Standard.

subota jul 20

Tivat: Stoka upada na groblje, građani ogorčeni

Više građana Tivta čiji preminuli članovi porodica počivaju na gradskom groblju Brdišta, požalilo se portalu Boka news zbog upadanja stoke na groblje i generalno neprihvatljivog stanja na groblju.

160 hits

subota jul 20

Berane centar privrednog i ekonomskog razvoja sjevera

Poslednjih nekoliko godina Berane su uspjele da postanu i ostanu centar privrednog i ekonomskog razvoja sjevera Crne Gore, istakao je predsjednik SNP-a Vladimir Joković u čestitki povodom Dana te opštine,…

185 hits

subota jul 20

Šćekić: Berane među najmanje zaduženim opštinama

Sa nešto oko četiri miliona eura duga Berane je među šest najmanje zaduženih opština, kazao je predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić.

168 hits

subota jul 20

Đukanović čestitao Dan opštine: Uvjeren sam da će Berane upoznati svoju novu razvojnu šansu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 21. jula – Dana opštine Berane, predsjedniku Opštine Dragoslavu Šćekiću, predsjedniku Skupštine opštine Novici Obradoviću, odbornicima, učesnicima svečane sjednice i svim…

201 hits

 
 
 
 
utorak, 28 maj 2019 09:23

Gdje god nađeš zgodno mjesto ti smeće baci: Kazne su jedini "lijek" za nemarnost

Kese pune smeća, odložene pored kontejnera, česta su slika na podgoričkim ulicama. Tako je bilo i ovog kišnog majskog jutra na Starom aerodromu u ulici Avda Međedovića, pored nedavno postavljenog podzemnog kontejnera, koji je bio skoro prazan, nesavjesni građanin ili više njih napravili su, bez ikakve potrebe mini deponiju koja, osim što ruži sliku kraja, ugrožava i sigurnost pješaka.

Ovako ružan prizor je česta pojava u svim djelovima grada, a radnici Čistoće nerijetko prazne kontejnere i dva puta dnevno, ali je to uzalud ako oko nas imamo nesavjesne ljude koji odlažu smeće tamo gdje im padne na pamet. Očigledno je da su se stekli svi uslovi da kaznena politika za ovakve prekršaje bude mnogo rigoroznija.

Nedavno je Glavni grad postavio dvadesetak podzemnih kontejnera kako bi se efikasnije prikupljao komunalni otpad, poboljšala higijena i izgled Podgorice.

Ukupna vrijednost nabavke 20 podzemnih kontejnera iznosi 79.860,00 eura, a sredstva za nabavku su opredijeljena u budžetu Glavnog grada za ovu godinu, saopšteno je nedavno iz PG Biroa.

"Prilikom odabira lokacija uzimali smo u obzir one na kojima se trenutno pražnjenje kontejnera vrši više puta u toku dana i gdje je, i pored čestog pražnjenja, primjetna pojava odlaganja otpada oko kontejnera. Zato smatramo da će podzemni kontejneri, na ovim lokacijama, biti odgovarajuća zamjena za metalne kontejnere, koji će biti povučeni po okončanju kompletnih radova. Po okončanju radova na prostoru grada će biti ukupno 92 podzemna kontejnera. Podzemni kontejneri se prazne svakodnevno, a poslovi se obavljaju uz angažovanje dva specijalna vozila sa kranom, namjenski obezbijeđena za pražnjenje podzemnih kontejnera", zaključuli su iz Glavnog grada.

Adela Mulić

Posljednji put izmijenjeno utorak, 28 maj 2019 09:44

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.