Standard.

utorak april 23

Budva: Hitna sjednica Skupštine, traže rušenje diskoteka

Urbanističko građevinska inspekcija po nalogu MORT-a zakazala je za sjutra i preksjutra rušenje šest diskoteka na otvorenom, kao i 14 lokala i trgovinskih objekata na šetalištu u Budvi. O tome…

25 hits

ponedjeljak april 22

Ukradeno zvono sa katoličke crkve u Baru

Bronzano zvono sa crkve na gradskom groblju Sveti Vić na Gretvi ukradeno je uoči Uskrsa.

57 hits

ponedjeljak april 22

Turistička valorizacija arheološkog lokaliteta Duklja: Postavljene klupe, česme, info table..

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Turistička valorizacija ovog izuzetno važnog arheološkog lokaliteta umnogome će obogatiti kako kulturnu, tako i turističku ponudu Glavnog grada, ali i cijele Crne Gore, istakla je direktorica Turističke organizacije Podgorice, Tatjana…

22 hits

ponedjeljak april 22

Počela izgradnja vodovoda na Bršnu, 370 stanovnika dobiće vodu

Izgradnjom vodovoda na Bršnu riješiće se decenijski problem sa vodosnabdijevanjem za oko 115 domaćinstava, odnosno 370  stanovnika ovog mjesta nadomak Nikšića.

21 hits

 
 
 
 
nedjelja, 10 februar 2019 08:54

Taksistima u Podgorici izdato previše licenci?

Podatke koliko je licenci za obavljanje taksi prevoza izdato taksistima od jula 2017. godine do početka februara ove godine od Sekretarijata za saobraćaj tražio je Strukovni sindikat taksista Crne Gore. Predsjednik Strukovnog sindikata taksista Crne Gore Borislav Pavlović za Dan kaže da su se na ovaj korak odlučili zato što sumnjaju da je izdato više licenci nego što je to potrebno.

“Tražili smo spisak koliko je i kome su od jula 2017. godine pa da početka februara ove godine izdali licence. Od jula 2017. godine počelo je izdavanje TX tablica a svi oni koji ih nijesu imali smatrali su se nelegalnim taksistima”,  naveo je Pavlović.

On navodi da je po programu organizovanja taksi prevoza na teritoriji Glavnog grada za 2017. godine optimalan broj taksi vozila u Podgorici bio 972.

“Mi za prošlu godinu nemamo podatak koliko je izdato licenci. Oni su dužni da u decembru svake godine donesu program za narednu godinu koji će precizirati koliki je optimalan broj taksista. Međutim, taj program za prošlu godinu ili nije donijet ili mi nemamo podatak. Sumnjamo da je izdato više licenci nego što je to potrebno. Zbog toga tražimo podatke i Sekretarijat ima rok od mjesec dana da nam ih dostavi”,  rekao je Pavlović.

Pavlović dodaje da su tri puta obraćali i Ministarstvu unutrašnjih poslova.

“Iz MUP-a smo dobili odgovor da oni izdaju TX tablice na osnovu papira koje dobiju od nadležnih organa”, naveo je Pavlović.

 

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.