Standard.

utorak april 23

Budva: Hitna sjednica Skupštine, traže rušenje diskoteka

Urbanističko građevinska inspekcija po nalogu MORT-a zakazala je za sjutra i preksjutra rušenje šest diskoteka na otvorenom, kao i 14 lokala i trgovinskih objekata na šetalištu u Budvi. O tome…

25 hits

ponedjeljak april 22

Ukradeno zvono sa katoličke crkve u Baru

Bronzano zvono sa crkve na gradskom groblju Sveti Vić na Gretvi ukradeno je uoči Uskrsa.

57 hits

ponedjeljak april 22

Turistička valorizacija arheološkog lokaliteta Duklja: Postavljene klupe, česme, info table..

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Turistička valorizacija ovog izuzetno važnog arheološkog lokaliteta umnogome će obogatiti kako kulturnu, tako i turističku ponudu Glavnog grada, ali i cijele Crne Gore, istakla je direktorica Turističke organizacije Podgorice, Tatjana…

22 hits

ponedjeljak april 22

Počela izgradnja vodovoda na Bršnu, 370 stanovnika dobiće vodu

Izgradnjom vodovoda na Bršnu riješiće se decenijski problem sa vodosnabdijevanjem za oko 115 domaćinstava, odnosno 370  stanovnika ovog mjesta nadomak Nikšića.

21 hits

 
 
 
 
subota, 09 februar 2019 18:45

Jedriličari iz Boke na 45. regati Kup mimoze

Tradicionalna regata Kup mimoze održana je danas 45. put u akvatorijumu hercegnovskog zaliva, u okviru sportskog programa 50. Praznika mimoze.

Iako vjetar nije bio najpovoljniji, takmičenje koje predstavlja početak jedriličarske sezone u Crnoj Gori uspješno je završeno, čime su potvrđeni iskustvo i organizovanost domaćina iz Jedriličarskog kluba “Jugole Grakalić”, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

“Ova regata je jedna ozbiljna tradicija i jako smo ponosni na to što se pratimo sa Praznikom. Ovo je za nas jubilej, 45. godina i nadamo se da će da traje još dugo”, rekao je direktor JK “Jugole Grakalić” Predrag Peco Vukčević.

Regata je okupila tridesetak učesnika iz klubova Boke Kotorske: “Delfin” iz Tivta, “Lahor” iz Kotora i novski “Jugole Grakalić”.

To su klubovi koji čuvaju tradiciju ovog sporta i takmiče se u ligi Crne Gore, objašnjava Vukčević.

“Tradicija ovog sporta i ove vještine izgradila je Boku Kotorsku. Njena istorija počiva na ovoj vještini. Mi želimo da sačuvamo ovaj sport i prenosimo ga na buduće generacije, da znaju kako se nakada plovilo i kako se gradila Boka”, istakao je Vukčević govoreći o tradiciji Kupa mimoze u jedrenju.

U klasi Optimist u ukupnom plasmanu prva tri mjesta zauzeli su članovi JK “Delfin”: prvo Pavle Musić, drugo Petar Klakor, a treće Vasilije Kurbanović. Među djevojčicama u ovoj klasi najuspješnija je bila Nina Strahinja iz JK “Lahor”, za njom Romina Racković iz istog kluba, a treća je Tea Čelanović iz JK “Delfin”. U konkurenciji do 12 godina u klasi optimist najbolji su bili Petar Klakor iz JK “Delfin”, Viktor Lesjak takođe iz “Delfina” i Nina Strahinja iz “Lahora”.
U klasi Laser standard prva nagrada pripala je Iliji Markoviću iz JK “Delfin”, druga Miloš Tripoviću iz JK “Delfin”, a treća Luki Ognjanoviću iz JK “Lahor”.

U klasi Laser 4.7 prvo mjesto pripalo je Danilu Jončiću iz JK “Delfin”, a drugo i treće njegovim klupskim kolegama Stefanu Anđeliću i Nikoli Goluboviću.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno subota, 09 februar 2019 18:13

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.