Standard.

ponedjeljak jun 24

Aprcović najavio krivičnu prijavu protiv rukovodstva kotorske opštine

Odbornici SO Kotor, njih 17 od 33, naišli su danas na zabravljen ulaz  njihovog doma, promijenjene brave, pečatirana vrata, lance i katance, piše Skala radio. 

62 hits

ponedjeljak jun 24

Jokić i Perović blokirali ulaz u prostorije SO, promijenili brave i postavili katance

Ulazna vrata službenih prostorija SO Kotor jutros su zapečatirana a na njima su promjenjene brave i postavljeni katanci, prenosi Skala radio.

51 hits

ponedjeljak jun 24

Na plate zaposlenih u Tuzima troše 624.300 eura

Opština Tuzi budžet od 1. jula do kraja godine planirala je na 1.776.300 eura, od čega na operativne izdatke ide 1.260.800, a na kapitalne 515.500 eura, piše Dan.

83 hits

ponedjeljak jun 24

Od danas u Ulcinju pauk i parking zone

Parking servis u Ulcinju od danas bi i zvanično trebalo da počne da radi, odnosno da počne naplata parking prostora na javnim površinama.

50 hits

 
 
 
 
petak, 24 maj 2019 11:01

Bijelo Polje: Osnovna i muzička škola "Dušan Korać" biće završena 2021. godine

Izgradnja objekta Osnovne škole “Dušan Korać” i škole za osnovno muzičko obrazovanje u Bijelom Polju teče ugovorenom dinamikom, a u toku su armirno-betonski radovi na više segmenata. Na sastanku predstavnika Uprave javnih radova i izvođača, bjepoljskog “Unipreda”, razmotrena su tehnička pitanja vezano za nastavak radova.

Novi objekat, za koji je premijer Duško Marković položio kamen-temeljac prije dva mjeseca, nalaziće se na lokaciji postojeće osnovne škole, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

"Ugovorena vrijednost radova iznosi blizu 5,4 miliona eura, a predviđeni rok za završetak izgradnje je sredina 2021. godine. To je još jedan u nizu projekata koje Vlada Crne Gore finansira iz kapitalnog budžeta, u cilju povećanja kvaliteta obrazovanja i standarda života građana na sjeveru države", dodaje se u saopštenju.

Izgradnja skole u BP 2 23052019

Objekat je projektovan kao savremen i funkcionalan, pri čemu se vodilo računa ne samo o namjeni, već i o ambijentu u kojem će se nalaziti.

Osnovna škola će imati suteren, prizemlje i sprat na površini od oko 8.000 kvadratnih metara, a predviđena je za boravak 1.200 učenika sa radom u dvije smjene. Sadržaće 20 učionica opšte namjene, šest kabineta za specijalne namjene, prostorije za cjelodnevni boravak, biblioteku, salu za fizičko vaspitanje sa pratećim sadržajima, administrativne i ostale prostorije.

Izgradnja skole u BP 23052019

"Za muzičku školu previđene su četiri učionice za grupnu i devet učionica za individualnu nastavu, četiri vježbaonice, prostorije za nastavnike, upravu i drugo osoblje.  Nastava u postojećem objektu Osnovne škole neće biti prekidana za vrijeme radova. Novo zdanje će se nalaziti na trenutno slobodnom dijelu parcele, dok su umjesto postojećih školskih objekata planirani sportski tereni i slobodne površine", dodaje se u saopštenju.

Kompletan postupak javnih nabavki sprovela je Uprava javnih radova, a stručni nadzor je putem tenderske procedure povjeren firmi „NIK COM“ iz Nikšića.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.