Standard.

ponedjeljak novembar 19

Romi dobili hranu, odjeću, ćebad...

Opština Tivat i Crveni krst obezbijedili su pomoć za pet porodica sa 32 djece i 10 odraslih, koji su u požaru na Lovanji ostali bez krova nad glavom.

12 hits

ponedjeljak novembar 19

Romi dobili hranu, odjeću, ćebad...

Objavljeno u: Gradovi

ponedjeljak novembar 19

Počela izgradnja II faze saobraćajnice na Luštici

Radovi vrijedni 2.968.722 eura na izgradnji druge faze saobraćajnice MR1 na poluostrvu Luštica u Tivtu počeli su juče, a izvođač, kompanija “Bemax” najavila je završetak prije ugovorenog roka od deset…

14 hits

ponedjeljak novembar 19

Brajović: Pljevlja mogu biti nosilac industrijskog i privrednog razvoja u čitavoj Crnoj Gori

Objavljeno u: Gradovi

by Ana Šofranac

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je Dan opštine Pljevlja – 20. novembar građanima i lokalnom rukovodstvu.

14 hits

ponedjeljak novembar 19

Za adaptaciju školske sale 164 hiljada eura

Ugovor sa firmom „Tehnogradnja“ d.o.o Pljevlja za izvođenje radova na adaptaciji školske sportske sale, potpisan je danas, a početak radova očekuje se narednih dana, saopšteno je iz ministarstava sporta i…

14 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 22 oktobar 2018 15:56

Biram Bar za kompromis oko lokacije za vrtić: "Dogovor kuću gradi"

Povodom zahjeva grupe građana da se vrtić ne gradi na planiranoj lokaciji između Gimnazije Niko Rolović i OŠ Blažo Jokov Orlandić, saopštenjem za javnost oglasili su se iz Biram Bar. 

Biram Bar za kompromis oko lokacije za vrtić: "Dogovor kuću gradi" FOTO: Jedro.me

"Od ponedjeljka 15. 10, kada je položen kamen temeljac za novi dječiji vrtić, odbornici Biram Bar, kao i sam predsjednik Radomir Novaković, dobili su mnogo pritužbi građana na lokaciju na kojoj je planirana njegova izgradnja (između zgrada Gimnazije Niko Rolović, JU Srednje ekonomsko ugostiteljske škole i OŠ Blažo Jokov Orlandić)", saopštili su iz Biram Bar.

"Mi u Biram Bar smatramo da dogovor kuću gradi! Nema te stvari ili pitanja oko kojeg mi Barani ne možemo da se dogovorimo. Rješenje postoji, ali nam trebaju hladne glave i razgovor. Treba sjesti i sagledati argumente koji su za i one koji su protiv. U jednom smo svi saglasni: a to je da je gradu potreban, najmanje, još jedan vrtić", snavodi se u saopštenju.

Iz Biram Bar poručili su da je prije gradnje potrebno sjesti i razgovarati kako bi se došlo do optimalnog rješenja, prenosi Jedro.me.

"Na mjestu na kome je to predviđeno planom iz 2009. godine - ili negdje drugo- kako bi sačuvali borove koji su pluća grada, potrebno je da sjednemo i da razgovaramo. I jedno i drugo je potrebno Baru. Ovo pitanje je delikatno, jer je vrtić potreba, ali, isto tako, smatramo da treba uvažiti sugrađane koji negoduju. Znači, nama treba razgovor da bi situaciju sagledali iz više uglova i pronašli kompromisno rješenje kojim će svi građani Bara biti zadovoljni", saopštili su iz ove partije.

"Upravo zbog toga, odbornička grupa Biram Bar će podržati inicijativu u Skupštini Bara da se još jednom razmotri određivanje mjesta za izgradnju vrtića, jer je ovo mjesto predviđeno DUP-om iz 2009. godine, kada je Bar izgledao znatno drugačije. Tada i u tim uslovima, ovo mjesto je bilo dobro. Danas, kada se Bar tako naglo razvio, to predviđeno mjesto možda i nije idealno. Kao ozbiljni ljudi, nedavno smo izjavili da je suština politike - rješavanje problema građana. S jedne strane, svakako postoji evidentan problem nedostatka mjesta u vrtićima. S druge strane, postoji sigurno još nekoliko lokacija u gradu koje bi bile bolje za ovu namjenu", zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.