Standard.

utorak januar 22

Raičević naložio hitnu kontrolu gradilišta vrtića u Baru

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević naložio je nadležnom organu lokalne uprave da, bez odlaganja obiđe gradilište dječijeg vrtića u Baru, kako bi utvrdio da li se radovi izvode po zakonskim…

17 hits

utorak januar 22

Vazduh u Pljevljima od 31 bio zagađen 29 dana

U Pljevljima je u decembru, od 31 dan, čak 29 bilo s prekoračenjem dozvoljene granice PM čestica, saopštila je pomoćnica direktora Agencije za zaštitu životne sredine Lidija Šćepanović.

10 hits

utorak januar 22

Crnogorski da bude službeni jezik u Skupštini Glavnog grada

Odbornici DPS-a i LP predložili su komisiji za izradu statuta Glavnog grada da u ovom aktu doda novo poglavlje koje će se odnositi na upotrebu jezika i pisma, piše Dan.

13 hits

ponedjeljak januar 21

Bar: Učenici Gimnazije sprečavali postavljanje ograde

Đaci Gimnazije, kao i pojedini profesori, danas su stali uz ogradu gradilišta gdje se namjerava podići vrtić. Tako su spriječili radnike da postave limene panele preko žičane ograde, prenosi Bari…

29 hits

 
 
 
 
petak, 11 januar 2019 14:36

Kašćelan: Prijestonica blagovremeno reagovala na sniježne padavine

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan organizovao je danas radni sastanak sa predstavnicima gradskih službi i javnih preduzeća, Crvenim krstom i Odjeljenjem bezbjednosti Cetinje, na kojem je ocijenjeno da su službe blagovremeno i dobro reagovale na sniježne padavine, koje su u prethodna dva dana zahvatile Cetinje.

Prioritet u narednim satima biće obezbjeđivanje urednog snabdijevanja grada vodom, kao i da sela Riječke i Katunske nahije dobiju struju. Gradske službe i uprava u stalnoj su komunikaciji sa CEDIS-om, čijim ekipama jutros je asistirano kako bi došle do trafostanice na Podgoru.

Na sastanku je saopšteno da je čišćenje gradskih i prigradskih saobraćajnica prvi put realizovano gotovo u cjelosti mehanizacijom DOO Komunalno Cetinje, čiji su zaposleni danonoćno na terenu. Prilikom čišćenja grada i saobraćajnica bilo je neophodno odrediti prioritete.

I ove godine angažovana je mehanizacija privatnih preduzeća. Izraženo je zadovoljstvo što je snijeg uklonjen sa Dvorskog i Studentskog trga, odakle je odvožen kamionima.

Radnici DOO Komunalno jutros su završili sa posipanjem soli na saobraćajnicama u gradu, koje će u toku dana ponovo biti očišćene. Još jednom upućen je apel građanima i preduzećima da očiste prilaze stambenim objektima i poslovnim prostorima, kao i da građani izbjegavaju parkiranje na saobraćajnicama.

Saopšteno je i da bi u toku dana trebalo da bude nastavljeno čišćenje seoskih puteva, gdje visina sniježnog pokrivača na pojedinim mjestima prelazi 80 centimetara. Uspostavljena je stalna komunikacija sa predstavnicima mjesnih zajednica i mještanima.

Na sastanku je upućena zahvalnost građanima Cetinja koji su doprinijeli da grad bude bolje očišćen i pohvaljena saradnja sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, kao i angažman Službe zaštite. Napomenuto je da su na raspolaganju i dvoje motornih sanki, za dopremanje hrane i ljekova ili za prevoz bolesnih iz najudaljenijih sela kada se za to ukaže potreba.

Sastanku sa gradonačelnikom Kašćelanom i njegovim najužim timom prisustvovali su predstavnici Sekretarijata za komunlane poslove i saobraćaj, DOO Komunalno, Vodovoda i kanalizacije, Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, Crvenog krsta Cetinje, Službe zaštite i Komunalne policije.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.