Kuk i višenamjenskog terena za male sportove, kao i prvoj vožnji električnog minibusa.

178 hits

ponedjeljak oktobar 15

Janović: Tereni za male sportove u funkciji unaprjeđenja sportske i turističke ponude Žabljaka

Predsjednik Vlade Duško Marković, ministar sporta Nikola Janović i predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević danas su svečano otvorili terene za male sportove u toj opštini.

24 hits

ponedjeljak oktobar 15

U Baru se gradi vrtić vrijednosti 2,5 miliona eura

Objavljeno u: Gradovi

by Ana Šofranac

U Baru položen je kamen temeljac za novi vrtić vrijedan 2,5 miliona eura, u koji će biti smješteno oko 400 djece.

27 hits

subota oktobar 13

Vjerovali ili ne: Pljevlja imala javnu kuću – kupleraj još prije sto godina

U Plјevlјima po završetku Velikog  rata  1919. godine otvorena javna kuća. Kako je objavljeno na portalu Pvportal.me, 31. marta 1919. godine pod tačkom 5. dnevnog reda 11. Sjednice opštinskog odbora Plјevalјa,…

458 hits

 
 
 
 
utorak, 09 oktobar 2018 18:20

Hronično: Pucaju novi šahtovi kanalizacije duž rivijere

Posljednjih nekoliko dana na hercegnovskoj rivijeri, u Baošićima i Đenovićima, angažovani su ronioci, koji popravljaju novoizgrađene šahtove kanalizacione infrastrukture. Slična scena mogla se vidjeti i tokom minule turističke sezone, jer su mašine i kamioni često posjećivali ovaj dio grada, javlja Radio Jadran.

Hronično: Pucaju novi šahtovi kanalizacije duž rivijere FOTO: Radio Jadran

Direkorica Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, Jelena Đaković kaže da Društvo još uvijek nije preuzelo radove, a izvođač trenutno obavlja propravke i preventivne mjere prije testiranja i primopredaje.

Prema njenim riječima problem je stvorila kišnica, jer cjevovod nije pražnjen duže vrijeme, a sada se svakako obavlja ispiranje kompletnog sistema, čišćenje i snimanje CCTV kamerom, kako bi bili sigurni da je cjevovod potpuno ispravan, objašnjava Đaković.

Međutim, problem je, prema riječima inženjerke hidrogradnje, direktorice hercegnovskog “Vodovoda i kanalizacije “ d.o.o, Olivere Doklestić što su cijevi kolektora položene ispod nivoa mora, pa morska voda prodire u njih i oštećuje ih.

"Na puno mjesta je čitav kolektor nekoliko metara ispod nivoa mora i to će se stalno dešavati. To je hronični problem, od sada pa zauvijek, a znali smo to i ranije. To sam pričala prije 2012. godine", navodi ona.

Doklestić je još dok je trajala revizija projekta upozoravala nadležne da će doći od ovakvog scenarija,a jedino rješenje je da se infrastruktura ponovo gradi.

"Svojevremeno je, 1988.-89. godine Biljana Keka Marković uradila rješenje, na kome sam  sa njom radila kao pripravnica. Ono je imalo mnogo više pumpi. Njemci su to rješenje odbacili i bili “pametniji” od nas, napravili  svoje koje je problematičnije", tvrdi Doklestić.

Inače, gradnja kolektora i postrojenja za preradu otpadnih voda u Herceg Novom počela je još 2012. godine, investicija “teška” skoro 28 miliona eura, praćena brojnim nevoljama i probijanjem rokova. Jer, sve je trebalo da bude završeno u februaru 2014. godine.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.