Standard.

petak jun 14

U Ulcinju konačno proradio pauk

Nakon što su konačno stvoreni svi preduslovi za početak rada novoformiranog preduzeća Parking servis, u najjužnijoj crnogorskoj opštini počelo je rješavanje saobraćajnih problema. Specijalizovano vozilo “pauk”, već dva dana uklanja…

11 hits

četvrtak jun 13

Nikšić: U Crvenom krstu otvoren Klub za stare

Stariji volonteri Crvenog krsta, ali i svi pripadnici treće dobi, danas su otvaranjem Kluba za stare dobili kutak za okupljanje i druženje.

30 hits

četvrtak jun 13

DPS: Vladimir Jokić manipuliše radnicima i gradom Kotorom, biće smijenjen

Vladimir Jokić sa svojim Demokratama i prvom pomoćnicom Dragicom Perović nisu ništa drugo nego demagozi, populisti i manipulatori, tvrde u Demokratskoj partiji socijalista.

47 hits

četvrtak jun 13

Bijelo Polje: Pauk miruje do reorganizacije

Gotovo četiri mjeseca Pauk služba koja posluje u sastavu Parking servis u Bijelom Polju ne radi. Iz Parking servisa i Komunalne policije objasnili su da je “pauk” trenutno u mirovanju,…

32 hits

 
 
 
 
utorak, 06 novembar 2018 14:07

"Zastave umjesto da se vijore, one su zaprljane i skupljene u gomilu": Na zgradi fakulteta u Bijelom Polju, dotrajale zastave

Uprkos tome što najviši državni organi permanentno upozoravaju da se moraju poštovati državni simboli na zgradi Univerziteta Crne Gore - Biotehničkog instituta - Podgorica - Centra za kontinentalno voćarstvo, ljekovito i aromatično bilje u Ulici 3. Sandžačke u Bijelom Polju, “vijore se“ zastave, državna i univerzitetska, o kojima po svemu sudeći niko ne vodi računa.

"S obzirom da živim u obližnjem naselju, gotovo svake večeri sa suprugom i prijateljem sjednem na klupu ispred navedene ustanove. Ne čudi nas što je dvorište neuređeno niti što objekat na sve više liči a namanje na ustanovu koju predstavlja ali, zabrinjava nas maćehinski odnos prema zastavama koje, umjesto da se vijore, one su zaprljane i skupljene u gomilu", kažu vremenski sagovornici iz obližnjeg naselja Rasadnik.

"Maćehinski" odnos prema državnim simbolima evidentan je i na još nekim ustanovama u gradu, gdje se vijori državna zastava.

Izvršni direktor NVO „Bjelopoljski demokratski centar“ Zdravko Janjušević, nedavno je ocijenio, da građani s pravom ukazuju na neprimjeren odnos prema državnim simbolima.

„Apelujemo na one koji su zaduženi da se staraju o zastavama i drugim državnim simbolima da to čine na adekvatan način", kazao je Janjušević.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.