Standard.

subota oktobar 19

Najljepše žene svijeta u posjeti Tuzima

60 zvanično najljepših žena, kandidatkinja za takmičenje Mis svijeta, posjetile su Opštinu Tuzi.

144 hits

subota oktobar 19

DPS Tuzi: Organizacija partije biće bolja i profesionalnija

Nacrti partijskih dokumenata su kvalitetni i predstavljaju odličnu bazu za nastavak uspješnog vođenja političkih procesa, koji za cilj imaju brzi ekonomski i sveukupni razvoj Crne Gore, a nova rješenja će…

148 hits

petak oktobar 18

Broj taksi vozila u Podgorici smanjen za 96

Optimalan broj taksi vozila za Podgoricu je 870, predvidio je program organizovanja auto-taksi prevoza na teritoriji Glavnog grada Podgorice za 2019. godinu koji je donio Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice, piše…

431 hits

četvrtak oktobar 17

Parking ispred Delte biće besplatan nedjeljom

Tržni centar Delta siti neće naplaćivati parking neradnom nedjeljom, počev od 20. oktobra, potvrdili su Dnevnim novinama u tom šoping molu.

408 hits

 
 
 
 
srijeda, 15 maj 2019 10:55

Kupališta za kućne ljubimce u Budvi i Baru imaće tuševe za pse, spasilačku službu…

U budvanskoj opštini uređene su tri plaže na kojima će moći da se kupaju kućni ljubimci, tzv. Pet friendly plaže.

To je u skladu sa planom Morskog dobra koje je od ove sezone prvi put uvelo tipizaciju kupališta na crnogorskom primorju.

Prema riječima PR Morskog dobra Ivane Lazović jedna lokacija biće na centralnom dijelu Slovenske plaže, kupalište u Buljarici na krajnjem istočnom dijelu, kao i još jedna lokacija koja neće biti klasično kupalište za pse, ali će imati takvu namjenu, piše Radio Jadran.

“Važno je da kupališta moraju imati svu neophodnu infrastrukturu za kućne ljubimce, posebno za pse. Atlasom crnogorskih plaža je propisano da moraju imati i tuševe za pse, posebne kante za otpatke, instrumente za čišćenje, posude za hranu i vodu, istaknutu tablu i ostalu infrastrukturu koju kupališta moraju da imaju – tuševe, spasilačku službu, kante i drugo“, precizirala je Lazović.

Ona je podsjetila da je Morsko dobro radilo na strategiji upravljanja crnogorskim plažama, gdje su korišćeni uspješni modeli iz regiona i zemalja Mediterana.

“Cilj je bio da prepoznamo stanje na terenu, da svakoj plaži damo kategoriju, pa će tako turisti lakše moći da odaberu mjesto za uživanje u moru i suncu. Sva će kupališta na tablama imati obilježje tipa, pa će ljudi znati gdje mogu doći sa djecom, porodicom, gdje imaju restoranski sadržaj, koje su romantične plaže sa mirnijim sadržajima, uz mogućnost organizovanja proslave rođendana i slično“, kazala je Lazović.

Uz navedene, povećaće se broj party-plaža kakve su Kamenovo, Movida, Almara beach, zatim izletničke plaže bez infrastrukture za roštilje, pic nike, adrenalinska kupališta za kite, wind surfing i drugo.

Pet friendly kupališta organizuju se prvi put u Crnoj Gori, a osim tri lokacije u Budvi, postojaće i jedno i u Baru.

Krajnja namjera Morskog dobra je da ovaj vid kupališta, ako ne ove, zaživi narednih godina, kao što je slučaj u Hrvatskoj, gdje na pet friendly plažama postoje baldahini za pse, sladoledi, takmičenja i slično.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.