Standard.

subota mart 23

Idila u Ski centru Kolašin 1450: Proljećno skijanje na Bjelasici

Dan je kao stvoren za uživanje na snijegu. Pravi proljećni dan je na staze Ski centra Kolašin 1450 izmamilo više stotina gostiju koji uživaju u suncem okupanoj Bjelasici.

34 hits

petak mart 22

Ekološki incident u Bijelom Polju izazvao radnik štamparije Pegaz

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Sekretarijat za inspekcijske poslove u saradnji sa Komunalnom policijom Opštine Bijelo Polje, preduzeo je mjere inspekcijskog i komunalnog nadzora u vezi sa pojavom izlivanja crvene tečnosti u rijeku Lješnicu, javlja…

107 hits

petak mart 22

Veliki požar na Crkvinama, gori i kroz kanjon Morače

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Veliki požar izbio je na Crkvinama, a kako je za portal Antena M kazao komandir Službe zaštite i spašavanja Željko Darmanović, za sada uspijevaju da odbrane objekte.

75 hits

petak mart 22

Herceg Novi: Jubilarni Praznik mimoze jedan od najuspješnijih do sada

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Praznik mimoze je nešto što je bilo i što će ostati prepoznatljiv dio Herceg Novog, ocijenio je predsjednik Opštine Stevan Katić, navodeći da su građani i gosti ovogodišnji jubilarni 50.…

37 hits

 
 
 
 
četvrtak, 14 mart 2019 15:24

U toku transport oko 6.000 kubika grita i kontaminirane zemlje iz Porto Montenegra u Bijelu

U Španiju će brodovima koje je angažovala francuska kompanija Valgo, pored grita iz Bijele biti izvezeno i preko 6.000 kubika iz bivšeg Arsenala. Već nekoliko dana traje transport grita koji je uskladišten u dijelu marine Porto Montenegro, na lokaciji UP41, potvrdio je za Radio Jadran, PR marketing menadžer kompanije Adriatic marinas, Danilo Kalezić.

U toku transport oko 6.000 kubika grita i kontaminirane zemlje iz Porto Montenegra u Bijelu FOTO: Radio Jadran

Grit se doprema kamionima, prekrivenim ceradama, do privremenog skladišta do utovara za Španiju.

– Lokacija u Porto Montenegru je bila potpuno zaštićena i bezbjedna, ali je vrijeme da se grit odatle ukloni. Kompanija Valgo u Bijeloj je počela preuzimanje grita s ciljem da se iz nautičkog naselja potpuno skloni i na najbezbjedniji način odveze u Bijelu. Transport obavlja Eko reciklaža. Riječ je o 3200 kubika grita – navodi Kalezić.

Inače, ovaj poduhvat je, na pitanje Radija Jadran što će biti sa gritom iz bivšeg Arsenala, najavio još u novembru na pressu u Bijeloj ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović:

– Na lokaciji bivšeg Arsenala je napravljeno nulto stanje, kao što će biti napravljeno u Bijeloj. Ako nešto ne pravi prijetnju za životnu sredinu, ono se samo konstatuje i nastavi se dalje. Ono što je prijetnja, kao u slučaju Bijele, a to je ne samo grit, već razna ulja i deterdženti, iziskuje mnogo posla da se ukloni. Našli smo najbolje partnere, sa kojima rade naši najbolji. Riješićemo ovu vrstu problema u Bokokotorslom zalivu – poručio je tada Radulović.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.