Standard.

srijeda avgust 21

Komunalna policija zavodi red, izdata 2204 prekršajna naloga

Komunalna policija Glavnog grada je tokom jula izdala 2.204 prekršajna naloga u novčanom iznosu od 73.220 eura. Tokom ovog mjeseca komunalni policajci izdali su 2.204 prekršajna naloga iz raznih oblasti…

147 hits

srijeda avgust 21

FEŠTA NAD FEŠTAMA – BOKELJSKA NOĆ u subotu

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Tradicionalna kotorska fešta Bokeljska noć, koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra, biće održana u subotu, 24. avgusta, a njen početak najaviće kotorska Gradska muzika i jedrilice Jedriličarskog kluba „Lahor“.

133 hits

srijeda avgust 21

Počela akcija ćišćenja divljih deponija u Župi nikšićkoj

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Organizacija "Župa u srcu" danas je počela veliku akciju čišćenja divljih deponija u Župi. Kako ističu, čistiće se najmanje dvije lokacije, u toku Gračanice u Carinama i kod Oštrovaca u Jugovićima.

115 hits

srijeda avgust 21

Poruka "Budi čovjek, ne bacajte smeće" osvanula u Budvi

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

"Budi čovjek, ne bacajte smeće"- poruka je koju su stanari takozvanih Ruskih zgrada u budvanskom naselju Maine napisali na trotoaru ispred svoje zgrade gdje im se svakodnevno ostavljaju gomile smeća.

149 hits

 
 
 
 
nedjelja, 10 februar 2019 17:16

Novi protest zbog sječe čempresa: Na ulicama Bara oko hiljadu ljudi

U današnjoj, petoj protestnoj šetnji zbog izgradnje vrtića u dvorištu Gimnazije / Ekonomske škole, učestvovalo je oko hiljadu Barana, koji su se prvo okupili ispred gimnazijskog dvorišta, a potom šetajući, došli do Opštine Bar, prenosi Bar info. Uz već standardne rekvizite - brodske sirene, doboše, pištaljke - danas su prilikom obraćanja obezbijedili i ozvučenje.

Okupljenima se prvo obratio Stefan Đukić, koji je još jednom podsjetio na zahtjeve GI -zaustavljanje radova, nalaženje druge lokacije za vrtić i odgovornost za posječene višedecenijske čemprese.

Istakao je kako ih napadaju da politizuju ovo pitanje. 

"Ja ću im na to kazati - prostorno planiranje jeste politika, politika dolazi od grčkog politikos a to znači građansko, javno, društveno, a ne kako oni misle, tajkunsko, kvazi investitorsko, lično interešdžijsko ponašanje. Zato je ovo ovdje dobra politika. Ovo je mjesto gdje su građani, prvo svako za sebe, a onda u grupi iskazali šta misle da je javni, a šta društveni interes: Na vama, gospodo političari, je da slijedite i da djelujete u skladu sa tim. Nije politika da vi namećete nama, već da mi namećemo vama. Vi ste u službi naroda“, rekao je Đukić.

On je istakao da se protesti organizuju „da bi se grad vratio onome kome pripada, da bi se vratila država onima kojima pripada.

protesti 10 2 2

„Grad je naš, a ne gradonačelnikov. On je tu da ispunjava naše želje i za to je plaćen. Država i obrazovanje su naši, a ne predsjednika Vlade i ministra obrazovanja. Oni su tu da sprovedu u djelo ono što mi tražimo i što nama treba. Ako to ne mogu da urade onda ima samo jedno rješenje - ostavka", bio je jasan Đukić. 

O borbi za gimnazijsko dvorište, dobrobiti budućih generacija, govorile su Arnela Čolović iz Ekonomsko ugostiteljske škole i studentkinje Milica Stanišić i Ines Delić.

Ispred zgrade Opštine, Rialda Kurgaš je kazala da se okupljaju nedjeljom, jer ih pažljivije slušaju kada pričaju ispred praznih zidina: “To je, poštovani sugradjani, zbog toga što znamo da nas domaćini ove kuće mnogo pažljivije i ozbiljnije slušaju sada, dok pričamo zidovima, nego onda kada smo ih molili da nas među tim zidovima saslušaju i stvarno čuju“. 

Kurgaš je istakla da nije najbitnije čije ime stoji iza neke odluke “koja troslovna oznaka štiti to ime i njegovu odluku. Ali bitno mi je koliko je ta odluka bezobrazna! Bitno je koliko taj donosilac odluke misli da smo svi mi glupi, i neznaveni, pa da nećemo shvatiti i reagovati na njegov bezobrazluk. "Poštovani, nismo glupi, nismo neznaveni, nismo ni izmanipulisani. Samo tražimo prekid radova u školskom dvoristu, promjenu lokacije vrtića, obnovu našeg parka, i odgovornost onih koji su doveli do uništenja istog", rekla je ona.

Najmlađi Barani su ispred Opštine donijeli svoje likovne radove koji će biti proslijeđeni gradskim vlastima, a nakon toga kolona je krenula nazad ka dvorištu Gimnazije.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.