Standard.

subota novembar 17

Bar ponovo slavio maslinu

Stari Bar je i danas, uprkos hladnom i sumornom danu, zablistao punim sjajem. Više hiljada ljudi posjetilo je 17. Maslinijadu, manifestaciju koja tradicionalno okuplja maslinare, a posjetiocima ponudi svo gastronomsko…

40 hits

subota novembar 17

Bar ponovo slavio maslinu

Objavljeno u: Gradovi

subota novembar 17

Restaurira se grobnica Dinastije Petrović na Cetinju

Pripremni radovi za restauraciju i sprovođenje konzervatorskih mjera na grobovima dinastije Petrović, koji se nalaze u sklopu cetinjskog manastira, počeli su juče.

18 hits

petak novembar 16

VIDEO: Prve pahulje obradovale Žabljačane

Prve pahulje ove jeseni stigle su popodne na Žabljaku i obradovale stanovnike toga grada.

61 hits

 
 
 
 
utorak, 06 novembar 2018 14:07

"Zastave umjesto da se vijore, one su zaprljane i skupljene u gomilu": Na zgradi fakulteta u Bijelom Polju, dotrajale zastave

Uprkos tome što najviši državni organi permanentno upozoravaju da se moraju poštovati državni simboli na zgradi Univerziteta Crne Gore - Biotehničkog instituta - Podgorica - Centra za kontinentalno voćarstvo, ljekovito i aromatično bilje u Ulici 3. Sandžačke u Bijelom Polju, “vijore se“ zastave, državna i univerzitetska, o kojima po svemu sudeći niko ne vodi računa.

"S obzirom da živim u obližnjem naselju, gotovo svake večeri sa suprugom i prijateljem sjednem na klupu ispred navedene ustanove. Ne čudi nas što je dvorište neuređeno niti što objekat na sve više liči a namanje na ustanovu koju predstavlja ali, zabrinjava nas maćehinski odnos prema zastavama koje, umjesto da se vijore, one su zaprljane i skupljene u gomilu", kažu vremenski sagovornici iz obližnjeg naselja Rasadnik.

"Maćehinski" odnos prema državnim simbolima evidentan je i na još nekim ustanovama u gradu, gdje se vijori državna zastava.

Izvršni direktor NVO „Bjelopoljski demokratski centar“ Zdravko Janjušević, nedavno je ocijenio, da građani s pravom ukazuju na neprimjeren odnos prema državnim simbolima.

„Apelujemo na one koji su zaduženi da se staraju o zastavama i drugim državnim simbolima da to čine na adekvatan način", kazao je Janjušević.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.