Standard.

subota mart 23

Idila u Ski centru Kolašin 1450: Proljećno skijanje na Bjelasici

Dan je kao stvoren za uživanje na snijegu. Pravi proljećni dan je na staze Ski centra Kolašin 1450 izmamilo više stotina gostiju koji uživaju u suncem okupanoj Bjelasici.

34 hits

petak mart 22

Ekološki incident u Bijelom Polju izazvao radnik štamparije Pegaz

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Sekretarijat za inspekcijske poslove u saradnji sa Komunalnom policijom Opštine Bijelo Polje, preduzeo je mjere inspekcijskog i komunalnog nadzora u vezi sa pojavom izlivanja crvene tečnosti u rijeku Lješnicu, javlja…

107 hits

petak mart 22

Veliki požar na Crkvinama, gori i kroz kanjon Morače

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Veliki požar izbio je na Crkvinama, a kako je za portal Antena M kazao komandir Službe zaštite i spašavanja Željko Darmanović, za sada uspijevaju da odbrane objekte.

75 hits

petak mart 22

Herceg Novi: Jubilarni Praznik mimoze jedan od najuspješnijih do sada

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Praznik mimoze je nešto što je bilo i što će ostati prepoznatljiv dio Herceg Novog, ocijenio je predsjednik Opštine Stevan Katić, navodeći da su građani i gosti ovogodišnji jubilarni 50.…

37 hits

 
 
 
 
utorak, 12 mart 2019 15:45

Počasna priznanja iz Češke za djecu sa Cetinja

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan i ambasador Republike Češke u Crnoj Gori Karel Urban uručili su počasna priznanja djeci iz Javne predškolske ustanove „Zagorka Ivanović“ i učenicima Srednje likovne škole „Petar Lubarda“ koji su učestvovali na 46. Međunarodnoj dječijoj izložbi lijepih umjetnosti Lidice 2018.

Počasna priznanja dobili su Staša Martinović i Stevan Premović iz JPU „Zagorka Ivanović“ i Katarina Kastratović i Luka Šubert iz SLŠ „Petar Lubarda“.

Kašćelan je kazao da je grad ponosan na mlade sugrađane čiji su talenti prepoznati i nagrađeni u konkurenciji vršnjaka iz čitavog svijeta.

„Zato ovaj susret i uručenje priznanja imaju posebnu važnost za naš grad i umjetničko obrazovanje. Čestitam dobitnicima, ali i njihovim nastavnicima i roditeljima, koji su doprinijeli uspjehu naše djece“, rekao je on.

1 1

Ambasador Republike Češke Karel Urban naveo je da ambasada njegove zemlje u Crnoj Gori intenzivno radi na povezivanju crnogorskih osnovnih i srednjih škola sa onima u Češkoj, podsjećajući da Republika Češka i Crna Gora sarađuju u oblasti kulture, i da ta saradnja ima punu podršku.

„Imamo intenzivnu i odličnu saradnju i sa Prijestonicom Cetinje i gradonačelnikom Kašćelanom“, kazao je Urban.

Urban se u toku uručenja priznanja zahvalio vaspitačima i profesorima koji su pripremali djecu za međunarodno takmičenje, dok je dobitnicima uručio slikarski materijal i štafelaje.

Međunarodna dječija izložba lijepih umjetnosti Lidice namijenjena je djeci uzrasta od četiri do 16 godina iz svih obrazovnih ustanova svijeta i pojedincima.

Takmičenje je prvi put organizovano 1967. godine kao znak sjećanja na djecu iz češkog sela Lidice koje su ubili njemački nacisti, kao i na svu djecu koja su poginula u ratu. Takmičenje je dobilo međunarodne dimenzije 1973. godine kada su, osim djece iz Republike Češke, učestvovala i djeca iz cijelog svijeta.

Glavni organizator takmičenja je Lidice Memorijal institut, uz podršku Ministarstva kulture Češke Republike, Ministarstva prosvjete, mladih i sporta Republike Češke, Ministarstva spoljnih poslova Češke Republike, Češke komisije za UNESCO i čeških centara.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.