Standard.

petak april 19

Najviše divljih barki u Perastu

Inspekcije će tokom sezone imati pojačane kontrole radi povećanja stepena sigurnosti i bezbjednosti na moru, a inspektor Željko Lompar kaže da će Perast biti u fokusu zbog problema nelegalnog prevoza…

30 hits

četvrtak april 18

Herceg Novi: Urađeno idejno rješenje igrališta i teretane na otvorenom na Gomili

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog uradila je Idejno rješenje dječijeg igrališta i teretane na otvorenom u naselju Gomila, saopšteno je iz lokalne uprave. Kako se navodi u saopštenju, slijedi…

28 hits

četvrtak april 18

Opština Budva neće odgovoriti Raduloviću

Opština Budva neće odgovarati Ministarstvu turizma i održivog razvoja oko privremenih lokacija, jer je svoj stav odavno saopštila, kazao je juče predsjednik budvanske opštine Marko Bato Carević, prenose Dnevne novine.

32 hits

četvrtak april 18

Redovan saobraćaj u Donjoj Gorici za osam dana

Asfalterski radovi na obje strane donjogoričkog bulevara trebalo bi da budu završeni do 26. aprila. Uporedo s tim, biće izgrađeni i preostali dio trotoara, postavljena rasvjeta, vertikalna saobraćajna signalizacija i…

30 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 11 februar 2019 16:12

"Montenegro Beer Fest" od 18. do 28. jula na Cetinju

Višednevni festival popularne muzike i gastronomije pod nazivom „Montenegro Beer Fest“ održaće se na Cetinju 18. do 28. jula. Riječ je o manifestaciji pod brendom čuvenog Beogradskog beer festa, koji slovi za najposjećeniji festival u jugoistočnoj Evropi.

“Montenegro Beer Fest” je manifestacija koja će doprinijeti turističkoj i kulturnoj promociji Prijestonice Cetinje i Crne Gore, uvjeren je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan.On je dodao da će ova manifestacija doprinijeti pozicioniranju našeg grada kao mjesta koje nudi raznovrsne zabavne, kulturne, gastronomske i sportske sadržaje u toku cijele godine, prenosi Cetinjski list.

"Posebna vrijednost, koja nas je dodatno osnažila u namjeri da Montenegro beer fest bude organizovan na Cetinju, jesta ta da ovaj tip manifestacije nije samo usmjeren ka jednoj ciljnoj grupi, već nudi pažljivo birane sadržaje namijenjene svim starosnim dobima, inkluzivan je u smislu objedinjavanja ugostiteljsko-turističkih usluga i ponude lokalnih proizvođača, ima dobar marketinški i PR potencijal i konačno, promoviše proaktivnu zaštitu životne sredine", kazao je Kašćelan.

Prva velika prezentacija Montenegro beer festa u okviru turističke ponude Crne Gore biće na 41. Međunarodnom beogradskom sajmu turizma, koji će od 21. do 24. februara biti organizovan u Beogradu. Tada će, prema Kašćelanovim riječima, biti i potpisan ugovor između Prijestonice Cetinje, kao pokrovitelja, i Beogradske kulturne mreže, kao organizatora festivala.

Zahvalni smo Beogradskoj kulturnoj mreži što je prepoznala potencijal Cetinja i pomogla nam da naš grad, koji jeste kulturni i istorijski centar Crne Gore, pokažemo i nekim novim publikama iz zemlje, regiona i svijeta, koje će osim u festivalskim sadržajima uživati i u standardnoj turističko-kulturno-gastronomskoj ponudi crnogorske Prijestonice - naglasio je Kašćelan.

Manifestacija „Montenegro Beer Fest“ je manifestacija koja se organizuje pod brendom čuvenog Beogradskog beer festa, koji slovi za najposjećeniji festival u jugoistočnoj Evropi, sa 16 godina uspješnog trajanja i 8,5 miliona posjetilaca, istakao je direktor marketinga Beogradske kulturne mreže Aleksandar Srdić. On je dodao da je veliki izazov organizovati ovakav festival na Cetinju.

"Mi ćemo ove godine pokušati da koncipiramo više zona. Jedna zona festivala će biti posvećena isključivo muzičkom programu sa velikom ponudom piva. Imaćemo i zonu koja će biti koncipirana sa drugačijim tipom muzike, možda klasičnijom muzikom. Imaćemo zonu koja će biti pozicionirana u nekom prirodnom hladu, da i to u toku dana ima neku dodatnu vrijednost. Nadam se da ćemo zajedno ove godine postaviti nešto što bi trebalo u budućnosti da postane tradicija grada Cetinja", kazao je Srdić.

Višednevni festival na Cetinju će biti prilika da se predstave domaći proizvođači iz Crne Gore, kazao je predsjednik Kraft pivara Crne Gore Srđa Jovović.

"U Udruženju ima jedno sedam-osam mladih Kraft pivara i ovo je njihova prilika i pravo mjesto da se predstave nešto drugačije od industrije. Takođe, tu će biti veliki industrijski proizvođači i time ćemo napraviti jednu veliku ponudu piva, gdje će ljudi premijerno probati neka od tih piva" - kazao je Jovović.

Partneri i saradnici u organizaciji „Montenegro Beer Fest“ su Nacionalna turistička organizacija i Beogradska kulturna mreža, javlja Cetinjski list.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.