Standard.

subota avgust 24

Nikola, Stefan i Filip prikupili 1.200 eura za Vanju

Nikola, Stefan i Filip prikupili su danas 1200 eura za liječenje malog Vanje, plivajući od Školja do Pizane.

284 hits

subota avgust 24

Zbog nezapamćenog interesovanja Sea Dance širi kapacitet za preko 30% i uvodi nove sadržaje

Ostalo je još samo šest dana do Sea Dance festivala, a već se sada može reći da će ovogodišnje izdanje prestići sva prethodna, saopštavaju organizatori.

324 hits

subota avgust 24

Tabla pored Gračanice: Nas je sve manje, a vas sve više

Odgovornost i privrženost prema rijeci Gračanici i ribljem fondu pokazali su mještani Morakova postavljanjem table pored rijeke, čija poruka na neobičan način opominje čovjeka.

298 hits

subota avgust 24

Manifestacija Cetinjani svom gradu održana na Ljetnjoj pozornici

Manifestacija pod nazivom “Cetinjani svom gradu” održana je na Ljetnjoj pozornici. Dvočasovni umjetničko-zabavni program obilježili su nastupi brojnih muzičara, glumaca, sportista i talentovanih Cetinjanki i Cetinjana.

296 hits

 
 
 
 
srijeda, 15 maj 2019 10:55

Kupališta za kućne ljubimce u Budvi i Baru imaće tuševe za pse, spasilačku službu…

U budvanskoj opštini uređene su tri plaže na kojima će moći da se kupaju kućni ljubimci, tzv. Pet friendly plaže.

To je u skladu sa planom Morskog dobra koje je od ove sezone prvi put uvelo tipizaciju kupališta na crnogorskom primorju.

Prema riječima PR Morskog dobra Ivane Lazović jedna lokacija biće na centralnom dijelu Slovenske plaže, kupalište u Buljarici na krajnjem istočnom dijelu, kao i još jedna lokacija koja neće biti klasično kupalište za pse, ali će imati takvu namjenu, piše Radio Jadran.

“Važno je da kupališta moraju imati svu neophodnu infrastrukturu za kućne ljubimce, posebno za pse. Atlasom crnogorskih plaža je propisano da moraju imati i tuševe za pse, posebne kante za otpatke, instrumente za čišćenje, posude za hranu i vodu, istaknutu tablu i ostalu infrastrukturu koju kupališta moraju da imaju – tuševe, spasilačku službu, kante i drugo“, precizirala je Lazović.

Ona je podsjetila da je Morsko dobro radilo na strategiji upravljanja crnogorskim plažama, gdje su korišćeni uspješni modeli iz regiona i zemalja Mediterana.

“Cilj je bio da prepoznamo stanje na terenu, da svakoj plaži damo kategoriju, pa će tako turisti lakše moći da odaberu mjesto za uživanje u moru i suncu. Sva će kupališta na tablama imati obilježje tipa, pa će ljudi znati gdje mogu doći sa djecom, porodicom, gdje imaju restoranski sadržaj, koje su romantične plaže sa mirnijim sadržajima, uz mogućnost organizovanja proslave rođendana i slično“, kazala je Lazović.

Uz navedene, povećaće se broj party-plaža kakve su Kamenovo, Movida, Almara beach, zatim izletničke plaže bez infrastrukture za roštilje, pic nike, adrenalinska kupališta za kite, wind surfing i drugo.

Pet friendly kupališta organizuju se prvi put u Crnoj Gori, a osim tri lokacije u Budvi, postojaće i jedno i u Baru.

Krajnja namjera Morskog dobra je da ovaj vid kupališta, ako ne ove, zaživi narednih godina, kao što je slučaj u Hrvatskoj, gdje na pet friendly plažama postoje baldahini za pse, sladoledi, takmičenja i slično.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.