Standard.

ponedjeljak decembar 17

Na Bjelasici je prava zimska idila: Snijega ne fali, na stazama i danas veliki broj skijaša i bordera

U ski centru Kolašin 1450, juče je zvanično otvorena skijaška sezona. Snijega ne fali, staze su utabane, a tome svjedoči i veliki broj ljubitelja skijanja i bordanja koji su i…

142 hits

nedjelja decembar 16

Otvorena sezona u "Ski Resortu - Kolašin 1450": Posjetioci uživali u bogatom programu

Skijška sezona u Kolašinu zvanično je otvorena danas, a brojni posjetioci su imali prilku da uživaju u bogatom zabavnom programu, dok su mogli da iskoriste i popust na jednodnevni ski…

20 hits

nedjelja decembar 16

U Nikšiću završen Boem fest

Manifestacija Boem fest, pod sloganom ”Nikšić pamti svoje legende”, tokom prethodna dva dana oživjela je sjećanje na dobri duh tog grada i označila završetak ovogodišnjih festivalskih dešavanja.

26 hits

nedjelja decembar 16

U Nikšiću završen Boem fest

Objavljeno u: Gradovi

nedjelja decembar 16

U Herceg Novom 65 odsto zahtjeva za legalizaciju bez elaborata

U opštini Herceg Novi podnijeto je 4490 zahtjeva za legalizaciju objekata. Preko 80 odsto ovih zahtjeva podnijeto je posljednjih dana prije isteka zakonskog roka, bez potrebnih priloga (elaborata izvedenog stanja…

38 hits

 
 
 
 
utorak, 04 decembar 2018 15:38

Ekološki incident u Kotoru – ulje prosuto u rijeku i more

Nepoznati počinilac izlio je jutros neutvrđenu količinu starog jestivog ulja u lijevi rukavac rijeke Škurde u Kotoru. Masnoća je nošena riječnom strujom, na kraju završila u moru u akvatorijumu između gradskog parka i Luže, javlja portal Bokanews.

Ekološki incident u Kotoru – ulje prosuto u rijeku i more FOTO: Bokanews

O incidentu su obaviješteni Inspekcija sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Kotor čiji su inspektori odmah izašli na lice mjesta u pokušaju da ustanove uzrok i izazivača zagađenja.

Nešto prije 10 časova obaviještena je i Uprava pomorske sigurnosti Crne Gore koja je odmah pokrenula svoj sistem reagovanja na zagađenja mora.

„Uputili smo dežurnu ekipu i specijalno plovilo EKO-1 u Kotor. Oni su na licu mjesta i korišćenjem disperzera i ostalih tehničkih sredstava, učiniće sve da u mjeri mogućeg pokupe masnoću iz mora i saniraju zagađenje“, kazao je direktor Uprave pomorske sigurnosti, Safet Kočan.

ulje3

FOTO: Bokanews

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.