Standard.

ponedjeljak februar 18

Kotor: Otvaranje bazena do kraja godine

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

 Završna faza rekonstrukcije zatvorenog bazena "Nikša Bućin" počela je danas u Kotoru. Objekat će do kraja godine biti u otvoren, poručuju nadležni. Radove je obišao ministar sporta i mladih Nikola Janović,…

25 hits

ponedjeljak februar 18

OO DPS Tivat: Cilj je da završimo projekte koji jačaju turističku ponudu i koji će poboljšati život građana

Opštinski odbor DPS-a Tivat održao je sjednicu na kojoj su razmatrani Izvještaj o realizaciji izbornog programa partije i Izvještaj o radu Kluba odbornika, s posebnim akcentom na plan i dinamiku…

25 hits

ponedjeljak februar 18

Spriječen pokušaj paljena vozila nadzornika zatvorske policije u Pljevljima

Prije dvije noći spriječen je pokušaj podmetanja požara na vozilu marke “Seat leon“ u naselju Bogiševac u Pljevljima, vlasništvo nadzornika zatvorske policije ZIKS-a, piše PV informer.

27 hits

ponedjeljak februar 18

Tološi ostaju bez doma zdravlja

Poslije Zagoriča i Tološi će ostati bez zdravstvene stanice. Razlog tome su loši uslovi koje Dom zdravlja Podgorica želi da poboljša, te je zbog toga neophodno izmjestiti ove stanice dok…

35 hits

ponedjeljak februar 18

Tološi ostaju bez doma zdravlja

Objavljeno u: Gradovi

 
 
 
 
srijeda, 05 decembar 2018 18:12

Nastavljeno uklanjenje nelegalnih objekata u Krašićima

Operativa podgoričke građevinske firme Artek nastavila je u Krašićima akciju uklanjenja nelegalnih objekata koji su zašli u trasu nove lungo mare pješačke staze u tom naselju a koju zajedno grade Opština Tivat i JP Morsko dobro, piše Bokanews.

Nastavljeno uklanjenje nelegalnih objekata u Krašićima FOTO: Bokanews

Nakon odlaganja od skoro mjjesec dana prouzrokovanih administrativno-proceduralnim razlozima, bager „Arteka“ danas je porušio piotporni zid vile čiji je investotor kompanija Adriabau, a kako je najavljeno, u najskorije vrijeme srušiće se i njen bazen koji takođe zadire u trasu šetališta. Intervenciji su prisustvovali policajci iz OB Tivat, predstavnici Komunalne policije, građevinski inspektor Ministarstva održivog razboja i turizma Vladan Juretić i menadžer Opptine Tivat Marko Petričević koji je ujedno i koordninator projekta izgradnje lungo mare pješačke staze u Krašićima.

Petričević je kazao da je do sada izdato desetak naloga za rušenje nelegalnih objekata parternog uređenja uz vile na obali mora u Krašićima, na trasi prve faze budućeg šetališta, a li su radovi išli sporo jer Opština kao investitor, strogo poštuje zakonske procedure koje sr moraju ispuniti prije nego što se pojedini objekat sruši.

On je poručio da niko od prekršilaca zakona neće biti izuzet i da će se srušiti sve što je sagrađeno mimo zakona i odredbi Državne studije lokalcije za Krašiće.

Izvođač radova na izgradnji prve faze lungo mare šetališta u Krašičima, kompanija Artek dužna je da taj posao završi u roku od godinu. Radi se o šetalištu u dužini od 400 metara od kraja Krašića na dijelu prema Petrovićima, istočno prema centru tog poznatog vikendaškog naselja na obali poluostrva Luštica u Tivatskom zalivu.

Investiciju vrijednu 800 hiljada eura koja bi trebalo da postepeno riješi problem nelegalne uzurpacije i betonizacije obale u Krašićima, zajedno realizuju Opština Tivat i JP „Morsko dobro“. Opština je do sada eksproprisala zemljište, uradila projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu, sprovela tendersku proceduru i izabrala izvođača radova i nadzor, a podmiriće i troškove rušenja nelegalnih objekata.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.