Standard.

subota oktobar 20

Barani su ROĐENIM TIJELIMA zaustavili MOTORNE TESTERE: Sjutra očekujemo novi "napad", nećemo novu Budvu!

Objavljeno u: Gradovi

by Milica Minić

"Za danas smo ih, valjda, zaustavili". To je u izjavi za Standard poručila  Rialda Kurgaš, jedna od oko stotinu Barana koji su danas rođenim tijelima spriječili da motorne testere posijeku…

16 hits

subota oktobar 20

"Sahranjuju se na pasjim grobljima": Penzioneri u Herceg Novom žive na ivici egzistencije

Objavljeno u: Gradovi

by Milica Minić

Gotovo trećina penzionera u Herceg Novom živi na ivici egzistencije. Mnogi od njih su bili nosioci kulture, akteri važnih istorijskih događaja za grad, a marginalizovani su, pa čak i potisnuti…

17 hits

subota oktobar 20

Zagorič postaje ljepše mjesto za život: U 2018. godini uloženo oko 700.000 eura, nove ulice, parkinzi, kanalizacija

Objavljeno u: Gradovi

by Ana Šofranac

Samo tokom 2018. godine na teritoriji Mjesne zajednice (MZ) Zagorič realizovani su projekti u vrijednosti od skoro 700.000 eura, uglavnom vezani za održavanje i izgradnju komunalne infrastrukture, prije svega proširenje…

43 hits

subota oktobar 20

AMSCG: Putevi suvi, vidljivost dobra

Objavljeno u: Gradovi

by Ana Šofranac

U Crnoj Gori jutro se saobraća po suvim putevima i uz dobru vidljivost, saopštili su iz Auto-moto saveza.

10 hits

 
 
 
 
petak, 12 oktobar 2018 16:07

"Ponosni smo na herojsku istoriju ovog sela i nastavićemo da ulažemo u ovaj kraj": Počeli radovi na izgradnji vodovodne mreže u Koćima

Lijepo je biti u ovom kraju koji je još jedan od simbola multivjerskog, multietničkog i multinacionalnog sklada koji vjekovima vlada u Podgorici. Mi, kao rukovodstvo Glavnog grada, ponosni smo na herojsku istoriju ovoga kraja, a sve to nas obavezuje da nastavimo da ulažemo u ovaj kraj, u njegov infrastrukturni razvoj, pogotovo imajući u vidu činjenicu da brojni iseljenici iz ovog kraja, najviše iz SAD ne štede sredstva kako bi pomogli ljudima koji su ostali ovdje, da žive u boljim uslovima, saopštio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković prilikom obilaska radova na izgradnji vodovodne mreže za oko 50 domaćinstava u selu Koći u dužini od 5.200m, vrijednosti preko 130.000 eura.

Obilasku radova prisustvovao je i predsjednik Opštine Tuzi Abedin Adžović, kao i rukovodstvo gradskih preduzeća Vodovod i Putevi.

Vuković je istakao da, kada je u pitanju ovaj kraj, gradska uprava prepoznaje dva prioriteta budućeg rada.

„Jedan se tiče obnove puta kojim smo upravo došli, dužine odprilike 5 km, a mještani i iseljenici iz ovoga kraja uložili su ne mala sredstva kako bi se taj put proširio. Nama je ostala obaveza da isti asfaltiramo i mi ćemo se u Glavnom gradu potruditi da obezijedimo finansijska sredstva kako bi taj posao priveli kraju naredne godine, u okviru budžeta za 2019. godinu“, rekao je on.

Izražavajući zadovoljstvo što pristustvuje početku radova na izgradnji vodovoda za ovaj kraj, gradonačelnik je pohvalio kontinuirani, predani rad rukovodstva gradskog preduzeća Vodovod koji u svim djelovima Podgorice ulaže napore kako bi se ispunio zacrtani cilj gradske uprave, a to je da se u svim djelovima Grada može živjeti na kvalitetan način i kako bi se stvorili uslovi da mještani ostaju u ruralnim predjelima.

001 12 1030x744

„U tom dijelu želim da iskažem zadovoljstvo što će uskoro i ovaj kraj dobiti vodu, u sradnji sa Ministarstvom poljoproivrede i uz podršku iseljenika, ja računam da ćemo tokom naredne godine moći ovaj posao da privedemo kraju, a kupno gledano to će značiti mnogo za stanovnike ovoga mjesta i za iseljenike“, zaključio je gradonačelnik Vuković.

Iz gGlavnog grada podsjećaju da izgradnja vodovodne mreže za selo Koće udaljeno 22 km od Podgorice koje gravitira Kučima, Zatrijebču i Fundini, podrazumijeva i izgradnju jednog rezervoara, kao i jedne pumpmne stanice, kao i da predstavlja dio šire vodovodne mreže Kuča.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.