Standard.

petak avgust 23

Nikšićanin vrijeđao službenice Komunalne policije: Prijetio, pa im oteo zapisnike?

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Službenice Komunalne policije u Nikšiću M.Đ. i D.P doživjele su juče pravu neprijatnost dok su bile na radnom zadatku, kada ih je verbalno napao sugrađanin Žarko Grbović (23), sprječavajući ih…

189 hits

petak avgust 23

Jadran najbolji klub mlađih vaterpolo kategorija u Crnoj Gori

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Plivački vaterpolo klub Jadran Carine, iz Herceg Novog, najbolji je klub mlađih vaterpolo kategorija u takmičenjima Kupa Crne Gore. Nakon što su rezultati svih klubova bodovani, za takmičarsku sezonu 2018/19,…

67 hits

petak avgust 23

Podgorica: Štandovi za prodaju polovnih udžbenika na Trgu nezavisnosti

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Glavni grad podržava inicijativu građana Podgorice da se na Trgu nezavisnosti organizuje prodaja polovnih (korišćenih) udžbenika za osnovno i srednje obrazovanje.

41 hits

petak avgust 23

"Hercegnovski strip festival" od 6. do 11. septembra

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Ovogodišnje 13. izdanje Hercegnovskog strip festivala (HSF) biće održano od 6. do 11. septembra. Izuzetno bogat program počinje ove godine ranije nego prethodnih, jer će već u petak, 6. septembra ujutru…

65 hits

 
 
 
 
srijeda, 12 jun 2019 08:07

Camaj: Preduzeće Deponija pripada Tuzima

FOTO: RTCG FOTO: RTCG

Nakon diobe imovine, i prelaska preduzeća Deponija pod nadzor Opštine Tuzi, ona će napraviti odnosno obnoviti ugovore sa Glavnim gradom, Cetinjem i Danilovgradom za pružanje usluga odlaganja neopasnog otpada sa tih teritorija, saopštio je Robert Camaj, glavni administrator Opštine Tuzi. On ističe i da će nakon diobe sa Glavnim gradom dobiti i dio opreme preduzeća Čistoća.

“Nesporno je da je Deponija, kao već postojeće privredno društvo Glavnog grada, na teritoriji Opštine Tuzi. S obzirom na to da Deponija, kao privredno društvo, ima sklopljene ugovore o pružanju usluga odlaganja neopasnog otpada sa Prijestonicom Cetinje i Opštinom Danilovgrad oni će biti obnovljeni. To ćemo uraditi odmah nakon diobe imovine, i prelaska preduzeća Deponija pod nadzor Opštine Tuzi. Kada Deponija pređe u vlasništvo Opštine Tuzi mi ćemo upravljati njom i samim tim vršiti nadzor nad tim preduzećem kao njen osnivač. Po tome Podgorica će plaćati odlaganje otpada Deponiji, a novac će ići u budžet Opštine Tuzi”, rekao je Camaj.

On je istakao da će uskoro stvoriti uslove za donošenje odluke o formiranju preduzeća koje će da se bavi javnom higijenom Opštine Tuzi.

Što se tiče formiranja javnih službi, Opština Tuzi razmatra tu mogućnost. Međutim, kako je opšte poznato, dioba imovine između Glavnog grada i Opštine Tuzi je i dalje u procesu. Svakako Opština Tuzi neće čekati dugo, i stvoriće normativne uslove za donošenje odluke koja će normirati komunalneusluge”, istakao je Camaj.

Prilikom diobe sa Glavnim gradom Robert Camaj kaže da će im pripasti dio opreme gradskog preduzeća

“Čistoća. Opština Tuzi će dobiti određenu opremu pril ikom diobe sa Glavnim gradom, ali ne može se precizirati u ovoj fazi o kakvoj mehanizaciji je riječ. Ono što je izvjesno je da će se pribaviti sredstva za funkcionisanje i pruženje komunalnih usluga, a sve u ciljuzaštite građana,učijoj smo i službi kao Opština. Bez Statuta Opštine Tuzi ne može se donijeti ni odluka o formiranju javne službe Čistoća, a samim tim ne možemo, trenutno, govoriti o njenom opremanju, imajućiu vidu da se moraju steći neophodni formalno pravni uslovi za rad ovog preduzeća”, navodi Camaj.

Robert Camaj kazao je da je u fazi izrada nacrta odluke o organizaciji uprave Opštine Tuzi, kao i akti o sistematizaciji organizacije organauprave.

Kako je kazao rok za finansiranje iz budžeta Glavnog grada ističe 31. jula ove godine.

“Do 31. jula finansiraćemo se iz budžeta Glavnog grada. U toku su pripreme za donošenje neophodnih akata Opštine Tuzi, koji će se temeljiti na pravilima koja se odnose na budžet, fiskalnu odgovornost, kao i na osnovu Zakona o finansiranju lokalne samouprave”, zaključio je Camaj.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.