Standard.

ponedjeljak decembar 17

Na Bjelasici je prava zimska idila: Snijega ne fali, na stazama i danas veliki broj skijaša i bordera

U ski centru Kolašin 1450, juče je zvanično otvorena skijaška sezona. Snijega ne fali, staze su utabane, a tome svjedoči i veliki broj ljubitelja skijanja i bordanja koji su i…

142 hits

nedjelja decembar 16

Otvorena sezona u "Ski Resortu - Kolašin 1450": Posjetioci uživali u bogatom programu

Skijška sezona u Kolašinu zvanično je otvorena danas, a brojni posjetioci su imali prilku da uživaju u bogatom zabavnom programu, dok su mogli da iskoriste i popust na jednodnevni ski…

20 hits

nedjelja decembar 16

U Nikšiću završen Boem fest

Manifestacija Boem fest, pod sloganom ”Nikšić pamti svoje legende”, tokom prethodna dva dana oživjela je sjećanje na dobri duh tog grada i označila završetak ovogodišnjih festivalskih dešavanja.

26 hits

nedjelja decembar 16

U Nikšiću završen Boem fest

Objavljeno u: Gradovi

nedjelja decembar 16

U Herceg Novom 65 odsto zahtjeva za legalizaciju bez elaborata

U opštini Herceg Novi podnijeto je 4490 zahtjeva za legalizaciju objekata. Preko 80 odsto ovih zahtjeva podnijeto je posljednjih dana prije isteka zakonskog roka, bez potrebnih priloga (elaborata izvedenog stanja…

38 hits

 
 
 
 
srijeda, 05 decembar 2018 18:12

Nastavljeno uklanjenje nelegalnih objekata u Krašićima

Operativa podgoričke građevinske firme Artek nastavila je u Krašićima akciju uklanjenja nelegalnih objekata koji su zašli u trasu nove lungo mare pješačke staze u tom naselju a koju zajedno grade Opština Tivat i JP Morsko dobro, piše Bokanews.

Nastavljeno uklanjenje nelegalnih objekata u Krašićima FOTO: Bokanews

Nakon odlaganja od skoro mjjesec dana prouzrokovanih administrativno-proceduralnim razlozima, bager „Arteka“ danas je porušio piotporni zid vile čiji je investotor kompanija Adriabau, a kako je najavljeno, u najskorije vrijeme srušiće se i njen bazen koji takođe zadire u trasu šetališta. Intervenciji su prisustvovali policajci iz OB Tivat, predstavnici Komunalne policije, građevinski inspektor Ministarstva održivog razboja i turizma Vladan Juretić i menadžer Opptine Tivat Marko Petričević koji je ujedno i koordninator projekta izgradnje lungo mare pješačke staze u Krašićima.

Petričević je kazao da je do sada izdato desetak naloga za rušenje nelegalnih objekata parternog uređenja uz vile na obali mora u Krašićima, na trasi prve faze budućeg šetališta, a li su radovi išli sporo jer Opština kao investitor, strogo poštuje zakonske procedure koje sr moraju ispuniti prije nego što se pojedini objekat sruši.

On je poručio da niko od prekršilaca zakona neće biti izuzet i da će se srušiti sve što je sagrađeno mimo zakona i odredbi Državne studije lokalcije za Krašiće.

Izvođač radova na izgradnji prve faze lungo mare šetališta u Krašičima, kompanija Artek dužna je da taj posao završi u roku od godinu. Radi se o šetalištu u dužini od 400 metara od kraja Krašića na dijelu prema Petrovićima, istočno prema centru tog poznatog vikendaškog naselja na obali poluostrva Luštica u Tivatskom zalivu.

Investiciju vrijednu 800 hiljada eura koja bi trebalo da postepeno riješi problem nelegalne uzurpacije i betonizacije obale u Krašićima, zajedno realizuju Opština Tivat i JP „Morsko dobro“. Opština je do sada eksproprisala zemljište, uradila projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu, sprovela tendersku proceduru i izabrala izvođača radova i nadzor, a podmiriće i troškove rušenja nelegalnih objekata.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.