Standard.

petak jun 14

U Ulcinju konačno proradio pauk

Nakon što su konačno stvoreni svi preduslovi za početak rada novoformiranog preduzeća Parking servis, u najjužnijoj crnogorskoj opštini počelo je rješavanje saobraćajnih problema. Specijalizovano vozilo “pauk”, već dva dana uklanja…

11 hits

četvrtak jun 13

Nikšić: U Crvenom krstu otvoren Klub za stare

Stariji volonteri Crvenog krsta, ali i svi pripadnici treće dobi, danas su otvaranjem Kluba za stare dobili kutak za okupljanje i druženje.

30 hits

četvrtak jun 13

DPS: Vladimir Jokić manipuliše radnicima i gradom Kotorom, biće smijenjen

Vladimir Jokić sa svojim Demokratama i prvom pomoćnicom Dragicom Perović nisu ništa drugo nego demagozi, populisti i manipulatori, tvrde u Demokratskoj partiji socijalista.

47 hits

četvrtak jun 13

Bijelo Polje: Pauk miruje do reorganizacije

Gotovo četiri mjeseca Pauk služba koja posluje u sastavu Parking servis u Bijelom Polju ne radi. Iz Parking servisa i Komunalne policije objasnili su da je “pauk” trenutno u mirovanju,…

32 hits

 
 
 
 
petak, 11 januar 2019 16:44

Bijelo Polje: Led donio probleme, građani sa lomovima napunili ambulante

Drugi ovosezonski snijeg praćen niskim temperaturama donio je brojne probleme građanima na području bjelopoljske opštine. U poslednjih nekoliko dana, zbog padova na snijegom pokrivenim i zaleđenim površinama, pomoć u Hitnoj službi zatražio veći broj građana.

Rukovodilac Hitne službe u Bijelom Polju dr .Besim Kadić, potvrdio je za Standard da je veći broj građana zatražio pomoć u toj ustanovi.

„Usljed pada na snijegom pokrivenim i zaleđenim površinama u toku poslednjih 24 sata desetak građana zatražilo je pomoć. Uglavnom preovladavaju iščašenja ekstremiteta, a takođe ima i onih sa lomovima“, kazao je dr Kadić.

On preporučuje što manje kretanja po snijegu zaledjenim površinama i oprez.

Doktor Kadić navodi da zahlađenje ne odgovara ni hroničnim, a kako je rekao, najugroženiji su srčani bolesnici.

„Njima se ne preporučuje da izlaze vani, već da se čuvaju od mrazeva i hladnoća, kako ne bi došlo do srčanih tegoba, koje su dosta česte u ovim situacijama. Hladnoća sužava periferne krvne sudove, što loše utiče na srčane bolesnike, naročito one koji su imali infarkt ili boluju od angine pektoris“, kazao je dr Kadić.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.