Standard.

srijeda avgust 21

Komunalna policija zavodi red, izdata 2204 prekršajna naloga

Komunalna policija Glavnog grada je tokom jula izdala 2.204 prekršajna naloga u novčanom iznosu od 73.220 eura. Tokom ovog mjeseca komunalni policajci izdali su 2.204 prekršajna naloga iz raznih oblasti…

141 hits

srijeda avgust 21

FEŠTA NAD FEŠTAMA – BOKELJSKA NOĆ u subotu

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Tradicionalna kotorska fešta Bokeljska noć, koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra, biće održana u subotu, 24. avgusta, a njen početak najaviće kotorska Gradska muzika i jedrilice Jedriličarskog kluba „Lahor“.

127 hits

srijeda avgust 21

Počela akcija ćišćenja divljih deponija u Župi nikšićkoj

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Organizacija "Župa u srcu" danas je počela veliku akciju čišćenja divljih deponija u Župi. Kako ističu, čistiće se najmanje dvije lokacije, u toku Gračanice u Carinama i kod Oštrovaca u Jugovićima.

109 hits

srijeda avgust 21

Poruka "Budi čovjek, ne bacajte smeće" osvanula u Budvi

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

"Budi čovjek, ne bacajte smeće"- poruka je koju su stanari takozvanih Ruskih zgrada u budvanskom naselju Maine napisali na trotoaru ispred svoje zgrade gdje im se svakodnevno ostavljaju gomile smeća.

143 hits

 
 
 
 
nedjelja, 10 februar 2019 08:54

Taksistima u Podgorici izdato previše licenci?

Podatke koliko je licenci za obavljanje taksi prevoza izdato taksistima od jula 2017. godine do početka februara ove godine od Sekretarijata za saobraćaj tražio je Strukovni sindikat taksista Crne Gore. Predsjednik Strukovnog sindikata taksista Crne Gore Borislav Pavlović za Dan kaže da su se na ovaj korak odlučili zato što sumnjaju da je izdato više licenci nego što je to potrebno.

“Tražili smo spisak koliko je i kome su od jula 2017. godine pa da početka februara ove godine izdali licence. Od jula 2017. godine počelo je izdavanje TX tablica a svi oni koji ih nijesu imali smatrali su se nelegalnim taksistima”,  naveo je Pavlović.

On navodi da je po programu organizovanja taksi prevoza na teritoriji Glavnog grada za 2017. godine optimalan broj taksi vozila u Podgorici bio 972.

“Mi za prošlu godinu nemamo podatak koliko je izdato licenci. Oni su dužni da u decembru svake godine donesu program za narednu godinu koji će precizirati koliki je optimalan broj taksista. Međutim, taj program za prošlu godinu ili nije donijet ili mi nemamo podatak. Sumnjamo da je izdato više licenci nego što je to potrebno. Zbog toga tražimo podatke i Sekretarijat ima rok od mjesec dana da nam ih dostavi”,  rekao je Pavlović.

Pavlović dodaje da su tri puta obraćali i Ministarstvu unutrašnjih poslova.

“Iz MUP-a smo dobili odgovor da oni izdaju TX tablice na osnovu papira koje dobiju od nadležnih organa”, naveo je Pavlović.

 

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.