Standard.

srijeda avgust 21

Komunalna policija zavodi red, izdata 2204 prekršajna naloga

Komunalna policija Glavnog grada je tokom jula izdala 2.204 prekršajna naloga u novčanom iznosu od 73.220 eura. Tokom ovog mjeseca komunalni policajci izdali su 2.204 prekršajna naloga iz raznih oblasti…

151 hits

srijeda avgust 21

FEŠTA NAD FEŠTAMA – BOKELJSKA NOĆ u subotu

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Tradicionalna kotorska fešta Bokeljska noć, koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra, biće održana u subotu, 24. avgusta, a njen početak najaviće kotorska Gradska muzika i jedrilice Jedriličarskog kluba „Lahor“.

138 hits

srijeda avgust 21

Počela akcija ćišćenja divljih deponija u Župi nikšićkoj

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Organizacija "Župa u srcu" danas je počela veliku akciju čišćenja divljih deponija u Župi. Kako ističu, čistiće se najmanje dvije lokacije, u toku Gračanice u Carinama i kod Oštrovaca u Jugovićima.

119 hits

srijeda avgust 21

Poruka "Budi čovjek, ne bacajte smeće" osvanula u Budvi

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

"Budi čovjek, ne bacajte smeće"- poruka je koju su stanari takozvanih Ruskih zgrada u budvanskom naselju Maine napisali na trotoaru ispred svoje zgrade gdje im se svakodnevno ostavljaju gomile smeća.

154 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 11 februar 2019 16:12

"Montenegro Beer Fest" od 18. do 28. jula na Cetinju

Višednevni festival popularne muzike i gastronomije pod nazivom „Montenegro Beer Fest“ održaće se na Cetinju 18. do 28. jula. Riječ je o manifestaciji pod brendom čuvenog Beogradskog beer festa, koji slovi za najposjećeniji festival u jugoistočnoj Evropi.

“Montenegro Beer Fest” je manifestacija koja će doprinijeti turističkoj i kulturnoj promociji Prijestonice Cetinje i Crne Gore, uvjeren je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan.On je dodao da će ova manifestacija doprinijeti pozicioniranju našeg grada kao mjesta koje nudi raznovrsne zabavne, kulturne, gastronomske i sportske sadržaje u toku cijele godine, prenosi Cetinjski list.

"Posebna vrijednost, koja nas je dodatno osnažila u namjeri da Montenegro beer fest bude organizovan na Cetinju, jesta ta da ovaj tip manifestacije nije samo usmjeren ka jednoj ciljnoj grupi, već nudi pažljivo birane sadržaje namijenjene svim starosnim dobima, inkluzivan je u smislu objedinjavanja ugostiteljsko-turističkih usluga i ponude lokalnih proizvođača, ima dobar marketinški i PR potencijal i konačno, promoviše proaktivnu zaštitu životne sredine", kazao je Kašćelan.

Prva velika prezentacija Montenegro beer festa u okviru turističke ponude Crne Gore biće na 41. Međunarodnom beogradskom sajmu turizma, koji će od 21. do 24. februara biti organizovan u Beogradu. Tada će, prema Kašćelanovim riječima, biti i potpisan ugovor između Prijestonice Cetinje, kao pokrovitelja, i Beogradske kulturne mreže, kao organizatora festivala.

Zahvalni smo Beogradskoj kulturnoj mreži što je prepoznala potencijal Cetinja i pomogla nam da naš grad, koji jeste kulturni i istorijski centar Crne Gore, pokažemo i nekim novim publikama iz zemlje, regiona i svijeta, koje će osim u festivalskim sadržajima uživati i u standardnoj turističko-kulturno-gastronomskoj ponudi crnogorske Prijestonice - naglasio je Kašćelan.

Manifestacija „Montenegro Beer Fest“ je manifestacija koja se organizuje pod brendom čuvenog Beogradskog beer festa, koji slovi za najposjećeniji festival u jugoistočnoj Evropi, sa 16 godina uspješnog trajanja i 8,5 miliona posjetilaca, istakao je direktor marketinga Beogradske kulturne mreže Aleksandar Srdić. On je dodao da je veliki izazov organizovati ovakav festival na Cetinju.

"Mi ćemo ove godine pokušati da koncipiramo više zona. Jedna zona festivala će biti posvećena isključivo muzičkom programu sa velikom ponudom piva. Imaćemo i zonu koja će biti koncipirana sa drugačijim tipom muzike, možda klasičnijom muzikom. Imaćemo zonu koja će biti pozicionirana u nekom prirodnom hladu, da i to u toku dana ima neku dodatnu vrijednost. Nadam se da ćemo zajedno ove godine postaviti nešto što bi trebalo u budućnosti da postane tradicija grada Cetinja", kazao je Srdić.

Višednevni festival na Cetinju će biti prilika da se predstave domaći proizvođači iz Crne Gore, kazao je predsjednik Kraft pivara Crne Gore Srđa Jovović.

"U Udruženju ima jedno sedam-osam mladih Kraft pivara i ovo je njihova prilika i pravo mjesto da se predstave nešto drugačije od industrije. Takođe, tu će biti veliki industrijski proizvođači i time ćemo napraviti jednu veliku ponudu piva, gdje će ljudi premijerno probati neka od tih piva" - kazao je Jovović.

Partneri i saradnici u organizaciji „Montenegro Beer Fest“ su Nacionalna turistička organizacija i Beogradska kulturna mreža, javlja Cetinjski list.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.