Standard.

nedjelja april 21

Fajront u podgoričkim kafanama tačno u ponoć

Ugostiteljski objekti u stambenim zgradama u Podgorici radiće samo do ponoći, konačan je stav Sekretarijata za preduzetništvo, piše Dan.

15 hits

subota april 20

Požar u Šušnju: Vatrogasci gasili više od dva sata

Barski vatrogasci su više od dva sata gasili požar koji je danas popodne izbio u zaleđu Male plaže u Šušanju.

24 hits

subota april 20

Akcija proljećnog uređivanja Centralnog parka na Pobrežju

U sklopu akcije „Za zelenije lice Podgorice“, koju Glavni grad i gradska preduzeća svakog vikenda organizuju širom Podgorice kroz radna druženja (čišćenje lokacija, pošumljavanje, sadnju cvijeća i dr.) danas je…

28 hits

petak april 19

Najviše divljih barki u Perastu

Inspekcije će tokom sezone imati pojačane kontrole radi povećanja stepena sigurnosti i bezbjednosti na moru, a inspektor Željko Lompar kaže da će Perast biti u fokusu zbog problema nelegalnog prevoza…

40 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 22 oktobar 2018 15:57

Mogren dovode na nivo pet zvjezdica

Ministarstvo održivog razvoja dostavilo je budvanskom Sekretarijatu za urbanizam zahtjev Hotelske grupe „Budvanska rivijera“ za izdavanje urbanističko tehničkih uslova za rekonstrukciju i dogradnju hotela „ Mogren“ naspram Staroga grada.

Mogren dovode na nivo pet zvjezdica FOTO: Primorskenovine.me

Hotelska grupa sredinom septembra dostavila je zahtjev resornom ministartsvu, koje je prije nekoliko dana uputilo Opštini Budva na razmatranje , prenoseći joj u nadležnost odlučivanje.

Kako je Primorskim novinama rečeno rekonstrukcija će biti u postojećim gabaritima, a Hotelska grupa namjerava da Mogren, koji trenutno ima tri zvjezdice podigne na nivo od pet zvjezdica.

Inače, tokom prethodne decenije Hotelska grupa u rekonstrukciju hotela uložila preko 40 miliona eura, pa su gotovo svi njeni kapaciteti dostigli nivo od četiri i više zvjezdica.

Jedini hotel koji ima tri zvjezdicve ostao je Mogren, koji se ujedno nalazi na najatrktivnijoj lokaciji.

Hotelska grupa je proljetos započela obnovu Mogrena, kada je u u adaptiranje Gradske kafane, enterijerske radova na prostoru recepcije, lobija i atrijuma, uložila milion i po eura.

Potpunom rekonstrukcijom Mogrena, porasla bi i vrijendost ukupne kompanije, čija je vrijednost imovine procjenja je na 209 miliona eura.

Većinski vlasnik Budvanske rivijere za sada je država (Vlada, Fond PIO i Zavod za zapošljavanje imaju oko 58 odsto akcija). Oko 15,23 odsto udjela pripada AIK banci iz Beograda, srbijanskog biznismena Miodraga Kostića, a isto toliko i dvije firme Strateks grupe ukupno 15,2 odsto američkog biznismena Nila Emilfarba.

Budvanska rivijera upravlja i posluje sa pet hotela - Palas u Petrovcu (četiri zvjezdice i 171 smještajna jedinica), Turističko naselje Slovenska plaža u Budvi (tri plus i četiri zvjezdice sa 1.016 smještajnih jedinica), hotel Aleksandar u Budvi (četiri zvjezdice, 187 smještajnih jedinica), hotel Castellastva Petrovac (četiri zvjezdice, 185 smještajnih jedinica) i hotel Mogren u Budvi ( tri plus zvjezdice, 49 smještajnih jedinica).

Kompanija u svom sastavu ima i hotele Sveti Stefan i vilu „Miločer“ u Miločeru koji su od januara 2007. pod višedecenijskim zakupom firme „Adriatic Properties“ grčkog biznismena Petrosa Statisa, a pod menadžmetom svjetskog hotelskog brenda „Aman Resorts".

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.