Standard.

četvrtak jun 13

DPS: Vladimir Jokić manipuliše radnicima i gradom Kotorom, biće smijenjen

Vladimir Jokić sa svojim Demokratama i prvom pomoćnicom Dragicom Perović nisu ništa drugo nego demagozi, populisti i manipulatori, tvrde u Demokratskoj partiji socijalista.

42 hits

četvrtak jun 13

Bijelo Polje: Pauk miruje do reorganizacije

Gotovo četiri mjeseca Pauk služba koja posluje u sastavu Parking servis u Bijelom Polju ne radi. Iz Parking servisa i Komunalne policije objasnili su da je “pauk” trenutno u mirovanju,…

22 hits

srijeda jun 12

Vučinović u Beranama: Porodica Tomkić mora se osjećati bezbjedno

Ministarka bez portfelja u Vladi Crne Gore Marija Vučinović je boravila u radnoj posjeti opštini Berane, gdje sa sastala sa predsjednikom opštine Dragoslavom Šćekićem sa saradnicima.

28 hits

srijeda jun 12

Željko Aprcović: Skupštinska većina danas podnosi prijedlog za nastavak sjednice SO o smjeni Jokića

Predsjednik OO DPS-a Kotor Željko Aprcović je, gostujući u Skala radiju, izjavio da će danas skupštinska većina od 17 odbornika (ukupno 33) podnijeti prijedlog za nastavak sjednice SO Kotor i…

29 hits

 
 
 
 
srijeda, 12 jun 2019 19:44

Vučinović u Beranama: Porodica Tomkić mora se osjećati bezbjedno

Ministarka bez portfelja u Vladi Crne Gore Marija Vučinović je boravila u radnoj posjeti opštini Berane, gdje sa sastala sa predsjednikom opštine Dragoslavom Šćekićem sa saradnicima.

Vučinović je istakla da se putem radnih posjeta, upoznaje sa radom lokalnih uprava, gdje je akcenat na Vladinu Komisiju za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, na čijem je čelu.

Predložila je da se da se u Beranama raspoređuju sredstva kao i u ostalim opštinama, a to je da iznose ispod 500 eura razmatra lokalna uprava i da se iz lokalnih budžeta isplaćuju, dok će iznose preko 500 eura razmatrati Vladina komisija, saopšteno je iz Vlade.

"Tokom razgovora sa ministarkom Vučinović, predsjednik Opštine je istakao da se većina zahtjeva za nadokandu štete u ovoj opštini odnosila na izlivanje rijeke Bistrice, koja je pričinila veliku štetu domaćinstvima u Beranama, kao i zemljotres, koji je pogodio sjever Crne Gore počekom prethodne godine", navodi se u saopštenju.

Predstavnik Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, ujedno i član Vladine komisije, Gojko Babović je predstavio saagovornicima benefite koje pruža resorno ministarstvo poljoprivrednim proizvođačima, a takođe ih je upoznao i sa polisama osiguranja, koje nude osiguravajuće kuće Lovćen osiguranje i Sava osiguranje.

d92b737ecdc252f8c9f60fea2b23768e

Takođe, sastanak je bio prilika da se otvore i aktuelna pitanja o sveukupnoj situaciji u ovoj opštini, gdje se napravio osvrt i na slučaj porodice Tomkić.

“Zajednički zaključak je da moramo sa svih nivoa institucija učiniti da se familija Tomkić i ostali građani, kako Berana tako i ostalih gradova u Crnoj Gori, osjećaju bezbjedno. Vlada je iz sredstava tekuće budžetske rezerve, u trenutku kada je to familiji Tomkić trebalo, hitno opredijelila iznos od 12.000 eura kako bi oni u nevolji koja ih je zadesila, imali početni kapital za obezbjeđenje dalje egzistencije”, zaključila je Vučinović.

Tokom drugog dijela radne posjete, ministarka je obišla opštinu Andrijevica, gdje je sa predsjednikom opštine Srđanom Mašovićem i saradnicima razgovarala o tekućim problemima u ovoj opštini, pohvalivši rad Službe zaštite i spašavanja, koja radi na primjeni preventivnih mjera, u dijelu smanjenja rizika od nastanka većih šteta prouzrokavane elementarnih nepogodama.

"Takođe je predstavnik Ministarstva poljoprivrede sagovornike i ove opštine, informisao o benefitima, koje po raznim osnovama daje resorno ministarstvo i ukazao na mogućnosti osiguranja poljoprivrednih dobara, imajući u vidu činjenicu da većina odštetnih zahtjeva, potiče od poljopivrednih gazdinstava", saopšteno je iz Vlade.

 

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.