Standard.

petak maj 24

Budva: Tvrdi da je opština dozvolila gradnju na njegovoj parceli na Jazu

U ovoj državi za neke važe zakoni, a neki se ne osvrću na njih, kazao je Skala radiju Dragan Buzdovan, zbog početka radova na parceli za čiji dio odgovorno tvrdi…

20 hits

petak maj 24

Bijelo Polje: Osnovna i muzička škola "Dušan Korać" biće završena 2021. godine

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Izgradnja objekta Osnovne škole “Dušan Korać” i škole za osnovno muzičko obrazovanje u Bijelom Polju teče ugovorenom dinamikom, a u toku su armirno-betonski radovi na više segmenata. Na sastanku predstavnika…

9 hits

petak maj 24

Zbog teške materijalne situacije: Rožajac zaprijetio da će se ubiti u zgradi opštine

Ogorčen zbog teške situacije u kojoj već duže živi njegova šestočlana porodica, Rožajac Goran Vukosavljević najavio je da će danas u podne “dići ruku na sebe” tako što će se…

14 hits

petak maj 24

Podgoričani će plaćati godišnju naknadu za bespravne objekte

Glavni grad donijeće Odluku o godišnjoj naknadi za korišćenje prostora za bespravne objekte, pišu Dnevne novine.

18 hits

 
 
 
 
srijeda, 15 maj 2019 10:55

Kupališta za kućne ljubimce u Budvi i Baru imaće tuševe za pse, spasilačku službu…

U budvanskoj opštini uređene su tri plaže na kojima će moći da se kupaju kućni ljubimci, tzv. Pet friendly plaže.

To je u skladu sa planom Morskog dobra koje je od ove sezone prvi put uvelo tipizaciju kupališta na crnogorskom primorju.

Prema riječima PR Morskog dobra Ivane Lazović jedna lokacija biće na centralnom dijelu Slovenske plaže, kupalište u Buljarici na krajnjem istočnom dijelu, kao i još jedna lokacija koja neće biti klasično kupalište za pse, ali će imati takvu namjenu, piše Radio Jadran.

“Važno je da kupališta moraju imati svu neophodnu infrastrukturu za kućne ljubimce, posebno za pse. Atlasom crnogorskih plaža je propisano da moraju imati i tuševe za pse, posebne kante za otpatke, instrumente za čišćenje, posude za hranu i vodu, istaknutu tablu i ostalu infrastrukturu koju kupališta moraju da imaju – tuševe, spasilačku službu, kante i drugo“, precizirala je Lazović.

Ona je podsjetila da je Morsko dobro radilo na strategiji upravljanja crnogorskim plažama, gdje su korišćeni uspješni modeli iz regiona i zemalja Mediterana.

“Cilj je bio da prepoznamo stanje na terenu, da svakoj plaži damo kategoriju, pa će tako turisti lakše moći da odaberu mjesto za uživanje u moru i suncu. Sva će kupališta na tablama imati obilježje tipa, pa će ljudi znati gdje mogu doći sa djecom, porodicom, gdje imaju restoranski sadržaj, koje su romantične plaže sa mirnijim sadržajima, uz mogućnost organizovanja proslave rođendana i slično“, kazala je Lazović.

Uz navedene, povećaće se broj party-plaža kakve su Kamenovo, Movida, Almara beach, zatim izletničke plaže bez infrastrukture za roštilje, pic nike, adrenalinska kupališta za kite, wind surfing i drugo.

Pet friendly kupališta organizuju se prvi put u Crnoj Gori, a osim tri lokacije u Budvi, postojaće i jedno i u Baru.

Krajnja namjera Morskog dobra je da ovaj vid kupališta, ako ne ove, zaživi narednih godina, kao što je slučaj u Hrvatskoj, gdje na pet friendly plažama postoje baldahini za pse, sladoledi, takmičenja i slično.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.