Standard.

srijeda maj 22

VIDEO: Mahmut Orhan zapalio masu, u Podgorici se đuskalo do zore!

U centru Podgorice sinoć je nastupima grupe Nipplepeople, zatim Kirila Džajkovskog, Mahmuta Orhana i Danijela Čehranova, proslavljen Dan nezavisnosti Crne Gore.

73 hits

srijeda maj 22

Svaka čast ministru i gradonačelniku: Sjajna fotka za kraj žurke za nezaborav

U centru Glavnog grada sinoć je proslavljen Dan nezavisnosti fenomenalnom žurkom i nastupima vrhunskih muzičkih zvijezda.

76 hits

srijeda maj 22

Vuković sindikalcima: Ne možemo da odgovaramo na pojedinačne zahtjeve

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković saopštio je juče da glavni grad ne može da izađe u susret Sindikatu kulture oko dodjele parcele na kojoj bi počela gradnja stanova za zaposlene u ustanovama kulture.

23 hits

srijeda maj 22

Zbog većeg broja pacijenata cetinsjkoj Bolnici potrebno proširenje i nova oprema

Direktorica Opšte bolnice “Danilo Prvi” na Cetinju Sonja Radojičić kazala je u razgovoru za Dan da postoji realna potreba za nabavkom rendgen aparata i savremenih ultrazvučnih aparata za potrebe kardiologije, ginekologije i…

16 hits

 
 
 
 
četvrtak, 14 mart 2019 15:24

U toku transport oko 6.000 kubika grita i kontaminirane zemlje iz Porto Montenegra u Bijelu

U Španiju će brodovima koje je angažovala francuska kompanija Valgo, pored grita iz Bijele biti izvezeno i preko 6.000 kubika iz bivšeg Arsenala. Već nekoliko dana traje transport grita koji je uskladišten u dijelu marine Porto Montenegro, na lokaciji UP41, potvrdio je za Radio Jadran, PR marketing menadžer kompanije Adriatic marinas, Danilo Kalezić.

U toku transport oko 6.000 kubika grita i kontaminirane zemlje iz Porto Montenegra u Bijelu FOTO: Radio Jadran

Grit se doprema kamionima, prekrivenim ceradama, do privremenog skladišta do utovara za Španiju.

– Lokacija u Porto Montenegru je bila potpuno zaštićena i bezbjedna, ali je vrijeme da se grit odatle ukloni. Kompanija Valgo u Bijeloj je počela preuzimanje grita s ciljem da se iz nautičkog naselja potpuno skloni i na najbezbjedniji način odveze u Bijelu. Transport obavlja Eko reciklaža. Riječ je o 3200 kubika grita – navodi Kalezić.

Inače, ovaj poduhvat je, na pitanje Radija Jadran što će biti sa gritom iz bivšeg Arsenala, najavio još u novembru na pressu u Bijeloj ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović:

– Na lokaciji bivšeg Arsenala je napravljeno nulto stanje, kao što će biti napravljeno u Bijeloj. Ako nešto ne pravi prijetnju za životnu sredinu, ono se samo konstatuje i nastavi se dalje. Ono što je prijetnja, kao u slučaju Bijele, a to je ne samo grit, već razna ulja i deterdženti, iziskuje mnogo posla da se ukloni. Našli smo najbolje partnere, sa kojima rade naši najbolji. Riješićemo ovu vrstu problema u Bokokotorslom zalivu – poručio je tada Radulović.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.