Standard.

petak maj 24

Budva: Tvrdi da je opština dozvolila gradnju na njegovoj parceli na Jazu

U ovoj državi za neke važe zakoni, a neki se ne osvrću na njih, kazao je Skala radiju Dragan Buzdovan, zbog početka radova na parceli za čiji dio odgovorno tvrdi…

20 hits

petak maj 24

Bijelo Polje: Osnovna i muzička škola "Dušan Korać" biće završena 2021. godine

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Izgradnja objekta Osnovne škole “Dušan Korać” i škole za osnovno muzičko obrazovanje u Bijelom Polju teče ugovorenom dinamikom, a u toku su armirno-betonski radovi na više segmenata. Na sastanku predstavnika…

9 hits

petak maj 24

Zbog teške materijalne situacije: Rožajac zaprijetio da će se ubiti u zgradi opštine

Ogorčen zbog teške situacije u kojoj već duže živi njegova šestočlana porodica, Rožajac Goran Vukosavljević najavio je da će danas u podne “dići ruku na sebe” tako što će se…

14 hits

petak maj 24

Podgoričani će plaćati godišnju naknadu za bespravne objekte

Glavni grad donijeće Odluku o godišnjoj naknadi za korišćenje prostora za bespravne objekte, pišu Dnevne novine.

18 hits

 
 
 
 
srijeda, 15 maj 2019 12:41

Radnici Bolnice Meljine upozoravaju: Gasi se Bolnica!

Zaposleni u Opštoj bolnici Meljine su prinuđeni da ponovo upozore na status Bolnice. Obratili su se sljedećim saopštenjem javnosti i nadležnima:

Radnici Bolnice Meljine upozoravaju: Gasi se Bolnica! FOTO: Radio Jadran

– Prošlo je skoro godinu od štrajka upozorenja zaposlenih OB Meljine, kojim je skrenuta pažnja da Bolnici Meljine prijeti gašenje, da se kadar osipa, da nema mogućnosti za osnovno funkcionisanje. Trenutno nismo ništa bliže rješavanju problema.

Ne želimo da tumačimo pravne akte, ali je evidentno da je dosadašnji vlasnik Bolnice, Atlas grupa, prekršio gotovo sve tačke kupoprodajnog ugovora, opteretio imovinu Bolnice brojnim kreditima, a od predviđenog ulaganja nije ostvaren ni djelić, te smatarmo da su se odavno stekli uslovi za inicijativu Vlade za konačno rješavanje satusa Bolnice.

Svi problemi Bolnice neće biti riješeni dok se ne definiše status Bolnice, obezbijedi finansiranje, te time omogući zadržavanje postojećeg kadra, a potom i prijem novog, obnavljanje opreme i podizanje kvaliteta usliuge.

Iluzorno je više opisivati u kakvim uslovima radimo i sa čime se sve suočavamo, ali ovim putem obvještavamo građane Herceg Novog da će im kolektiv Bolnice Meljine pružati pomoć i liječenje dok god budemo imali sredstava i mogućnosti za to.

Napominjemo da ne odustajemo od Bolnice, ne samo zbog nas, nego prvenstveno zbog vaših i naših porodica, zbog zdravlja svih građana i omogućavanja makar minimalnih uslova za život u ovom gradu.

Ne prihvatamo mišljenje da Bolnicu, zato što propada, treba zatvoriti, jer ako Bolnica radi može da se poboljša, a kad se ugasi više ne može biti bolja niti mi možemo biti bolji – kaže se na kraju saopštenja zaposlenih Opšte bolnice Meljine, koje je dostavljeno Radiju Jadran.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.