Standard.

utorak maj 21

Podgorica: Radi pet zdravstvenih objekata

Zdravstvene usluge danas i sjutra građani će moći da dobiju u objektima Blok pet, Nova Varoš, Konik, Tuzi i Zeta, saopšteno je iz podgoričkog Doma zdravlja.

16 hits

utorak maj 21

Zbog proslave Dana nezavisnosti zatvorene Njegoševa i Bokeška

Ulice Njegoševa i Bokeška, u centru Glavnog grada, od ponoći su zatvorene za saobraćaj za sva motorna vozila, zbog organizovanja programa proslave Dana nezavisnosti.

22 hits

utorak maj 21

Bespravne graditelje ne zanima zakup stana

U Podgorici ima mali broj jednočlanih porodica, vlasnika bespravnih objekata, kojima bi Sekretarijat za socijalno staranje plaćao 60 eura zakup stana u slučaju rušenja njihovih nelegalnih objekata, a pošto su…

19 hits

ponedjeljak maj 20

Zbog proslave Dana nezavisnosti: Evo koje ulice i kada će biti zatvorene

Radi organizovanja programa u čast proslave Dana nezavisnosti, zatvara se saobraćaj za sve vrste motornih vozila u ulicama Njegoševa i Bokeška, saopšteno je iz Glavnog grada.

81 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 19 novembar 2018 16:21

Romi dobili hranu, odjeću, ćebad...

Opština Tivat i Crveni krst obezbijedili su pomoć za pet porodica sa 32 djece i 10 odraslih, koji su u požaru na Lovanji ostali bez krova nad glavom.

Obezbijeđene su namirnice, higijenske potrepštine, polovna odjeća, obuća, jakne, podloške za spavanje, ćebad, madraci, posteljina, hrana, potrepštine za bebe...

Pomoć je porodicama dopremio Džafer Brahimi, predsjednik Udruženja Egipćana Tivta, koji je posljednja dva dana u stalnoj komunikaciji sa porodicama.

Sekretarka za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović istakla je spremnost Opštine Tivat da organizuje pomoć.

“Bez obzira na činjenicu da se radi o porodicama koje dolaze sa teritorije Opštine Kotor, budući da je u pitanju teška situacija i veliki broj djece, sasvim je prirodno i normalno da pomoć obezbijede Opština Tivat i Crveni krst. Opština Tivat inače za Rome i Egipćane sa Lovanje već obezbjeđuje prevoz za školsku djecu”, kazala je Ognjanović.

U požaru koji je u subotu uveče buknuo u tivatskom naselju Lovanja, bez krova nad glavom ostalo je sedam porodica Roma i Egipćana, sa 42 člana, od kojih je 30 djece, saopšteno je iz nevladine organizacije (NVO) Mladi Romi.

Izvor: RTCG

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.