Standard.

utorak maj 21

Podgorica: Radi pet zdravstvenih objekata

Zdravstvene usluge danas i sjutra građani će moći da dobiju u objektima Blok pet, Nova Varoš, Konik, Tuzi i Zeta, saopšteno je iz podgoričkog Doma zdravlja.

14 hits

utorak maj 21

Zbog proslave Dana nezavisnosti zatvorene Njegoševa i Bokeška

Ulice Njegoševa i Bokeška, u centru Glavnog grada, od ponoći su zatvorene za saobraćaj za sva motorna vozila, zbog organizovanja programa proslave Dana nezavisnosti.

18 hits

utorak maj 21

Bespravne graditelje ne zanima zakup stana

U Podgorici ima mali broj jednočlanih porodica, vlasnika bespravnih objekata, kojima bi Sekretarijat za socijalno staranje plaćao 60 eura zakup stana u slučaju rušenja njihovih nelegalnih objekata, a pošto su…

14 hits

ponedjeljak maj 20

Zbog proslave Dana nezavisnosti: Evo koje ulice i kada će biti zatvorene

Radi organizovanja programa u čast proslave Dana nezavisnosti, zatvara se saobraćaj za sve vrste motornih vozila u ulicama Njegoševa i Bokeška, saopšteno je iz Glavnog grada.

76 hits

 
 
 
 
utorak, 04 decembar 2018 15:38

Ekološki incident u Kotoru – ulje prosuto u rijeku i more

Nepoznati počinilac izlio je jutros neutvrđenu količinu starog jestivog ulja u lijevi rukavac rijeke Škurde u Kotoru. Masnoća je nošena riječnom strujom, na kraju završila u moru u akvatorijumu između gradskog parka i Luže, javlja portal Bokanews.

Ekološki incident u Kotoru – ulje prosuto u rijeku i more FOTO: Bokanews

O incidentu su obaviješteni Inspekcija sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Kotor čiji su inspektori odmah izašli na lice mjesta u pokušaju da ustanove uzrok i izazivača zagađenja.

Nešto prije 10 časova obaviještena je i Uprava pomorske sigurnosti Crne Gore koja je odmah pokrenula svoj sistem reagovanja na zagađenja mora.

„Uputili smo dežurnu ekipu i specijalno plovilo EKO-1 u Kotor. Oni su na licu mjesta i korišćenjem disperzera i ostalih tehničkih sredstava, učiniće sve da u mjeri mogućeg pokupe masnoću iz mora i saniraju zagađenje“, kazao je direktor Uprave pomorske sigurnosti, Safet Kočan.

ulje3

FOTO: Bokanews

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.