Standard.

nedjelja april 21

Fajront u podgoričkim kafanama tačno u ponoć

Ugostiteljski objekti u stambenim zgradama u Podgorici radiće samo do ponoći, konačan je stav Sekretarijata za preduzetništvo, piše Dan.

15 hits

subota april 20

Požar u Šušnju: Vatrogasci gasili više od dva sata

Barski vatrogasci su više od dva sata gasili požar koji je danas popodne izbio u zaleđu Male plaže u Šušanju.

24 hits

subota april 20

Akcija proljećnog uređivanja Centralnog parka na Pobrežju

U sklopu akcije „Za zelenije lice Podgorice“, koju Glavni grad i gradska preduzeća svakog vikenda organizuju širom Podgorice kroz radna druženja (čišćenje lokacija, pošumljavanje, sadnju cvijeća i dr.) danas je…

28 hits

petak april 19

Najviše divljih barki u Perastu

Inspekcije će tokom sezone imati pojačane kontrole radi povećanja stepena sigurnosti i bezbjednosti na moru, a inspektor Željko Lompar kaže da će Perast biti u fokusu zbog problema nelegalnog prevoza…

40 hits

 
 
 
 
utorak, 06 novembar 2018 22:08

Stanišić i Vuković sa ćlanovima Odbora za bezbjednost i odbranu u posjeti graničnoj policiji

Članovi Odbora za bezbjednost i odbranu boravili su danas u posjeti Sektoru granične policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova i, u sklopu navedenog, obišli granične prelaze sa Bosnom i Hercegovinom (Ilino brdo) i Republikom Hrvatskom (Debeli brijeg).

Na sastanku održanom sa pomoćnikom direktora Uprave policije-rukovodiocem Veskom Vukadinovićem i načelnicima Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić i Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi, članovi Odbora su se upoznali sa organizacijom i aktuelnim stanjem u funkcionisanju predmetnog Sektora, sa akcentom na realizaciju prioritetnih misija i zadataka, raspoložive materijalno-tehničke i kadrovske kapacitete, te ostvarene rezultate u radu sa posebnim osvrtom na prethodni period i potencijalne izazove.

Kako je saopšteno iz Skupštine, posebna pažnja bila je posvećena mjerama i radnjama na sprovođenju nadzora nad državnom granicom, kao i pitanju reagovanja na eventualni priliv migranata i izbjeglica, te planirane aktivnosti Sektora granične policije s tim u vezi.

Odbor je iskazao punu podršku daljem unapređenju kapaciteta navedenog Sektora, te budućim inicijativama u kontekstu navedenog i izrazio spremnost za podršku u datom smislu, a u okviru utvrđenih nadležnosti.

Image 7

"Posjeta je realizovana u skladu sa članom 15 stav 2 tačka 2 Zakona o parlamentarnom nadzoru u oblasti bezbjednosti i odbrane i saglasno Zaključku br. 3 sa 29. sjednice Odbora, održane 2. novembra 2018. godine, na kojoj je sprovedeno konsultativno saslušanje na temu 'Kontrola granica i dijeljenje informacija u kontekstu sprečavanja i borbe protiv terorizma i nasilnog ekstremizma sa posebnim osvrtom na: sistem napredne informacije o putnicima, evidenciju imena putnika i prikupljanje biometrijskih podataka'", navodi se u saopštenju.

Delegaciju Odbora činili su predsjednik Obrad Mišo Stanišić i član  prof. dr Miodrag Vuković

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.