Standard.

subota avgust 24

Nikola, Stefan i Filip prikupili 1.200 eura za Vanju

Nikola, Stefan i Filip prikupili su danas 1200 eura za liječenje malog Vanje, plivajući od Školja do Pizane.

289 hits

subota avgust 24

Zbog nezapamćenog interesovanja Sea Dance širi kapacitet za preko 30% i uvodi nove sadržaje

Ostalo je još samo šest dana do Sea Dance festivala, a već se sada može reći da će ovogodišnje izdanje prestići sva prethodna, saopštavaju organizatori.

329 hits

subota avgust 24

Tabla pored Gračanice: Nas je sve manje, a vas sve više

Odgovornost i privrženost prema rijeci Gračanici i ribljem fondu pokazali su mještani Morakova postavljanjem table pored rijeke, čija poruka na neobičan način opominje čovjeka.

302 hits

subota avgust 24

Manifestacija Cetinjani svom gradu održana na Ljetnjoj pozornici

Manifestacija pod nazivom “Cetinjani svom gradu” održana je na Ljetnjoj pozornici. Dvočasovni umjetničko-zabavni program obilježili su nastupi brojnih muzičara, glumaca, sportista i talentovanih Cetinjanki i Cetinjana.

300 hits

 
 
 
 
srijeda, 15 maj 2019 12:41

Radnici Bolnice Meljine upozoravaju: Gasi se Bolnica!

Radnici Bolnice Meljine upozoravaju: Gasi se Bolnica! FOTO: Radio Jadran

Zaposleni u Opštoj bolnici Meljine su prinuđeni da ponovo upozore na status Bolnice. Obratili su se sljedećim saopštenjem javnosti i nadležnima:

– Prošlo je skoro godinu od štrajka upozorenja zaposlenih OB Meljine, kojim je skrenuta pažnja da Bolnici Meljine prijeti gašenje, da se kadar osipa, da nema mogućnosti za osnovno funkcionisanje. Trenutno nismo ništa bliže rješavanju problema.

Ne želimo da tumačimo pravne akte, ali je evidentno da je dosadašnji vlasnik Bolnice, Atlas grupa, prekršio gotovo sve tačke kupoprodajnog ugovora, opteretio imovinu Bolnice brojnim kreditima, a od predviđenog ulaganja nije ostvaren ni djelić, te smatarmo da su se odavno stekli uslovi za inicijativu Vlade za konačno rješavanje satusa Bolnice.

Svi problemi Bolnice neće biti riješeni dok se ne definiše status Bolnice, obezbijedi finansiranje, te time omogući zadržavanje postojećeg kadra, a potom i prijem novog, obnavljanje opreme i podizanje kvaliteta usliuge.

Iluzorno je više opisivati u kakvim uslovima radimo i sa čime se sve suočavamo, ali ovim putem obvještavamo građane Herceg Novog da će im kolektiv Bolnice Meljine pružati pomoć i liječenje dok god budemo imali sredstava i mogućnosti za to.

Napominjemo da ne odustajemo od Bolnice, ne samo zbog nas, nego prvenstveno zbog vaših i naših porodica, zbog zdravlja svih građana i omogućavanja makar minimalnih uslova za život u ovom gradu.

Ne prihvatamo mišljenje da Bolnicu, zato što propada, treba zatvoriti, jer ako Bolnica radi može da se poboljša, a kad se ugasi više ne može biti bolja niti mi možemo biti bolji – kaže se na kraju saopštenja zaposlenih Opšte bolnice Meljine, koje je dostavljeno Radiju Jadran.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.