Standard.

subota februar 16

Kolašin postaje najbolji regionalni ski centar

Kolašin definitivno postaje najbolji regionalni ski centar! To potvrđuje gužva koja danas vlada u podnožju skijališta, gdje je na hiljade gostiju pristiglo da uživa u čarima planine Bjelasice.

42 hits

subota februar 16

TO Žabljak počinje projekat: Obuka lokalnih vodiča za posmatranje ptica na Durmitoru

Turistička organizacija Opštine Žabljak, uz podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore, započinje danas realizaciju projekta „Nova turistička ponuda na Žabljaku - Obuka lokalnih vodiča za posmatranje ptica na…

20 hits

petak februar 15

UP: Netačno da su se policijski službenici nedolično ponašali, policija nije adresa za sporenje u vezi sa vrtićem

Povodom saopštenja Građanske inicijative a u kojem se navodi da su policijski službenici upućivali uvrede licima koja su pružala aktivni otpor u Baru, te da su se nedolično ponašali i…

75 hits

petak februar 15

Direktor Radija Tivat prijavio prijetnje, sugrađanin ga vrijeđao zbog izvještavanja

Sužbenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat danas su postupili po prijavi direktora Radija Tivat, Dragana Popadića, da mu je R.A. neposredno prije toga, kod gradske kapele, uputio uvrede i prijetnje i držao…

74 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 545
petak, 12 oktobar 2018 08:00

Direktorica cetinjske bolnice razočarana: Nama pripada da postanemo baza Medicinskog fakulteta

Direktorica Bolnice "Danilo I" na Cetinju Sonja Radojičić kazala je za Pobjedu da joj je žao što senatori u srijedu nijesu usvojili prijedlog Vijeća Medicinskog fakulteta da ta zdravstvena ustanova bude nastavna baza fakulteta.

Dr Sonja Radojičić Dr Sonja Radojičić FOTO: Pobjeda/Analitika

"Iskreno se nadam da će se u narednom periodu naći način da Opšta bolnica 'Danilo I' postane naučno-nastavna baza Medicinskog fakulteta, jer nam to i pripada", kazala je ona.

Senat je ocijenio prijedlog Medicinskog fakulteta neosnovanim zato što ova bolnica pripada sekundarnom, a ne tercijarnom nivou zdravstvene zaštite i da zato nema pravo da bude nastavna baza. Radojičić je drugačijeg stava, uz opasku da ona nije u nastavi i da, možda, nije kompetentna da do kraja sudi o tome, ali ukazuje na neke činjenice.

ORL odeljenje cetinjske bolnice i Humana reprodukcija su, ističe ona, po pružanju usluga tercijarni nivo zdravstvene zaštite.

"Samo fizički pripadaju Opštoj bolnici, što ne može biti na štetu već na korist svih nas", rekla je ona.

Navela je da joj je kao direktorici ove eminentne zdravstvene ustanove - najstarije u zemlji, sa kontinuitetom u kvalitetu, iskreno žao što nijesu postali naučno-nastavna baza.

Senat je odbio prijedlog Medicinskog fakulteta ocjenjujući da je Zakonom o zdravstvenoj zaštiti propisano da je bolnica zdravstvena ustanova na sekundarnom nivou zdravstvene zaštite koja pruža bolničku zdravstvenu zaštitu, a da su klinika, kliničkobolnički centar, klinički centar i institut nastavna baza fakulteta zdravstvenog usmjerenja i obavljaju naučnoistraživačku i nastavnu djelatnost za oblast kliničkih grana medicine, odnosno stomatologije.

Pojedini senatori su, kako je ispričao naš nezvaničan izvor, reagovali na tu tvrdnju, navodeći da je trebalo da se usvoji prijedlog fakulteta. Jedan senator, o čemu su mediji ranije pisali, istakao je da su odjeljenja za otologiju, mikrohirurgiju uha i audiologiju, kao i ono za humanu reprodukciju ubrajaju u tercijarni nivo zaštite, te da su ta odjeljenja do 2006. godine bila dio Kliničkog centra koja su izmještena na Cetinje.

"Ubrajaju se u tercijarni nivo zdravstvene zaštite, isto kao i Klinički centar", kazao je on.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.