Standard.

utorak septembar 17

Tivat: Raspisan tender za izgradnju trećeg kružnog toka

Opština Tivat raspisala je tender za javne nabavke, vrijednosti 260.000 eura za izgradnju kružnog toka kod Doma Vojske, na izlazu iz Tivta u pravcu Lepetana.

181 hits

utorak septembar 17

Podgorica dobila prvu punionicu za električne automobile

Podgorica je dobila prvu javnu punionicu za električne automobile. Postavljena ispred Skupštine Glavnog grada, na raskrsnici ulica Njegoševe i Vučedolske i prva je od tri planirane, saopšteno je iz Glavnog…

190 hits

utorak septembar 17

Otvorena ekspozitura Poreske uprave u Opštini Tuzi

Ekspozitura Poreske uprave danas je otvorena u Opštini Tuzi, a to je bila prilika i za susret direktora Poreske uprave Miomir M. Mugoše sa predsjednikom najmlađe opštine, Nikom Đeljošajem, saopšteno…

190 hits

utorak septembar 17

Lijep gest: Radnici firme Vezuv Volkano donirali krv

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Zaposleni u firmi Vezuv Volkano organizovali su danas svoju prvu akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi u Podgorici. U akciji koja je organizovana povodom 20 godina postojanja firme, učestvovalo je…

198 hits

 
 
 
 
petak, 24 maj 2019 11:01

Bijelo Polje: Osnovna i muzička škola "Dušan Korać" biće završena 2021. godine

Izgradnja objekta Osnovne škole “Dušan Korać” i škole za osnovno muzičko obrazovanje u Bijelom Polju teče ugovorenom dinamikom, a u toku su armirno-betonski radovi na više segmenata. Na sastanku predstavnika Uprave javnih radova i izvođača, bjepoljskog “Unipreda”, razmotrena su tehnička pitanja vezano za nastavak radova.

Novi objekat, za koji je premijer Duško Marković položio kamen-temeljac prije dva mjeseca, nalaziće se na lokaciji postojeće osnovne škole, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

"Ugovorena vrijednost radova iznosi blizu 5,4 miliona eura, a predviđeni rok za završetak izgradnje je sredina 2021. godine. To je još jedan u nizu projekata koje Vlada Crne Gore finansira iz kapitalnog budžeta, u cilju povećanja kvaliteta obrazovanja i standarda života građana na sjeveru države", dodaje se u saopštenju.

Izgradnja skole u BP 2 23052019

Objekat je projektovan kao savremen i funkcionalan, pri čemu se vodilo računa ne samo o namjeni, već i o ambijentu u kojem će se nalaziti.

Osnovna škola će imati suteren, prizemlje i sprat na površini od oko 8.000 kvadratnih metara, a predviđena je za boravak 1.200 učenika sa radom u dvije smjene. Sadržaće 20 učionica opšte namjene, šest kabineta za specijalne namjene, prostorije za cjelodnevni boravak, biblioteku, salu za fizičko vaspitanje sa pratećim sadržajima, administrativne i ostale prostorije.

Izgradnja skole u BP 23052019

"Za muzičku školu previđene su četiri učionice za grupnu i devet učionica za individualnu nastavu, četiri vježbaonice, prostorije za nastavnike, upravu i drugo osoblje.  Nastava u postojećem objektu Osnovne škole neće biti prekidana za vrijeme radova. Novo zdanje će se nalaziti na trenutno slobodnom dijelu parcele, dok su umjesto postojećih školskih objekata planirani sportski tereni i slobodne površine", dodaje se u saopštenju.

Kompletan postupak javnih nabavki sprovela je Uprava javnih radova, a stručni nadzor je putem tenderske procedure povjeren firmi „NIK COM“ iz Nikšića.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.