Standard.

četvrtak jun 13

DPS: Vladimir Jokić manipuliše radnicima i gradom Kotorom, biće smijenjen

Vladimir Jokić sa svojim Demokratama i prvom pomoćnicom Dragicom Perović nisu ništa drugo nego demagozi, populisti i manipulatori, tvrde u Demokratskoj partiji socijalista.

44 hits

četvrtak jun 13

Bijelo Polje: Pauk miruje do reorganizacije

Gotovo četiri mjeseca Pauk služba koja posluje u sastavu Parking servis u Bijelom Polju ne radi. Iz Parking servisa i Komunalne policije objasnili su da je “pauk” trenutno u mirovanju,…

27 hits

srijeda jun 12

Vučinović u Beranama: Porodica Tomkić mora se osjećati bezbjedno

Ministarka bez portfelja u Vladi Crne Gore Marija Vučinović je boravila u radnoj posjeti opštini Berane, gdje sa sastala sa predsjednikom opštine Dragoslavom Šćekićem sa saradnicima.

34 hits

srijeda jun 12

Željko Aprcović: Skupštinska većina danas podnosi prijedlog za nastavak sjednice SO o smjeni Jokića

Predsjednik OO DPS-a Kotor Željko Aprcović je, gostujući u Skala radiju, izjavio da će danas skupštinska većina od 17 odbornika (ukupno 33) podnijeti prijedlog za nastavak sjednice SO Kotor i…

31 hits

 
 
 
 
petak, 11 januar 2019 14:36

Kašćelan: Prijestonica blagovremeno reagovala na sniježne padavine

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan organizovao je danas radni sastanak sa predstavnicima gradskih službi i javnih preduzeća, Crvenim krstom i Odjeljenjem bezbjednosti Cetinje, na kojem je ocijenjeno da su službe blagovremeno i dobro reagovale na sniježne padavine, koje su u prethodna dva dana zahvatile Cetinje.

Prioritet u narednim satima biće obezbjeđivanje urednog snabdijevanja grada vodom, kao i da sela Riječke i Katunske nahije dobiju struju. Gradske službe i uprava u stalnoj su komunikaciji sa CEDIS-om, čijim ekipama jutros je asistirano kako bi došle do trafostanice na Podgoru.

Na sastanku je saopšteno da je čišćenje gradskih i prigradskih saobraćajnica prvi put realizovano gotovo u cjelosti mehanizacijom DOO Komunalno Cetinje, čiji su zaposleni danonoćno na terenu. Prilikom čišćenja grada i saobraćajnica bilo je neophodno odrediti prioritete.

I ove godine angažovana je mehanizacija privatnih preduzeća. Izraženo je zadovoljstvo što je snijeg uklonjen sa Dvorskog i Studentskog trga, odakle je odvožen kamionima.

Radnici DOO Komunalno jutros su završili sa posipanjem soli na saobraćajnicama u gradu, koje će u toku dana ponovo biti očišćene. Još jednom upućen je apel građanima i preduzećima da očiste prilaze stambenim objektima i poslovnim prostorima, kao i da građani izbjegavaju parkiranje na saobraćajnicama.

Saopšteno je i da bi u toku dana trebalo da bude nastavljeno čišćenje seoskih puteva, gdje visina sniježnog pokrivača na pojedinim mjestima prelazi 80 centimetara. Uspostavljena je stalna komunikacija sa predstavnicima mjesnih zajednica i mještanima.

Na sastanku je upućena zahvalnost građanima Cetinja koji su doprinijeli da grad bude bolje očišćen i pohvaljena saradnja sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, kao i angažman Službe zaštite. Napomenuto je da su na raspolaganju i dvoje motornih sanki, za dopremanje hrane i ljekova ili za prevoz bolesnih iz najudaljenijih sela kada se za to ukaže potreba.

Sastanku sa gradonačelnikom Kašćelanom i njegovim najužim timom prisustvovali su predstavnici Sekretarijata za komunlane poslove i saobraćaj, DOO Komunalno, Vodovoda i kanalizacije, Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, Crvenog krsta Cetinje, Službe zaštite i Komunalne policije.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.