Standard.

subota avgust 24

Nikola, Stefan i Filip prikupili 1.200 eura za Vanju

Nikola, Stefan i Filip prikupili su danas 1200 eura za liječenje malog Vanje, plivajući od Školja do Pizane.

287 hits

subota avgust 24

Zbog nezapamćenog interesovanja Sea Dance širi kapacitet za preko 30% i uvodi nove sadržaje

Ostalo je još samo šest dana do Sea Dance festivala, a već se sada može reći da će ovogodišnje izdanje prestići sva prethodna, saopštavaju organizatori.

327 hits

subota avgust 24

Tabla pored Gračanice: Nas je sve manje, a vas sve više

Odgovornost i privrženost prema rijeci Gračanici i ribljem fondu pokazali su mještani Morakova postavljanjem table pored rijeke, čija poruka na neobičan način opominje čovjeka.

300 hits

subota avgust 24

Manifestacija Cetinjani svom gradu održana na Ljetnjoj pozornici

Manifestacija pod nazivom “Cetinjani svom gradu” održana je na Ljetnjoj pozornici. Dvočasovni umjetničko-zabavni program obilježili su nastupi brojnih muzičara, glumaca, sportista i talentovanih Cetinjanki i Cetinjana.

298 hits

 
 
 
 
srijeda, 15 maj 2019 12:56

Janović na Kupu u Beranama: Crnogorski sport raste sa djecom

Ministar Nikola Janović je u Beranama prisustvovao održavanju završnog turnira Kupa  u odbojci za djevojčice uzrasta VI i VII razreda osnovnih škola, koji se ove godine održava po drugi put.

Janović je u svom obraćanju poručio da je zadovoljan što Kup u odbojci polako postaje kontinuitet, te što je ove godine primjetno veći broj djece nego prošle. ,,Naša ideja o školskom sportu raste zajedno sa našim malim sportistima. Sport jeste vrsta igre, a igra pripada djeci. Stoga smo u Ministarstvu sporta i mladih prepoznali da školski sport mora biti njegovan i promovisan, i da razvijajući sport razvijamo takmičarski duh i budimo ono najbolje u djeci.“ istakao je Janović.

Ministar je u Beranama poručio i da ga raduje da se ove godine finale Kupa u odbojci održava u Beranama, čime se pokazuje da se i u ovom segmentu vodi računa o ravnopravnoj regionalnoj zastupljenosti. ,,Nakon novih sportskih infrastrukturnih projekata koje je Vlada realizovala u ovom gradu, Berane je i dalje grad sporta, kao što mu i priliči, uz brzinu Lima i snagu Smiljevice”, zaključio je Janović.

Na finalu  Kupa ministar Janović je uručio plakete partnerima u ovom projektu: Jonuzu Mujeviću- direktoru Monteputa, Danilu Orlandiću-direktoru Aerodroma Crne Gore i Svetlani Roganović-direktorici Mikrofinansijske institucije Monte Credit; kao i predsjedniku Odbojkaškog saveza-Cvetku Pajkoviću, predsjedniku Rukometnog saveza-Petru Kapisodi i predstavniku Fudbalskog saveza-Amilu Gerini koji su pomogli realizaciju takmičenja. Takmičenju je prisustvovao i predsjednik Školskog sportskog saveza-Budimir Vukićević. Ovom prilikom su takođe uručene i lopte školama učesnicama završnog turnira.

Osim svečanog dijela programa u Beranama su odigrane i tri odbojkaške utakmice.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.