Standard.

petak maj 24

Budva: Tvrdi da je opština dozvolila gradnju na njegovoj parceli na Jazu

U ovoj državi za neke važe zakoni, a neki se ne osvrću na njih, kazao je Skala radiju Dragan Buzdovan, zbog početka radova na parceli za čiji dio odgovorno tvrdi…

20 hits

petak maj 24

Bijelo Polje: Osnovna i muzička škola "Dušan Korać" biće završena 2021. godine

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Izgradnja objekta Osnovne škole “Dušan Korać” i škole za osnovno muzičko obrazovanje u Bijelom Polju teče ugovorenom dinamikom, a u toku su armirno-betonski radovi na više segmenata. Na sastanku predstavnika…

9 hits

petak maj 24

Zbog teške materijalne situacije: Rožajac zaprijetio da će se ubiti u zgradi opštine

Ogorčen zbog teške situacije u kojoj već duže živi njegova šestočlana porodica, Rožajac Goran Vukosavljević najavio je da će danas u podne “dići ruku na sebe” tako što će se…

14 hits

petak maj 24

Podgoričani će plaćati godišnju naknadu za bespravne objekte

Glavni grad donijeće Odluku o godišnjoj naknadi za korišćenje prostora za bespravne objekte, pišu Dnevne novine.

18 hits

 
 
 
 
srijeda, 15 maj 2019 15:32

U Skoplju uskoro Podgorička ulica

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, primio je danas delegaciju grada Skoplja na čelu sa gradonačelnikom Petre Šilegovim koja boravi u zvaničnoj posjeti Podgorici. U znak prijateljstva dva grada gradonačelnik Skoplja je poklonio Vukoviću tablu sa natpisom Podgorička ulica jer će jedna od ulica u tom gradu uskoro nositi to ime.

Vuković je naglasio da je posjeta gradonačelnika Skoplja prijateljska posjeta u duhu činjenice da su Podgorica i Skoplje već odavno gradovi pobratimi.

„Naša saradnja u proteklom periodu je veoma intenzivna i izuzetno smo zadovoljni njenim rezultatima tako da sa sa optimizmom gledamo i na buduće produbljivanje i intenziviranje odnosa Skoplja i Podgorice kao i realizaciju dogovorenih aktivnosti i projekata“, istakao je Vuković.

Vuković je izrazio zadovoljstvo posjetom Šilegova, naglašavajući da je on jedan od najuspješnijih gradonačelnika u regionu, iako je na funkciji godinu i po dana i da šira regija prepoznaje njegov rad, kao i konkretne rezulte rada što posebno inspiriše upravu Glavnog grada da unaprjeđuje saradnju sa gradom Skopljem.

On je je čestitao kolegi Šilegovu velike uspjehe Sjeverne Makedonije u proteklom periodu i poslednje uspješno organizovane predsjedničke izbore koji su prekretnica na putu te države ka EU.

60321432 2728961840464030 3789257664517636096 n

„Mi očekujemo da će najodgovorniji u sistemu EU prepoznati napore koje je društvo u Sjevernoj Makedoni učinilo u prethodnom periodu, a koji su bili ogromi i istorijski, ne samo za tu zemlju, nego i za region Zapadnog Balkana i taj ukupan trud nagraditi skorim početkom pristupnih pregovora sa EU“, istakao je Vuković i dodao da se iskreno nada da ćemo već do kraja ove godine našoj prijateljskoj Sjevernoj Makedoni poželjeti dobrodošlicu u NATO savez, što će biti značajan doprinos jačanju bilaterelnih odnosa dvije države.

Šilegov je izrazio zadovoljsto posjetom Podgorici naglašavajući da su dva glavna grada odavno gradovi pobratimi.

„U proteklih godinu dana ovo je naš treći međusobni susret što ukazuje na intenzivnu saradnju i komunikaciju dva grada, a sa zadovoljstvom želim da konstatujem da je na veoma zavidnom nivou i saradnja između gradskih administracija” , istakao je Šilegov. On je naglasio da je tema susreta bila razmjena iskustava Grda Skoplja i Podgorice, konkretno o implementaciji različitih projekta koji su u interesu razvoja dva grada.

Grad Skoplje sva svoja iskustva stavlja na raspolaganje gradu Podgorici, posebno kada je u pitanju rješavanje problema gradskog saobraćaja, tretmana komunalnog otpada, subvencije električnih bicikala ”, istakao je gradonačelnik Skoplja dodajući da oba grada dijele iste probleme i suočavaju se sa istim ili sličnim izazovima koje u narednom periodu na bazi razmjene iskustava treba rješavati na kvalitetan i održiv način.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.