Standard.

ponedjeljak februar 18

Kotor: Otvaranje bazena do kraja godine

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

 Završna faza rekonstrukcije zatvorenog bazena "Nikša Bućin" počela je danas u Kotoru. Objekat će do kraja godine biti u otvoren, poručuju nadležni. Radove je obišao ministar sporta i mladih Nikola Janović,…

25 hits

ponedjeljak februar 18

OO DPS Tivat: Cilj je da završimo projekte koji jačaju turističku ponudu i koji će poboljšati život građana

Opštinski odbor DPS-a Tivat održao je sjednicu na kojoj su razmatrani Izvještaj o realizaciji izbornog programa partije i Izvještaj o radu Kluba odbornika, s posebnim akcentom na plan i dinamiku…

25 hits

ponedjeljak februar 18

Spriječen pokušaj paljena vozila nadzornika zatvorske policije u Pljevljima

Prije dvije noći spriječen je pokušaj podmetanja požara na vozilu marke “Seat leon“ u naselju Bogiševac u Pljevljima, vlasništvo nadzornika zatvorske policije ZIKS-a, piše PV informer.

27 hits

ponedjeljak februar 18

Tološi ostaju bez doma zdravlja

Poslije Zagoriča i Tološi će ostati bez zdravstvene stanice. Razlog tome su loši uslovi koje Dom zdravlja Podgorica želi da poboljša, te je zbog toga neophodno izmjestiti ove stanice dok…

35 hits

ponedjeljak februar 18

Tološi ostaju bez doma zdravlja

Objavljeno u: Gradovi

 
 
 
 
utorak, 04 decembar 2018 15:38

Ekološki incident u Kotoru – ulje prosuto u rijeku i more

Nepoznati počinilac izlio je jutros neutvrđenu količinu starog jestivog ulja u lijevi rukavac rijeke Škurde u Kotoru. Masnoća je nošena riječnom strujom, na kraju završila u moru u akvatorijumu između gradskog parka i Luže, javlja portal Bokanews.

Ekološki incident u Kotoru – ulje prosuto u rijeku i more FOTO: Bokanews

O incidentu su obaviješteni Inspekcija sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Kotor čiji su inspektori odmah izašli na lice mjesta u pokušaju da ustanove uzrok i izazivača zagađenja.

Nešto prije 10 časova obaviještena je i Uprava pomorske sigurnosti Crne Gore koja je odmah pokrenula svoj sistem reagovanja na zagađenja mora.

„Uputili smo dežurnu ekipu i specijalno plovilo EKO-1 u Kotor. Oni su na licu mjesta i korišćenjem disperzera i ostalih tehničkih sredstava, učiniće sve da u mjeri mogućeg pokupe masnoću iz mora i saniraju zagađenje“, kazao je direktor Uprave pomorske sigurnosti, Safet Kočan.

ulje3

FOTO: Bokanews

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.