Standard.

četvrtak februar 21

Lovci iz Malesije za Standard: Siti smo lažnih obećanja, ako ne dobijemo posebno lovište krećemo sa protestima

Lovci iz Tuzi 12 godina čekaju da se na području Malesije izdvoji posebno lovište. Obećanja su stizala sa svih strana, ali nikada nijesu realizovana. Zbog toga su lovci odlučili da…

42 hits

četvrtak februar 21

Spektakl u najavi! David Guetta dolazi na Sea dance

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

David Guetta, najuspješniji muzički producent 21. vijeka i jedan od najtraženijih muzičkih izvođača na svijetu predvodiće program do sada najjačeg izdanja Sea Dance festivala, koji će biti održan od 30. avgusta…

41 hits

srijeda februar 20

Petnjica: Svečno otvoreni prvi sportski tereni

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Ministar sporta i mladih Nikola Janović i predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović danas su svečano otvorili novoizgrađene sportske terene u mjestu Godočelje. Riječ je o terenima za košarku i fudbal u…

31 hits

srijeda februar 20

Bijelo Polje: Službenik tražio 11.000 eura da sugrađaninu "završi" građevinsku dozvolu

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Službenici Odsjeka za borbu protiv privrednog kriminaliteta rasvijetlili su krivično djelo prevara i državnom tužiocu u ODT u Bijelom Polju podnijeli krivičnu prijavu protiv D.L. (50) iz tog grada. On…

103 hits

 
 
 
 
utorak, 12 februar 2019 08:20

Neće biti prodaje stoke bez ulaznice i pečata u Podgorici

Komunalna policija, u saradnji sa Komunalnom inspekcijom, Upravom policije, Ekološkom i Veterinarskom inspekcijom i gradskim preduzećem Tržnice i pijace počela je juče primjenu represivnih mjera u borbi protiv nelegalne prodaje ispred Stočne pijace. Gradska uprava odlučna je u tome da je konačno vrijeme da se suoči sa vanpijačnom prodajom stoke i drugih proizvoda, koja godinama traje, piše Pobjeda.

Načelnik Komunalne policije (koja je glavni nosilac u suzbijanju vanpijačne prodaje) Goran Janković kazao je da je tim sačinjen od tih službi formiran kako bi se na efikasan način stalo na kraj vanpijačnoj prodaji.

“Od sinoć i jutros Komunalna policija obavlja nadzor. Jutros je drugačija situacija na Stočnoj pijaci. Nema nelegalnih prodavača. Bilo je dva tri kamiona, koji su se nakon našeg dolaska uklonili. Pohvalio bih rad službenika Komunalne policije i kolega iz Uprave policije, odnosno Centra bezbjednosti Podgorica, koji su nam asistirali, kao i službenika Komunalne inspekcije”, kazao je Janković.

Navodeći da juče nije izdat nijedan prekršajni nalog zbog nelegalne prodaje na Stočnoj pijaci, načelnik Komunalne policije apeluje na prodavce da se više ne odlučuju na prodaju mimo propisa, jer će kontrole sprovoditi u kontinuitetu.

“Neće se stati samo na opomenama, već će po potrebi biti primijenjene i kaznene mjere”, upozorio je Janković, uz napomenu da kontrolišu i prevoz stoke sa sjevera do Podgorice.

Do sada su, kaže, išli preventivno, a sad već represivno.

“Oduzimaćemo stoku, robu i vozila kojima se vrši prodaja. Riješili smo da prostor koji je namijenjen za tu svrhu, Stočnu pijacu, stavimo u funkciju, jer imamo jedan moderan i dobar objekat koji se ne koristi”, poručio je Janković.

Prodavac sijena iz Pljevalja, koji je bio jedan od rijetkih prodavaca juče na Stočnoj pijaci, kaže da je ovo veliki udar na seljake koji dolaze sa strane da prodaju sijeno i stoku.

“Subotom i nedjeljom ispred Stočne pijace ima hiljadu prodavaca. Nema šta ne dotjeraju da prodaju – slaninu, meso, ribu, voće, povrće i sve na trotoar. A ovo je direktan udar na seljaka. Tu ima dosta ljudi iz sela iz okoline Podgorice koji prodaju domaću stoku”, kazao je prodavac sijena, koji se predstavio kao Mišo.

Kada je u pitanju suzbijanje vanpijačne prodaje, navodi načelnik Janković, Komunalna policija je u prethodnoj godini oduzela nekoliko hiljada predmeta i veću količinu prehrambenih proizvoda.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.