Standard.

četvrtak januar 17

VIDEO: Policija iznosila građane koji su pokušali da spriječe sječu čempresa u Baru

Sječa čempresa počela je jutros u dvorištu barske Gimnazije, gdje je planirana izgradnja vrtića. Grupa građana koja se protivi izgradnji okupila se danas u dvorištu Gimnazije kako bi spriječila sječu…

84 hits

četvrtak januar 17

Opština Kotor za kupovinu novih vozila daje 135,5 hiljada eura

Predsjednik Opštine Kotor  Vladimir Jokić, koji je kadar Demokrata je potpisao ugovor o nabavci novih vozila. Vrijednost ugovora iznosi oko 135,5 hiljada eura.

39 hits

srijeda januar 16

Nema osnova za vanredne izbore na Cetinju

Iako u cetinjskoj opoziciji smatraju da bi rješenje parlamentarne krize u tom gradu bilo raspisivanje lokalnih izbora, predsjednica Skupštine prijestonice Cetinje Maja Ćetković kaže da za razmišljanje o raspisivanju novih…

53 hits

srijeda januar 16

Cetinjanin zvao načelnika policije da se biju

Načelnik kriminalističke policije OB Cetinje Dragan Mandić prijavio je policiji da mu je prijećeno i da ga je sugrađanin javno vrijeđao i psovao.

119 hits

 
 
 
 
utorak, 06 novembar 2018 22:08

Stanišić i Vuković sa ćlanovima Odbora za bezbjednost i odbranu u posjeti graničnoj policiji

Članovi Odbora za bezbjednost i odbranu boravili su danas u posjeti Sektoru granične policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova i, u sklopu navedenog, obišli granične prelaze sa Bosnom i Hercegovinom (Ilino brdo) i Republikom Hrvatskom (Debeli brijeg).

Na sastanku održanom sa pomoćnikom direktora Uprave policije-rukovodiocem Veskom Vukadinovićem i načelnicima Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić i Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi, članovi Odbora su se upoznali sa organizacijom i aktuelnim stanjem u funkcionisanju predmetnog Sektora, sa akcentom na realizaciju prioritetnih misija i zadataka, raspoložive materijalno-tehničke i kadrovske kapacitete, te ostvarene rezultate u radu sa posebnim osvrtom na prethodni period i potencijalne izazove.

Kako je saopšteno iz Skupštine, posebna pažnja bila je posvećena mjerama i radnjama na sprovođenju nadzora nad državnom granicom, kao i pitanju reagovanja na eventualni priliv migranata i izbjeglica, te planirane aktivnosti Sektora granične policije s tim u vezi.

Odbor je iskazao punu podršku daljem unapređenju kapaciteta navedenog Sektora, te budućim inicijativama u kontekstu navedenog i izrazio spremnost za podršku u datom smislu, a u okviru utvrđenih nadležnosti.

Image 7

"Posjeta je realizovana u skladu sa članom 15 stav 2 tačka 2 Zakona o parlamentarnom nadzoru u oblasti bezbjednosti i odbrane i saglasno Zaključku br. 3 sa 29. sjednice Odbora, održane 2. novembra 2018. godine, na kojoj je sprovedeno konsultativno saslušanje na temu 'Kontrola granica i dijeljenje informacija u kontekstu sprečavanja i borbe protiv terorizma i nasilnog ekstremizma sa posebnim osvrtom na: sistem napredne informacije o putnicima, evidenciju imena putnika i prikupljanje biometrijskih podataka'", navodi se u saopštenju.

Delegaciju Odbora činili su predsjednik Obrad Mišo Stanišić i član  prof. dr Miodrag Vuković

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.