Standard.

petak april 19

Najviše divljih barki u Perastu

Inspekcije će tokom sezone imati pojačane kontrole radi povećanja stepena sigurnosti i bezbjednosti na moru, a inspektor Željko Lompar kaže da će Perast biti u fokusu zbog problema nelegalnog prevoza…

29 hits

četvrtak april 18

Herceg Novi: Urađeno idejno rješenje igrališta i teretane na otvorenom na Gomili

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog uradila je Idejno rješenje dječijeg igrališta i teretane na otvorenom u naselju Gomila, saopšteno je iz lokalne uprave. Kako se navodi u saopštenju, slijedi…

28 hits

četvrtak april 18

Opština Budva neće odgovoriti Raduloviću

Opština Budva neće odgovarati Ministarstvu turizma i održivog razvoja oko privremenih lokacija, jer je svoj stav odavno saopštila, kazao je juče predsjednik budvanske opštine Marko Bato Carević, prenose Dnevne novine.

32 hits

četvrtak april 18

Redovan saobraćaj u Donjoj Gorici za osam dana

Asfalterski radovi na obje strane donjogoričkog bulevara trebalo bi da budu završeni do 26. aprila. Uporedo s tim, biće izgrađeni i preostali dio trotoara, postavljena rasvjeta, vertikalna saobraćajna signalizacija i…

30 hits

 
 
 
 
utorak, 22 januar 2019 09:46

Raičević naložio hitnu kontrolu gradilišta vrtića u Baru

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević naložio je nadležnom organu lokalne uprave da, bez odlaganja obiđe gradilište dječijeg vrtića u Baru, kako bi utvrdio da li se radovi izvode po zakonskim procedurama i standardima, koji se moraju poštovati prilikom izgradnje objekata, u cilju obezbijeđenja sigurnog pristupa lokaciji, bezbijednosti lica, susjednih objekata i zaštite okoline te nesmetanog odvijanja saobraćaja za vrijeme trajanja građenja.

Tokom redovne kontrole nadležni organ lokalne uprave je konstatovao stanje na terenu i određene nepravilnosti : da gradilište nije ogradjeno na adekvatan način i da nije vidno označen ulaz na gradilište, te je u okviru svojih nadležnosti, naložio hitno otklanjanje istih, o čemu je obavijestio nadležni državni inspekcijski organ, piše Jedro.me.

“Radovi se moraju izvoditi u svemu poštujući važeće propise i u skladu sa projektnom dokumentacijom i to je ono o čemu se posebno mora voditi računa, istakao je Raičević. Posebno ćemo voditi računa i da se projekat pejzažne arhitekture u potpunosti realizuje jer po istom se sadi novih preko 1500 sadnica u dvorištu vrtića.”.

Konzorcijum firmi iz Nikšića “LD Gradnja-Ivkon-Telemont-Ekoplant-Ening-Lars fire”, izvodi radove na ovom gradilištu, nakon što je Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo dozvolu za građenje.

Podsjetimo, detaljnim urbanističkim planom iz 1993. godine, a kasnije izmjenama i dopunama iz 2005. i 2009. godine, planirana je izgradnja dječijeg vrtića i jaslica. Izgradnja je planirana na lokaciji u vlasništvu Države Crne Gore, sa pravom raspolaganja Ministarstva prosvjete. Ulaganjem u obrazovanje, kao investitor, Ministarstvo prosvjete za potrebe JPU “Vukosava Ivanović Mašanović ” gradiće vrtić uz kreditnu podršku Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB). Nakon što je Direkcija javnih radova, poslije dva neuspjela postupka, sprovela odgovarajuću proceduru, izabran je izvođač radova. Cijeneći građanski aktivizam, Skupština, kao predstavnički dom svih građana, raspravljala je o podnijetoj inicijativi za obustavljanje radova i pronalaženje nove lokacije za izgradnju vrtića, iako nije bila statutarna. Inicijativa nije usvojena.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.