Standard.

četvrtak februar 21

Lovci iz Malesije za Standard: Siti smo lažnih obećanja, ako ne dobijemo posebno lovište krećemo sa protestima

Lovci iz Tuzi 12 godina čekaju da se na području Malesije izdvoji posebno lovište. Obećanja su stizala sa svih strana, ali nikada nijesu realizovana. Zbog toga su lovci odlučili da…

42 hits

četvrtak februar 21

Spektakl u najavi! David Guetta dolazi na Sea dance

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

David Guetta, najuspješniji muzički producent 21. vijeka i jedan od najtraženijih muzičkih izvođača na svijetu predvodiće program do sada najjačeg izdanja Sea Dance festivala, koji će biti održan od 30. avgusta…

41 hits

srijeda februar 20

Petnjica: Svečno otvoreni prvi sportski tereni

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Ministar sporta i mladih Nikola Janović i predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović danas su svečano otvorili novoizgrađene sportske terene u mjestu Godočelje. Riječ je o terenima za košarku i fudbal u…

31 hits

srijeda februar 20

Bijelo Polje: Službenik tražio 11.000 eura da sugrađaninu "završi" građevinsku dozvolu

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Službenici Odsjeka za borbu protiv privrednog kriminaliteta rasvijetlili su krivično djelo prevara i državnom tužiocu u ODT u Bijelom Polju podnijeli krivičnu prijavu protiv D.L. (50) iz tog grada. On…

103 hits

 
 
 
 
nedjelja, 10 februar 2019 17:16

Novi protest zbog sječe čempresa: Na ulicama Bara oko hiljadu ljudi

U današnjoj, petoj protestnoj šetnji zbog izgradnje vrtića u dvorištu Gimnazije / Ekonomske škole, učestvovalo je oko hiljadu Barana, koji su se prvo okupili ispred gimnazijskog dvorišta, a potom šetajući, došli do Opštine Bar, prenosi Bar info. Uz već standardne rekvizite - brodske sirene, doboše, pištaljke - danas su prilikom obraćanja obezbijedili i ozvučenje.

Okupljenima se prvo obratio Stefan Đukić, koji je još jednom podsjetio na zahtjeve GI -zaustavljanje radova, nalaženje druge lokacije za vrtić i odgovornost za posječene višedecenijske čemprese.

Istakao je kako ih napadaju da politizuju ovo pitanje. 

"Ja ću im na to kazati - prostorno planiranje jeste politika, politika dolazi od grčkog politikos a to znači građansko, javno, društveno, a ne kako oni misle, tajkunsko, kvazi investitorsko, lično interešdžijsko ponašanje. Zato je ovo ovdje dobra politika. Ovo je mjesto gdje su građani, prvo svako za sebe, a onda u grupi iskazali šta misle da je javni, a šta društveni interes: Na vama, gospodo političari, je da slijedite i da djelujete u skladu sa tim. Nije politika da vi namećete nama, već da mi namećemo vama. Vi ste u službi naroda“, rekao je Đukić.

On je istakao da se protesti organizuju „da bi se grad vratio onome kome pripada, da bi se vratila država onima kojima pripada.

protesti 10 2 2

„Grad je naš, a ne gradonačelnikov. On je tu da ispunjava naše želje i za to je plaćen. Država i obrazovanje su naši, a ne predsjednika Vlade i ministra obrazovanja. Oni su tu da sprovedu u djelo ono što mi tražimo i što nama treba. Ako to ne mogu da urade onda ima samo jedno rješenje - ostavka", bio je jasan Đukić. 

O borbi za gimnazijsko dvorište, dobrobiti budućih generacija, govorile su Arnela Čolović iz Ekonomsko ugostiteljske škole i studentkinje Milica Stanišić i Ines Delić.

Ispred zgrade Opštine, Rialda Kurgaš je kazala da se okupljaju nedjeljom, jer ih pažljivije slušaju kada pričaju ispred praznih zidina: “To je, poštovani sugradjani, zbog toga što znamo da nas domaćini ove kuće mnogo pažljivije i ozbiljnije slušaju sada, dok pričamo zidovima, nego onda kada smo ih molili da nas među tim zidovima saslušaju i stvarno čuju“. 

Kurgaš je istakla da nije najbitnije čije ime stoji iza neke odluke “koja troslovna oznaka štiti to ime i njegovu odluku. Ali bitno mi je koliko je ta odluka bezobrazna! Bitno je koliko taj donosilac odluke misli da smo svi mi glupi, i neznaveni, pa da nećemo shvatiti i reagovati na njegov bezobrazluk. "Poštovani, nismo glupi, nismo neznaveni, nismo ni izmanipulisani. Samo tražimo prekid radova u školskom dvoristu, promjenu lokacije vrtića, obnovu našeg parka, i odgovornost onih koji su doveli do uništenja istog", rekla je ona.

Najmlađi Barani su ispred Opštine donijeli svoje likovne radove koji će biti proslijeđeni gradskim vlastima, a nakon toga kolona je krenula nazad ka dvorištu Gimnazije.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.