Standard.

četvrtak april 18

Herceg Novi: Urađeno idejno rješenje igrališta i teretane na otvorenom na Gomili

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog uradila je Idejno rješenje dječijeg igrališta i teretane na otvorenom u naselju Gomila, saopšteno je iz lokalne uprave. Kako se navodi u saopštenju, slijedi…

18 hits

četvrtak april 18

Opština Budva neće odgovoriti Raduloviću

Opština Budva neće odgovarati Ministarstvu turizma i održivog razvoja oko privremenih lokacija, jer je svoj stav odavno saopštila, kazao je juče predsjednik budvanske opštine Marko Bato Carević, prenose Dnevne novine.

21 hits

četvrtak april 18

Redovan saobraćaj u Donjoj Gorici za osam dana

Asfalterski radovi na obje strane donjogoričkog bulevara trebalo bi da budu završeni do 26. aprila. Uporedo s tim, biće izgrađeni i preostali dio trotoara, postavljena rasvjeta, vertikalna saobraćajna signalizacija i…

20 hits

srijeda april 17

Otvoren Sajam automobila, motocikala i opreme u Podgorici

Zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović danas je svečano otvorio sajam automobila, motocikala i opreme – “Auto Moto Show – Podgorica 2019”.

53 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 15 april 2019 13:15

Glavni grad: Stvaramo bolje uslove za odmor i rekreaciju Podgoričana

Nadležne službe i preduzeća Glavnog grada i prijatelji grada u prethodnom periodu vrijedno su radili na uljepšavanju i poboljšanju uslova za odmor i rekreaciju na brdu Gorica, koje je jedno od najposjećenijih mjesta u Podgorici, saopšteno je iz Glavnog grada.

Radnici gradskog preduzeća Zelenilo doo ugradili su 15 novih klupa od spomenika Partizanu-borcu do vrha brda, na mjestima gdje je procijenjeno da ova vrsta parkovskog mobilijara nedostaje. Radi se o donaciji kompanije Ledo, dok je troškove ugradnje snosilo gradsko Zelenilo.

Gradsko preduzeće Komunalne usluge je radilo na zamjeni dotrajalih i nefunkcionalnih svjetiljki i sijalica novim svjetiljkama kandelberskog tipa.

"Podsjećamo da je i gradsko preduzeće Putevi završilo asfaltiranje postojeće saobraćajnice i izradu biciklističke staze u Ulici Božidara Vukovića u dužini od 450m, kao i 10 parking mjesta ispred kapije na ulazu u park šumu Gorica sa zagoričke strane, u blizini Avanturističkog parka. Radovi su izvođeni u dijelu mašinskog rezanja, iskopa, ugradnje tamponskog i asfaltnog sloja, kao i obilježavanje horizontalne signalizacije na pomenutoj saobraćajnici, parking prostoru i biciklističkoj stazi. Preostali dio radova koji se odnosi na obilježavanje oznake „biciklo“ i asfaltiranje dva priključka biće izvedeni nakon stabilizacije vremenskih uslova. Vrijednost investicije iznosi 30.000,00eura, a Glavni grad je investiciju realizovao uz podršku kompanije „Explorer“ koja upravlja Avanturističkim parkom na Gorici", navodi se u saopštenju.

sl

Takođe, kako dodaju, nedavno je otvoren i Mediteranski vrt u saradnji sa Udruženjem ljubitelja Gorice i prirode. Oaza predstavlja učionicu na otvorenom, rasadnik mediteranskih vrsta, novi kutak u gradu u kojem svi imaju priliku da se druže, zajedno uče, osmišljavaju nove ideje.

"Uskoro će i gradsko preduzeće Čistoća postaviti posebne korpe za otpatke namijenjene svima onika koji na Gorici šetaju svoje kućne ljubimce. Dakle, na brdu Gorica naši sugrađani i posjetioci Podgorice mogu pronaći sve što je potrebno za opuštajući izlazak, edukaciju, bašte kafića u prirodi, različit parkovski mobilijar – klupe, sprave za trening, mjesto za odmor ili piknik, istorijske spomenike, pa i avanturistički park", zaključuju u saopštenju.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.