Standard.

utorak januar 22

Raičević naložio hitnu kontrolu gradilišta vrtića u Baru

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević naložio je nadležnom organu lokalne uprave da, bez odlaganja obiđe gradilište dječijeg vrtića u Baru, kako bi utvrdio da li se radovi izvode po zakonskim…

20 hits

utorak januar 22

Vazduh u Pljevljima od 31 bio zagađen 29 dana

U Pljevljima je u decembru, od 31 dan, čak 29 bilo s prekoračenjem dozvoljene granice PM čestica, saopštila je pomoćnica direktora Agencije za zaštitu životne sredine Lidija Šćepanović.

11 hits

utorak januar 22

Crnogorski da bude službeni jezik u Skupštini Glavnog grada

Odbornici DPS-a i LP predložili su komisiji za izradu statuta Glavnog grada da u ovom aktu doda novo poglavlje koje će se odnositi na upotrebu jezika i pisma, piše Dan.

14 hits

ponedjeljak januar 21

Bar: Učenici Gimnazije sprečavali postavljanje ograde

Đaci Gimnazije, kao i pojedini profesori, danas su stali uz ogradu gradilišta gdje se namjerava podići vrtić. Tako su spriječili radnike da postave limene panele preko žičane ograde, prenosi Bari…

30 hits

 
 
 
 
petak, 11 januar 2019 16:44

Bijelo Polje: Led donio probleme, građani sa lomovima napunili ambulante

Drugi ovosezonski snijeg praćen niskim temperaturama donio je brojne probleme građanima na području bjelopoljske opštine. U poslednjih nekoliko dana, zbog padova na snijegom pokrivenim i zaleđenim površinama, pomoć u Hitnoj službi zatražio veći broj građana.

Rukovodilac Hitne službe u Bijelom Polju dr .Besim Kadić, potvrdio je za Standard da je veći broj građana zatražio pomoć u toj ustanovi.

„Usljed pada na snijegom pokrivenim i zaleđenim površinama u toku poslednjih 24 sata desetak građana zatražilo je pomoć. Uglavnom preovladavaju iščašenja ekstremiteta, a takođe ima i onih sa lomovima“, kazao je dr Kadić.

On preporučuje što manje kretanja po snijegu zaledjenim površinama i oprez.

Doktor Kadić navodi da zahlađenje ne odgovara ni hroničnim, a kako je rekao, najugroženiji su srčani bolesnici.

„Njima se ne preporučuje da izlaze vani, već da se čuvaju od mrazeva i hladnoća, kako ne bi došlo do srčanih tegoba, koje su dosta česte u ovim situacijama. Hladnoća sužava periferne krvne sudove, što loše utiče na srčane bolesnike, naročito one koji su imali infarkt ili boluju od angine pektoris“, kazao je dr Kadić.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.