Standard.

subota jul 20

Tivat: Stoka upada na groblje, građani ogorčeni

Više građana Tivta čiji preminuli članovi porodica počivaju na gradskom groblju Brdišta, požalilo se portalu Boka news zbog upadanja stoke na groblje i generalno neprihvatljivog stanja na groblju.

160 hits

subota jul 20

Berane centar privrednog i ekonomskog razvoja sjevera

Poslednjih nekoliko godina Berane su uspjele da postanu i ostanu centar privrednog i ekonomskog razvoja sjevera Crne Gore, istakao je predsjednik SNP-a Vladimir Joković u čestitki povodom Dana te opštine,…

185 hits

subota jul 20

Šćekić: Berane među najmanje zaduženim opštinama

Sa nešto oko četiri miliona eura duga Berane je među šest najmanje zaduženih opština, kazao je predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić.

168 hits

subota jul 20

Đukanović čestitao Dan opštine: Uvjeren sam da će Berane upoznati svoju novu razvojnu šansu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 21. jula – Dana opštine Berane, predsjedniku Opštine Dragoslavu Šćekiću, predsjedniku Skupštine opštine Novici Obradoviću, odbornicima, učesnicima svečane sjednice i svim…

201 hits

 
 
 
 
srijeda, 12 jun 2019 09:43

Odbornici URE sa Cetinja doniraće mjesečne nadoknade za pošumljavanje Lovćena

Pet odbornika cetinjske URE doniraće svoju mjesečnu nadoknadu za akciju pošumljavanja Nacionalnog parka “Lovćen” koji se nalazi na teritoriji Prijestonice a koji je u požaru 2017. godine pretrpio desetkovanje biljnog fonda, saopštili su danas iz ove stranke na Cetinju.

“Cetinjska URA pozdravlja inicijativu NVO Aktivna zona „Za zeleni Lovćen“, koja ima za cilj prikupljanje sredstava u iznosu od 10.000€ za nabavku sadnica javora i bukve, a koji su namijenjeni pošumljavanju oštećenih djelova  nacionalnog parka”, poručuju oni.

Iz cetinjske URE navode i da koriste priliku da istaknu, kako kažu “nezadovoljstvo zbog odnosa prema planini Lovćen od strane rukovodećih ljudi Nacionalnog parka „Lovćen“ i Nacionalnih parkova Crne Gore”.

“Upravo pomenuti predstavljaju simbol postavljanja nestručnih, partijskih, kadrova na rukovodećim mjestima. Zbog nestručnosti i nebrige dolazimo u situaciju da tek dvije godine nakon velikog požara koji je zahvatio ovaj Nacionalni park, imamo akciju pošumljavanja i to ne od onih čiji bi to svakodnevni posao trebao biti, već od nevladine organizacije i ljubitelja planine Lovćen”, naglašavaju oni.

Pozivaju sve ljubitelje prirode i Lovćena da uzmu učešće i u skladu sa svojim mogućnostima pomognu inicijativu “Za zeleni Lovćen”.

Posljednji put izmijenjeno srijeda, 12 jun 2019 09:29

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.