Standard.

srijeda novembar 21

Alarmantno u Heceg Novom: Klizište u Kutima prijeti kućama, mještani u strahu napuštaju domove

Obilne padavine, pored nevolja zbog poplava koje su juče izazvale, pokrenle su i klizište u Kutima u naselju Kamenje. Ugroženo je nekoliko kuća, priča za Radio Jadran mještanin, Željko Čvoro.

73 hits

srijeda novembar 21

Put Budva-Tivat otvoren za saobraćaj

Put Budva-Tivat koji je juče  zatvoren zbog nevremena, jutros oko pet sati otvoren je, potvrđeno je iz AMSCG.

29 hits

utorak novembar 20

Budva dobila struju, mještani naselja Čevo ne dozvoljavaju da se uđe na imanje i otkloni kvar

Zbog vremenskih nepogoda koje su zadesile područje Crne Gore došlo je do prekida u napajanju električnom energijom u pojedinim područjima.

57 hits

utorak novembar 20

Apel Novljanima: Građani da ostanu kod kuće, sve službe na terenu

Povodom nevremena koje je zahvatilo Herceg Novi i dio primorja, zasijedao je Tim za upravljanje u vanrednim situacijama. Apelovali su na građane da ostanu kod kuće dok nevrijeme ne prođe,…

19 hits

 
 
 
 
utorak, 06 novembar 2018 16:00

U Maslinama grade zgradu Ministarstva i Generalštaba, vojnu bolnicu, komandni centar bezbjednosnih snaga...

Ministarstvo odbrane na prostoru kasarne “Marko Miljanovi Popović” u Maslinama planira izgradnju zgrade za Ministarstvo i Generalštab, komandni centar bezbjednosnih snaga, vojnu bolnicu koja bi prvenstveno služila građanima Podgorice, te vojni muzej u koji bi se smjestili i eksponati sadašnje Spomen sobe Pete proleterske brigade. Ovo je saopšteno tokom sastanka ministra odbrane Predraga Boškovića sa gradonačelnikom Podgorice, Ivanom Vukovićem. Takođe, gradonačelnik Podgorice, tokom sastanka, najavio je da se postavljanje spomenika Josipu Borozu Titu očekuje za Dan oslobođenja Podgorice, 19. decembra.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Bošković je istakao da Ministarstvo odbrane očekuje od Glavnog grada podršku u namjeri da valorizuje ove lokacije.

On je informisao domaćina i njegove saradnike da Ministarstvo odbrane pet objekata u Maslinama planira da adaptira za potrebe budućeg dobrovoljnog služenja vojnog roke i rezervnog vojnog sastava.

Bošković je ponovio spremnost Ministarstva odbrane da Glavnom gradu pokloni spomenik Josipu Brozu Titu, rad velikog jugoslovenskog vajara Antuna Augustinčića, koji je već izvjesno vrijeme jedan od eksponata Spomen sobe u Maslinama.

"Ministar je naglasio da je Ministarstvo odbrane na prostoru Glavnog grada u posjedu i značajnih nekretnina, i po broju i po kvadraturi, koje su sa aspekta Ministarstva i Vojske ocijenjene kao neperspektivne, a od kojih bi Podgorica, ukoliko pokaže interesovanje, mogla imati značajne benefite u njihovoj valorizaciji. Riječ je o vojnom skladištu u Tološima, parceli kod Katoličke crkve na Koniku, placevima u Zagoriču, Tološima, Staroj varoši, naselju Prvoborac, skladišnoj zoni na Starom aerodromu, strelištu na Zlatici, zemljištu na Kakarickoj gori….", navodi se u saopštenju.

Pored toga, kako se dodaje, ministar je informisao gradonačelnika Podgorice da Ministarstvo ima namjeru da u Zagoriču gradi 419 stambenih jedinica za potrebe Ministarstva i Vojske Crne Gore.

"Bošković je izrazio nadu da će ovaj sastanak predstavljati bazu za još perpektivniju i sadržajniju saradnju Ministarstva odbrane i Glavnog grada. On je istakao da će Ministarstvo i Vojska Crne Gore i dalje izlaziti u susret potrebama građana Podgorice, prvenstveno kada je riječ o radu na putnoj infrastrukturi, u pomoći na gašenju požara, ali i drugim povodima", saopšteno je iz Ministarstva.

Vuković se zahvalio ministru na spomeniku Josipu Brozu Titu, najavljujući da se njegovo postavljanje u gradskoj zoni očekuje već za Dan oslobođenja Podgorice, 19. decembra, ali i na sveukupnoj pomoći koju pripadnici VCG pružaju u unapređenju putne infrastrukture Glavnog grada, kao i tokom elementarnih nepogoda.

Gradonačelnik je informisao ministra i o unaprjedjenju putne infrastrukture u glavnom gradu posebno stavljajući akcenat na povezivanje kasarne u Danilovgradu i vojnog aerodrome saobraćajnicom bulevarskog tipa. 

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.