Standard.

srijeda novembar 21

Alarmantno u Heceg Novom: Klizište u Kutima prijeti kućama, mještani u strahu napuštaju domove

Obilne padavine, pored nevolja zbog poplava koje su juče izazvale, pokrenle su i klizište u Kutima u naselju Kamenje. Ugroženo je nekoliko kuća, priča za Radio Jadran mještanin, Željko Čvoro.

72 hits

srijeda novembar 21

Put Budva-Tivat otvoren za saobraćaj

Put Budva-Tivat koji je juče  zatvoren zbog nevremena, jutros oko pet sati otvoren je, potvrđeno je iz AMSCG.

29 hits

utorak novembar 20

Budva dobila struju, mještani naselja Čevo ne dozvoljavaju da se uđe na imanje i otkloni kvar

Zbog vremenskih nepogoda koje su zadesile područje Crne Gore došlo je do prekida u napajanju električnom energijom u pojedinim područjima.

56 hits

utorak novembar 20

Apel Novljanima: Građani da ostanu kod kuće, sve službe na terenu

Povodom nevremena koje je zahvatilo Herceg Novi i dio primorja, zasijedao je Tim za upravljanje u vanrednim situacijama. Apelovali su na građane da ostanu kod kuće dok nevrijeme ne prođe,…

18 hits

 
 
 
 
utorak, 06 novembar 2018 22:08

Stanišić i Vuković sa ćlanovima Odbora za bezbjednost i odbranu u posjeti graničnoj policiji

Članovi Odbora za bezbjednost i odbranu boravili su danas u posjeti Sektoru granične policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova i, u sklopu navedenog, obišli granične prelaze sa Bosnom i Hercegovinom (Ilino brdo) i Republikom Hrvatskom (Debeli brijeg).

Na sastanku održanom sa pomoćnikom direktora Uprave policije-rukovodiocem Veskom Vukadinovićem i načelnicima Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić i Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi, članovi Odbora su se upoznali sa organizacijom i aktuelnim stanjem u funkcionisanju predmetnog Sektora, sa akcentom na realizaciju prioritetnih misija i zadataka, raspoložive materijalno-tehničke i kadrovske kapacitete, te ostvarene rezultate u radu sa posebnim osvrtom na prethodni period i potencijalne izazove.

Kako je saopšteno iz Skupštine, posebna pažnja bila je posvećena mjerama i radnjama na sprovođenju nadzora nad državnom granicom, kao i pitanju reagovanja na eventualni priliv migranata i izbjeglica, te planirane aktivnosti Sektora granične policije s tim u vezi.

Odbor je iskazao punu podršku daljem unapređenju kapaciteta navedenog Sektora, te budućim inicijativama u kontekstu navedenog i izrazio spremnost za podršku u datom smislu, a u okviru utvrđenih nadležnosti.

Image 7

"Posjeta je realizovana u skladu sa članom 15 stav 2 tačka 2 Zakona o parlamentarnom nadzoru u oblasti bezbjednosti i odbrane i saglasno Zaključku br. 3 sa 29. sjednice Odbora, održane 2. novembra 2018. godine, na kojoj je sprovedeno konsultativno saslušanje na temu 'Kontrola granica i dijeljenje informacija u kontekstu sprečavanja i borbe protiv terorizma i nasilnog ekstremizma sa posebnim osvrtom na: sistem napredne informacije o putnicima, evidenciju imena putnika i prikupljanje biometrijskih podataka'", navodi se u saopštenju.

Delegaciju Odbora činili su predsjednik Obrad Mišo Stanišić i član  prof. dr Miodrag Vuković

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.