Standard.

utorak maj 21

Podgorica: Radi pet zdravstvenih objekata

Zdravstvene usluge danas i sjutra građani će moći da dobiju u objektima Blok pet, Nova Varoš, Konik, Tuzi i Zeta, saopšteno je iz podgoričkog Doma zdravlja.

16 hits

utorak maj 21

Zbog proslave Dana nezavisnosti zatvorene Njegoševa i Bokeška

Ulice Njegoševa i Bokeška, u centru Glavnog grada, od ponoći su zatvorene za saobraćaj za sva motorna vozila, zbog organizovanja programa proslave Dana nezavisnosti.

23 hits

utorak maj 21

Bespravne graditelje ne zanima zakup stana

U Podgorici ima mali broj jednočlanih porodica, vlasnika bespravnih objekata, kojima bi Sekretarijat za socijalno staranje plaćao 60 eura zakup stana u slučaju rušenja njihovih nelegalnih objekata, a pošto su…

20 hits

ponedjeljak maj 20

Zbog proslave Dana nezavisnosti: Evo koje ulice i kada će biti zatvorene

Radi organizovanja programa u čast proslave Dana nezavisnosti, zatvara se saobraćaj za sve vrste motornih vozila u ulicama Njegoševa i Bokeška, saopšteno je iz Glavnog grada.

81 hits

 
 
 
 
subota, 16 mart 2019 08:01

Kotorska politička vrteška se nastavlja: URA sada miri Demokrate i SDP

Samo dan nakon što je uputila predsjednicima svih odborničkih klubova u kotorskom parlamentu inicijativu za skraćenje skupštinskih mandata, predsjednica kotorske Ure Ljiljana Popović-Moškov i potpresjednica opštine Kotor juče je uputila apel koalicionim partnerima u Kotoru, SDP-u i Demokratama da očuvaju vlast u tom gradu.

Popović-Moškov je očigledno promijenila mišljenje povodom krize vlasti u Kotoru jer sada ističe da bi Demokrate, odnosno predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić trebalo hitno da sazove koalicioni sastanak, a SDP da podrži nastavak i okončanje 17. sjednice Skupštine opštine najdalje do 31. marta, na kojoj bi se usvojio Budžet za 2019, čime bi se očuvala vlast u Kotoru.

 "Održavanjem ovog skupštinskog zasijedanja sačuvala bi se vlast u Kotoru, spriječilo uvođenje prinudne uprave od Vlade Crne Gore koja bi neminovno dovela do vanrednih lokalnih izbora. Ukoliko se sjednica Skupštine ne održi do 31. marta i ne usvoji Budžet za 2019. godinu, još jednom vas pozivam da samoinicijativno skratimo skupštinske mandate ne čekajući Vladu da to uradi, čime ćemo pokazati visok stepen odgovornosti koju dugujemo gradu i građanima koji su nam ukazali povjerenje. Još jednom napominjem da uvođenje prinudne uprave vodi neminovnoj saradnji sa Vladom Crne Gore, ponižava opštinu i na kraju, shodno zakonskim propisima, htjeli mi to ili ne, vodi vanrednim lokalnim izborima", saopštila je juče Popović-Moškov.

Ona je apelovala da SDP podrži nastavak ovog skupštinskog zasijedanja i obezbijedi kvorum, a da Demokrate povuku stav svog opštinskog odbora koji su uputili dopisom od 11. marta i to u dijelu koji kaže: „odbornici Demokrata neće učestvovati u radu SO Kotor do razrješenja situacije na državnom nivou u pogledu protesta, osim u slučajevima kada ostali konstituenti postignu saglasnost oko strateških pitanja vezanih za grad, kada ćemo dati našu podršku“.

"Nije primjereno da najveći odbornički klub koalicije na vlasti ima ovako indolentan odnos prema važnim pitanjima, naročito što predsjednik opštine dolazi iz njihovih redova. Oni treba da budu predvodnici u rješavanju aktuelne krize a ne da tu ulogu prepuštaju ostalima i ostanu po strani kao da se njih to „ne tiče“. Zbog navedenog i kažem da je „ključ očuvanja vlasti“ u rukama SDP-a i Demokrata", poručuje Popović Moškov.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno subota, 16 mart 2019 08:05

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.