Standard.

subota avgust 24

Nikola, Stefan i Filip prikupili 1.200 eura za Vanju

Nikola, Stefan i Filip prikupili su danas 1200 eura za liječenje malog Vanje, plivajući od Školja do Pizane.

284 hits

subota avgust 24

Zbog nezapamćenog interesovanja Sea Dance širi kapacitet za preko 30% i uvodi nove sadržaje

Ostalo je još samo šest dana do Sea Dance festivala, a već se sada može reći da će ovogodišnje izdanje prestići sva prethodna, saopštavaju organizatori.

324 hits

subota avgust 24

Tabla pored Gračanice: Nas je sve manje, a vas sve više

Odgovornost i privrženost prema rijeci Gračanici i ribljem fondu pokazali su mještani Morakova postavljanjem table pored rijeke, čija poruka na neobičan način opominje čovjeka.

298 hits

subota avgust 24

Manifestacija Cetinjani svom gradu održana na Ljetnjoj pozornici

Manifestacija pod nazivom “Cetinjani svom gradu” održana je na Ljetnjoj pozornici. Dvočasovni umjetničko-zabavni program obilježili su nastupi brojnih muzičara, glumaca, sportista i talentovanih Cetinjanki i Cetinjana.

295 hits

 
 
 
 
srijeda, 15 maj 2019 15:32

U Skoplju uskoro Podgorička ulica

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, primio je danas delegaciju grada Skoplja na čelu sa gradonačelnikom Petre Šilegovim koja boravi u zvaničnoj posjeti Podgorici. U znak prijateljstva dva grada gradonačelnik Skoplja je poklonio Vukoviću tablu sa natpisom Podgorička ulica jer će jedna od ulica u tom gradu uskoro nositi to ime.

Vuković je naglasio da je posjeta gradonačelnika Skoplja prijateljska posjeta u duhu činjenice da su Podgorica i Skoplje već odavno gradovi pobratimi.

„Naša saradnja u proteklom periodu je veoma intenzivna i izuzetno smo zadovoljni njenim rezultatima tako da sa sa optimizmom gledamo i na buduće produbljivanje i intenziviranje odnosa Skoplja i Podgorice kao i realizaciju dogovorenih aktivnosti i projekata“, istakao je Vuković.

Vuković je izrazio zadovoljstvo posjetom Šilegova, naglašavajući da je on jedan od najuspješnijih gradonačelnika u regionu, iako je na funkciji godinu i po dana i da šira regija prepoznaje njegov rad, kao i konkretne rezulte rada što posebno inspiriše upravu Glavnog grada da unaprjeđuje saradnju sa gradom Skopljem.

On je je čestitao kolegi Šilegovu velike uspjehe Sjeverne Makedonije u proteklom periodu i poslednje uspješno organizovane predsjedničke izbore koji su prekretnica na putu te države ka EU.

60321432 2728961840464030 3789257664517636096 n

„Mi očekujemo da će najodgovorniji u sistemu EU prepoznati napore koje je društvo u Sjevernoj Makedoni učinilo u prethodnom periodu, a koji su bili ogromi i istorijski, ne samo za tu zemlju, nego i za region Zapadnog Balkana i taj ukupan trud nagraditi skorim početkom pristupnih pregovora sa EU“, istakao je Vuković i dodao da se iskreno nada da ćemo već do kraja ove godine našoj prijateljskoj Sjevernoj Makedoni poželjeti dobrodošlicu u NATO savez, što će biti značajan doprinos jačanju bilaterelnih odnosa dvije države.

Šilegov je izrazio zadovoljsto posjetom Podgorici naglašavajući da su dva glavna grada odavno gradovi pobratimi.

„U proteklih godinu dana ovo je naš treći međusobni susret što ukazuje na intenzivnu saradnju i komunikaciju dva grada, a sa zadovoljstvom želim da konstatujem da je na veoma zavidnom nivou i saradnja između gradskih administracija” , istakao je Šilegov. On je naglasio da je tema susreta bila razmjena iskustava Grda Skoplja i Podgorice, konkretno o implementaciji različitih projekta koji su u interesu razvoja dva grada.

Grad Skoplje sva svoja iskustva stavlja na raspolaganje gradu Podgorici, posebno kada je u pitanju rješavanje problema gradskog saobraćaja, tretmana komunalnog otpada, subvencije električnih bicikala ”, istakao je gradonačelnik Skoplja dodajući da oba grada dijele iste probleme i suočavaju se sa istim ili sličnim izazovima koje u narednom periodu na bazi razmjene iskustava treba rješavati na kvalitetan i održiv način.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.