Standard.

utorak mart 19

Žabljak: Đaci u kolicima ne mogu u srednju školu

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Šućko Baković utvrdio je da su SSŠ “17. septembar“ i Ministarstvo prosjete sa Žabljaka diskrimisali učenika sa invaliditetom i povrijedili njegovo pravo na obrazovanje, piše…

20 hits

utorak mart 19

Novljanin ostao bez doma, a 11 godina čeka presudu

Novljanin Dalibor Vujanović 11 godina čeka sudsku presudu i obeštećenje za kuću stradalu u klizištu koje je zadesilo naselje Crnica na Podima 2008, piše Pobjeda.

21 hits

ponedjeljak mart 18

Tivat: Veliki požar nedaleko od aerodroma, vatrogasci se bore da vatra ne zahvati šumu

Na bivšem Poljoprivrednom dobru Boka, preko puta aerodroma Tivat danas oko 12,15 sati izbio je veliki požar.

62 hits

ponedjeljak mart 18

Sjećate li se "Kupačice"? Nekadašnji simbol Podgorice završio na otpadu

Nekadašnji simbol Podgorice, skulptura "Kupačica" bila je postavljena preko puta Skupštine, a uklonjena 2000. godine. 

61 hits

 
 
 
 
subota, 16 mart 2019 08:01

Kotorska politička vrteška se nastavlja: URA sada miri Demokrate i SDP

Samo dan nakon što je uputila predsjednicima svih odborničkih klubova u kotorskom parlamentu inicijativu za skraćenje skupštinskih mandata, predsjednica kotorske Ure Ljiljana Popović-Moškov i potpresjednica opštine Kotor juče je uputila apel koalicionim partnerima u Kotoru, SDP-u i Demokratama da očuvaju vlast u tom gradu.

Popović-Moškov je očigledno promijenila mišljenje povodom krize vlasti u Kotoru jer sada ističe da bi Demokrate, odnosno predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić trebalo hitno da sazove koalicioni sastanak, a SDP da podrži nastavak i okončanje 17. sjednice Skupštine opštine najdalje do 31. marta, na kojoj bi se usvojio Budžet za 2019, čime bi se očuvala vlast u Kotoru.

 "Održavanjem ovog skupštinskog zasijedanja sačuvala bi se vlast u Kotoru, spriječilo uvođenje prinudne uprave od Vlade Crne Gore koja bi neminovno dovela do vanrednih lokalnih izbora. Ukoliko se sjednica Skupštine ne održi do 31. marta i ne usvoji Budžet za 2019. godinu, još jednom vas pozivam da samoinicijativno skratimo skupštinske mandate ne čekajući Vladu da to uradi, čime ćemo pokazati visok stepen odgovornosti koju dugujemo gradu i građanima koji su nam ukazali povjerenje. Još jednom napominjem da uvođenje prinudne uprave vodi neminovnoj saradnji sa Vladom Crne Gore, ponižava opštinu i na kraju, shodno zakonskim propisima, htjeli mi to ili ne, vodi vanrednim lokalnim izborima", saopštila je juče Popović-Moškov.

Ona je apelovala da SDP podrži nastavak ovog skupštinskog zasijedanja i obezbijedi kvorum, a da Demokrate povuku stav svog opštinskog odbora koji su uputili dopisom od 11. marta i to u dijelu koji kaže: „odbornici Demokrata neće učestvovati u radu SO Kotor do razrješenja situacije na državnom nivou u pogledu protesta, osim u slučajevima kada ostali konstituenti postignu saglasnost oko strateških pitanja vezanih za grad, kada ćemo dati našu podršku“.

"Nije primjereno da najveći odbornički klub koalicije na vlasti ima ovako indolentan odnos prema važnim pitanjima, naročito što predsjednik opštine dolazi iz njihovih redova. Oni treba da budu predvodnici u rješavanju aktuelne krize a ne da tu ulogu prepuštaju ostalima i ostanu po strani kao da se njih to „ne tiče“. Zbog navedenog i kažem da je „ključ očuvanja vlasti“ u rukama SDP-a i Demokrata", poručuje Popović Moškov.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno subota, 16 mart 2019 08:05

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.