Standard.

subota jul 20

Tivat: Stoka upada na groblje, građani ogorčeni

Više građana Tivta čiji preminuli članovi porodica počivaju na gradskom groblju Brdišta, požalilo se portalu Boka news zbog upadanja stoke na groblje i generalno neprihvatljivog stanja na groblju.

171 hits

subota jul 20

Berane centar privrednog i ekonomskog razvoja sjevera

Poslednjih nekoliko godina Berane su uspjele da postanu i ostanu centar privrednog i ekonomskog razvoja sjevera Crne Gore, istakao je predsjednik SNP-a Vladimir Joković u čestitki povodom Dana te opštine,…

200 hits

subota jul 20

Šćekić: Berane među najmanje zaduženim opštinama

Sa nešto oko četiri miliona eura duga Berane je među šest najmanje zaduženih opština, kazao je predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić.

177 hits

subota jul 20

Đukanović čestitao Dan opštine: Uvjeren sam da će Berane upoznati svoju novu razvojnu šansu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 21. jula – Dana opštine Berane, predsjedniku Opštine Dragoslavu Šćekiću, predsjedniku Skupštine opštine Novici Obradoviću, odbornicima, učesnicima svečane sjednice i svim…

211 hits

 
 
 
 
srijeda, 12 jun 2019 09:31

Radović o novim komunalnim propisima za autobuse: Odluka nanosi štetu turističkoj privredi

Informaciju da je došlo do promjene režima saobraćaja za autobuse koji u Kotor dovode izletnike dobila sam od Komunalne policije telefonskim putem, bez bilo kakvog zvaničnog dopisa. Navodno, odluka je donijeta nakon sastanka nekoliko nadležnih opštinskih subjekata – saopštila je Pobjedi direktorica Turističke organizacije Ana Nives Radović. 

Odluka se primjenjuje od prije desetak dana, a Radović kaže da je za kratko vrijeme dovela do velikih problema u izletničkim programima.

KAZNE

"Odluka je donijeta bez ikakve konsultacije sa TO i predstavnicima turističke privrede koje ove mjere direktno pogađaju. Rezultat ove odluke su najave brojnih agencija da će otkazati planirane dolaske, čime je obesmišljeno ostvarivanje saradnje sa agencijama i turoperatorima koji su izlet u Kotor uvrstili u ponudu turistima koji borave u Dubrovniku. Riječ je o visokoplatežnim gostima čija potrošnja višestruko nadmašuje prosjek evidentiran kod turista sa kruzera", kaže Radović. Ona objašnjava da vozači autobusa plaćaju kazne za nepropisno zaustavljanje, budući da prostora za traženje alternativnih lokacija nije bilo. 

Saobraćajna policija počela je kažnjavati vozače autobusa čim je donijeta odluka, što je izazvalo niz najava otkazivanja dolazaka - kazala je Radović. Ona dodaje kako razumije potrebu da se sankcioniše kršenje saobraćajnih propisa, ali da je problem trebalo riješiti na drugačiji način, a ne usred sezone i bez zvanične najave.

"Komunalna policija nam je poručila da obavijestimo agencije da se autobusi za potrebe ukrcaja i iskrcaja putnika mogu zaustavljati na svim označenim autobuskim stajalištima, međutim, uprkos tome saobraćajna policija ih i zbog toga kažnjava", naglašava Radović, piše Pobjeda.

 

Posljednji put izmijenjeno srijeda, 12 jun 2019 09:23

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.