Standard.

utorak april 23

Budva: Hitna sjednica Skupštine, traže rušenje diskoteka

Urbanističko građevinska inspekcija po nalogu MORT-a zakazala je za sjutra i preksjutra rušenje šest diskoteka na otvorenom, kao i 14 lokala i trgovinskih objekata na šetalištu u Budvi. O tome…

25 hits

ponedjeljak april 22

Ukradeno zvono sa katoličke crkve u Baru

Bronzano zvono sa crkve na gradskom groblju Sveti Vić na Gretvi ukradeno je uoči Uskrsa.

57 hits

ponedjeljak april 22

Turistička valorizacija arheološkog lokaliteta Duklja: Postavljene klupe, česme, info table..

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Turistička valorizacija ovog izuzetno važnog arheološkog lokaliteta umnogome će obogatiti kako kulturnu, tako i turističku ponudu Glavnog grada, ali i cijele Crne Gore, istakla je direktorica Turističke organizacije Podgorice, Tatjana…

22 hits

ponedjeljak april 22

Počela izgradnja vodovoda na Bršnu, 370 stanovnika dobiće vodu

Izgradnjom vodovoda na Bršnu riješiće se decenijski problem sa vodosnabdijevanjem za oko 115 domaćinstava, odnosno 370  stanovnika ovog mjesta nadomak Nikšića.

21 hits

 
 
 
 
nedjelja, 10 februar 2019 17:16

Novi protest zbog sječe čempresa: Na ulicama Bara oko hiljadu ljudi

U današnjoj, petoj protestnoj šetnji zbog izgradnje vrtića u dvorištu Gimnazije / Ekonomske škole, učestvovalo je oko hiljadu Barana, koji su se prvo okupili ispred gimnazijskog dvorišta, a potom šetajući, došli do Opštine Bar, prenosi Bar info. Uz već standardne rekvizite - brodske sirene, doboše, pištaljke - danas su prilikom obraćanja obezbijedili i ozvučenje.

Okupljenima se prvo obratio Stefan Đukić, koji je još jednom podsjetio na zahtjeve GI -zaustavljanje radova, nalaženje druge lokacije za vrtić i odgovornost za posječene višedecenijske čemprese.

Istakao je kako ih napadaju da politizuju ovo pitanje. 

"Ja ću im na to kazati - prostorno planiranje jeste politika, politika dolazi od grčkog politikos a to znači građansko, javno, društveno, a ne kako oni misle, tajkunsko, kvazi investitorsko, lično interešdžijsko ponašanje. Zato je ovo ovdje dobra politika. Ovo je mjesto gdje su građani, prvo svako za sebe, a onda u grupi iskazali šta misle da je javni, a šta društveni interes: Na vama, gospodo političari, je da slijedite i da djelujete u skladu sa tim. Nije politika da vi namećete nama, već da mi namećemo vama. Vi ste u službi naroda“, rekao je Đukić.

On je istakao da se protesti organizuju „da bi se grad vratio onome kome pripada, da bi se vratila država onima kojima pripada.

protesti 10 2 2

„Grad je naš, a ne gradonačelnikov. On je tu da ispunjava naše želje i za to je plaćen. Država i obrazovanje su naši, a ne predsjednika Vlade i ministra obrazovanja. Oni su tu da sprovedu u djelo ono što mi tražimo i što nama treba. Ako to ne mogu da urade onda ima samo jedno rješenje - ostavka", bio je jasan Đukić. 

O borbi za gimnazijsko dvorište, dobrobiti budućih generacija, govorile su Arnela Čolović iz Ekonomsko ugostiteljske škole i studentkinje Milica Stanišić i Ines Delić.

Ispred zgrade Opštine, Rialda Kurgaš je kazala da se okupljaju nedjeljom, jer ih pažljivije slušaju kada pričaju ispred praznih zidina: “To je, poštovani sugradjani, zbog toga što znamo da nas domaćini ove kuće mnogo pažljivije i ozbiljnije slušaju sada, dok pričamo zidovima, nego onda kada smo ih molili da nas među tim zidovima saslušaju i stvarno čuju“. 

Kurgaš je istakla da nije najbitnije čije ime stoji iza neke odluke “koja troslovna oznaka štiti to ime i njegovu odluku. Ali bitno mi je koliko je ta odluka bezobrazna! Bitno je koliko taj donosilac odluke misli da smo svi mi glupi, i neznaveni, pa da nećemo shvatiti i reagovati na njegov bezobrazluk. "Poštovani, nismo glupi, nismo neznaveni, nismo ni izmanipulisani. Samo tražimo prekid radova u školskom dvoristu, promjenu lokacije vrtića, obnovu našeg parka, i odgovornost onih koji su doveli do uništenja istog", rekla je ona.

Najmlađi Barani su ispred Opštine donijeli svoje likovne radove koji će biti proslijeđeni gradskim vlastima, a nakon toga kolona je krenula nazad ka dvorištu Gimnazije.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.