Standard.

četvrtak januar 17

VIDEO: Policija iznosila građane koji su pokušali da spriječe sječu čempresa u Baru

Sječa čempresa počela je jutros u dvorištu barske Gimnazije, gdje je planirana izgradnja vrtića. Grupa građana koja se protivi izgradnji okupila se danas u dvorištu Gimnazije kako bi spriječila sječu…

85 hits

četvrtak januar 17

Opština Kotor za kupovinu novih vozila daje 135,5 hiljada eura

Predsjednik Opštine Kotor  Vladimir Jokić, koji je kadar Demokrata je potpisao ugovor o nabavci novih vozila. Vrijednost ugovora iznosi oko 135,5 hiljada eura.

41 hits

srijeda januar 16

Nema osnova za vanredne izbore na Cetinju

Iako u cetinjskoj opoziciji smatraju da bi rješenje parlamentarne krize u tom gradu bilo raspisivanje lokalnih izbora, predsjednica Skupštine prijestonice Cetinje Maja Ćetković kaže da za razmišljanje o raspisivanju novih…

54 hits

srijeda januar 16

Cetinjanin zvao načelnika policije da se biju

Načelnik kriminalističke policije OB Cetinje Dragan Mandić prijavio je policiji da mu je prijećeno i da ga je sugrađanin javno vrijeđao i psovao.

120 hits

 
 
 
 
utorak, 06 novembar 2018 16:00

U Maslinama grade zgradu Ministarstva i Generalštaba, vojnu bolnicu, komandni centar bezbjednosnih snaga...

Ministarstvo odbrane na prostoru kasarne “Marko Miljanovi Popović” u Maslinama planira izgradnju zgrade za Ministarstvo i Generalštab, komandni centar bezbjednosnih snaga, vojnu bolnicu koja bi prvenstveno služila građanima Podgorice, te vojni muzej u koji bi se smjestili i eksponati sadašnje Spomen sobe Pete proleterske brigade. Ovo je saopšteno tokom sastanka ministra odbrane Predraga Boškovića sa gradonačelnikom Podgorice, Ivanom Vukovićem. Takođe, gradonačelnik Podgorice, tokom sastanka, najavio je da se postavljanje spomenika Josipu Borozu Titu očekuje za Dan oslobođenja Podgorice, 19. decembra.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Bošković je istakao da Ministarstvo odbrane očekuje od Glavnog grada podršku u namjeri da valorizuje ove lokacije.

On je informisao domaćina i njegove saradnike da Ministarstvo odbrane pet objekata u Maslinama planira da adaptira za potrebe budućeg dobrovoljnog služenja vojnog roke i rezervnog vojnog sastava.

Bošković je ponovio spremnost Ministarstva odbrane da Glavnom gradu pokloni spomenik Josipu Brozu Titu, rad velikog jugoslovenskog vajara Antuna Augustinčića, koji je već izvjesno vrijeme jedan od eksponata Spomen sobe u Maslinama.

"Ministar je naglasio da je Ministarstvo odbrane na prostoru Glavnog grada u posjedu i značajnih nekretnina, i po broju i po kvadraturi, koje su sa aspekta Ministarstva i Vojske ocijenjene kao neperspektivne, a od kojih bi Podgorica, ukoliko pokaže interesovanje, mogla imati značajne benefite u njihovoj valorizaciji. Riječ je o vojnom skladištu u Tološima, parceli kod Katoličke crkve na Koniku, placevima u Zagoriču, Tološima, Staroj varoši, naselju Prvoborac, skladišnoj zoni na Starom aerodromu, strelištu na Zlatici, zemljištu na Kakarickoj gori….", navodi se u saopštenju.

Pored toga, kako se dodaje, ministar je informisao gradonačelnika Podgorice da Ministarstvo ima namjeru da u Zagoriču gradi 419 stambenih jedinica za potrebe Ministarstva i Vojske Crne Gore.

"Bošković je izrazio nadu da će ovaj sastanak predstavljati bazu za još perpektivniju i sadržajniju saradnju Ministarstva odbrane i Glavnog grada. On je istakao da će Ministarstvo i Vojska Crne Gore i dalje izlaziti u susret potrebama građana Podgorice, prvenstveno kada je riječ o radu na putnoj infrastrukturi, u pomoći na gašenju požara, ali i drugim povodima", saopšteno je iz Ministarstva.

Vuković se zahvalio ministru na spomeniku Josipu Brozu Titu, najavljujući da se njegovo postavljanje u gradskoj zoni očekuje već za Dan oslobođenja Podgorice, 19. decembra, ali i na sveukupnoj pomoći koju pripadnici VCG pružaju u unapređenju putne infrastrukture Glavnog grada, kao i tokom elementarnih nepogoda.

Gradonačelnik je informisao ministra i o unaprjedjenju putne infrastrukture u glavnom gradu posebno stavljajući akcenat na povezivanje kasarne u Danilovgradu i vojnog aerodrome saobraćajnicom bulevarskog tipa. 

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.