Standard.

petak avgust 16

Ovo je deset najboljih plaža u Crnoj Gori

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Deset najboljih plaža u Crnoj Gori, po preporuci Vizit Montenegro, su Ploče, Trsteno, Kamenovo, Jaz, Velika plaža, Mogren, Sveti Stefan, Kraljičina plaža, Lučice i Plavi horizonti, piše Boka news.

278 hits

petak avgust 16

Svaka čast: Budvanin pliva maraton za malog Vanju

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Član Plivačkog kluba “Stari grad” iz Budve, Luka Vučković danas će plivati maraton, od Pržna do plaže Ploče u dužini od 17 kilometara. Riječ je humanitranoj akciji koju je Budvanin pokrenuo,…

233 hits

petak avgust 16

Podgorica je sve privlačnija turistima

Za prvih šest mjeseci Podgoricu je posjetilo više od 75.000 turista, a ostvareno je oko 130.000 noćenja, što je oko 15 odsto više u odnosu na uporedni period prošle godine,…

212 hits

petak avgust 16

Čistoća neće oprostiti dugovanja Opštini Tuzi

Preuzimanje poslova higijene u Opštini Tuzi neće se odraziti na rad preduzeća Čistoća, saopštio je Andrija Čađenović, direktor ovog preduzeća. Oni mjesečni prihod od fizičkih lica sa teritorije Opštine Tuzi…

225 hits

 
 
 
 
utorak, 22 januar 2019 09:46

Raičević naložio hitnu kontrolu gradilišta vrtića u Baru

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević naložio je nadležnom organu lokalne uprave da, bez odlaganja obiđe gradilište dječijeg vrtića u Baru, kako bi utvrdio da li se radovi izvode po zakonskim procedurama i standardima, koji se moraju poštovati prilikom izgradnje objekata, u cilju obezbijeđenja sigurnog pristupa lokaciji, bezbijednosti lica, susjednih objekata i zaštite okoline te nesmetanog odvijanja saobraćaja za vrijeme trajanja građenja.

Tokom redovne kontrole nadležni organ lokalne uprave je konstatovao stanje na terenu i određene nepravilnosti : da gradilište nije ogradjeno na adekvatan način i da nije vidno označen ulaz na gradilište, te je u okviru svojih nadležnosti, naložio hitno otklanjanje istih, o čemu je obavijestio nadležni državni inspekcijski organ, piše Jedro.me.

“Radovi se moraju izvoditi u svemu poštujući važeće propise i u skladu sa projektnom dokumentacijom i to je ono o čemu se posebno mora voditi računa, istakao je Raičević. Posebno ćemo voditi računa i da se projekat pejzažne arhitekture u potpunosti realizuje jer po istom se sadi novih preko 1500 sadnica u dvorištu vrtića.”.

Konzorcijum firmi iz Nikšića “LD Gradnja-Ivkon-Telemont-Ekoplant-Ening-Lars fire”, izvodi radove na ovom gradilištu, nakon što je Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo dozvolu za građenje.

Podsjetimo, detaljnim urbanističkim planom iz 1993. godine, a kasnije izmjenama i dopunama iz 2005. i 2009. godine, planirana je izgradnja dječijeg vrtića i jaslica. Izgradnja je planirana na lokaciji u vlasništvu Države Crne Gore, sa pravom raspolaganja Ministarstva prosvjete. Ulaganjem u obrazovanje, kao investitor, Ministarstvo prosvjete za potrebe JPU “Vukosava Ivanović Mašanović ” gradiće vrtić uz kreditnu podršku Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB). Nakon što je Direkcija javnih radova, poslije dva neuspjela postupka, sprovela odgovarajuću proceduru, izabran je izvođač radova. Cijeneći građanski aktivizam, Skupština, kao predstavnički dom svih građana, raspravljala je o podnijetoj inicijativi za obustavljanje radova i pronalaženje nove lokacije za izgradnju vrtića, iako nije bila statutarna. Inicijativa nije usvojena.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.