Standard.

utorak mart 19

Žabljak: Đaci u kolicima ne mogu u srednju školu

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Šućko Baković utvrdio je da su SSŠ “17. septembar“ i Ministarstvo prosjete sa Žabljaka diskrimisali učenika sa invaliditetom i povrijedili njegovo pravo na obrazovanje, piše…

20 hits

utorak mart 19

Novljanin ostao bez doma, a 11 godina čeka presudu

Novljanin Dalibor Vujanović 11 godina čeka sudsku presudu i obeštećenje za kuću stradalu u klizištu koje je zadesilo naselje Crnica na Podima 2008, piše Pobjeda.

21 hits

ponedjeljak mart 18

Tivat: Veliki požar nedaleko od aerodroma, vatrogasci se bore da vatra ne zahvati šumu

Na bivšem Poljoprivrednom dobru Boka, preko puta aerodroma Tivat danas oko 12,15 sati izbio je veliki požar.

62 hits

ponedjeljak mart 18

Sjećate li se "Kupačice"? Nekadašnji simbol Podgorice završio na otpadu

Nekadašnji simbol Podgorice, skulptura "Kupačica" bila je postavljena preko puta Skupštine, a uklonjena 2000. godine. 

61 hits

 
 
 
 
utorak, 06 novembar 2018 14:07

"Zastave umjesto da se vijore, one su zaprljane i skupljene u gomilu": Na zgradi fakulteta u Bijelom Polju, dotrajale zastave

Uprkos tome što najviši državni organi permanentno upozoravaju da se moraju poštovati državni simboli na zgradi Univerziteta Crne Gore - Biotehničkog instituta - Podgorica - Centra za kontinentalno voćarstvo, ljekovito i aromatično bilje u Ulici 3. Sandžačke u Bijelom Polju, “vijore se“ zastave, državna i univerzitetska, o kojima po svemu sudeći niko ne vodi računa.

"S obzirom da živim u obližnjem naselju, gotovo svake večeri sa suprugom i prijateljem sjednem na klupu ispred navedene ustanove. Ne čudi nas što je dvorište neuređeno niti što objekat na sve više liči a namanje na ustanovu koju predstavlja ali, zabrinjava nas maćehinski odnos prema zastavama koje, umjesto da se vijore, one su zaprljane i skupljene u gomilu", kažu vremenski sagovornici iz obližnjeg naselja Rasadnik.

"Maćehinski" odnos prema državnim simbolima evidentan je i na još nekim ustanovama u gradu, gdje se vijori državna zastava.

Izvršni direktor NVO „Bjelopoljski demokratski centar“ Zdravko Janjušević, nedavno je ocijenio, da građani s pravom ukazuju na neprimjeren odnos prema državnim simbolima.

„Apelujemo na one koji su zaduženi da se staraju o zastavama i drugim državnim simbolima da to čine na adekvatan način", kazao je Janjušević.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.