Standard.

četvrtak februar 21

Lovci iz Malesije za Standard: Siti smo lažnih obećanja, ako ne dobijemo posebno lovište krećemo sa protestima

Lovci iz Tuzi 12 godina čekaju da se na području Malesije izdvoji posebno lovište. Obećanja su stizala sa svih strana, ali nikada nijesu realizovana. Zbog toga su lovci odlučili da…

42 hits

četvrtak februar 21

Spektakl u najavi! David Guetta dolazi na Sea dance

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

David Guetta, najuspješniji muzički producent 21. vijeka i jedan od najtraženijih muzičkih izvođača na svijetu predvodiće program do sada najjačeg izdanja Sea Dance festivala, koji će biti održan od 30. avgusta…

41 hits

srijeda februar 20

Petnjica: Svečno otvoreni prvi sportski tereni

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Ministar sporta i mladih Nikola Janović i predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović danas su svečano otvorili novoizgrađene sportske terene u mjestu Godočelje. Riječ je o terenima za košarku i fudbal u…

31 hits

srijeda februar 20

Bijelo Polje: Službenik tražio 11.000 eura da sugrađaninu "završi" građevinsku dozvolu

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Službenici Odsjeka za borbu protiv privrednog kriminaliteta rasvijetlili su krivično djelo prevara i državnom tužiocu u ODT u Bijelom Polju podnijeli krivičnu prijavu protiv D.L. (50) iz tog grada. On…

103 hits

 
 
 
 
subota, 09 februar 2019 18:45

Jedriličari iz Boke na 45. regati Kup mimoze

Tradicionalna regata Kup mimoze održana je danas 45. put u akvatorijumu hercegnovskog zaliva, u okviru sportskog programa 50. Praznika mimoze.

Iako vjetar nije bio najpovoljniji, takmičenje koje predstavlja početak jedriličarske sezone u Crnoj Gori uspješno je završeno, čime su potvrđeni iskustvo i organizovanost domaćina iz Jedriličarskog kluba “Jugole Grakalić”, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

“Ova regata je jedna ozbiljna tradicija i jako smo ponosni na to što se pratimo sa Praznikom. Ovo je za nas jubilej, 45. godina i nadamo se da će da traje još dugo”, rekao je direktor JK “Jugole Grakalić” Predrag Peco Vukčević.

Regata je okupila tridesetak učesnika iz klubova Boke Kotorske: “Delfin” iz Tivta, “Lahor” iz Kotora i novski “Jugole Grakalić”.

To su klubovi koji čuvaju tradiciju ovog sporta i takmiče se u ligi Crne Gore, objašnjava Vukčević.

“Tradicija ovog sporta i ove vještine izgradila je Boku Kotorsku. Njena istorija počiva na ovoj vještini. Mi želimo da sačuvamo ovaj sport i prenosimo ga na buduće generacije, da znaju kako se nakada plovilo i kako se gradila Boka”, istakao je Vukčević govoreći o tradiciji Kupa mimoze u jedrenju.

U klasi Optimist u ukupnom plasmanu prva tri mjesta zauzeli su članovi JK “Delfin”: prvo Pavle Musić, drugo Petar Klakor, a treće Vasilije Kurbanović. Među djevojčicama u ovoj klasi najuspješnija je bila Nina Strahinja iz JK “Lahor”, za njom Romina Racković iz istog kluba, a treća je Tea Čelanović iz JK “Delfin”. U konkurenciji do 12 godina u klasi optimist najbolji su bili Petar Klakor iz JK “Delfin”, Viktor Lesjak takođe iz “Delfina” i Nina Strahinja iz “Lahora”.
U klasi Laser standard prva nagrada pripala je Iliji Markoviću iz JK “Delfin”, druga Miloš Tripoviću iz JK “Delfin”, a treća Luki Ognjanoviću iz JK “Lahor”.

U klasi Laser 4.7 prvo mjesto pripalo je Danilu Jončiću iz JK “Delfin”, a drugo i treće njegovim klupskim kolegama Stefanu Anđeliću i Nikoli Goluboviću.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno subota, 09 februar 2019 18:13

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.