Standard.

utorak jun 25

Uspjeh mladog Nikšićanina: Marko Lazović prvi na Guitar festu u Omišu

Marko Lazović, učenik prvog razreda Srednje muzičke škole ,,Dara Čokorilo“ u klasi profesora Nikole Pejovića, osvojio je prvo mjesto u četvrtoj kategoriji na IX Međunarodnom takmičenju ,,Omiš Guitar Fest“ koje…

24 hits

utorak jun 25

Parking servis sa građanima traži rješenje problema u Podgorici

Preduzeće Parking servis elaboratom o parking zonama, čija je izrada u toku, planira da obilježi nekoliko parkirališta u užem centru grada, zatim prekoputa TC Mol of Montenegro, u stambenom bloku…

30 hits

utorak jun 25

Završeni radovi na sanaciji blokovskih saobraćajnica i parkinga u Ulici Oktobarske revolucije

Završeni su radovi na sanaciji blokovskih saobraćajnica i parking prostora u Ulici Oktobarske revolucije, saopšteno je iz Glavnog grada.

11 hits

utorak jun 25

Taksi vozila u Baru moraju imati TX tablice i tablu na krovu

Strukovni sindikat taksista Crne Gore, u ime taksi preduzetnika Bara, upozorio je građane i turiste u ovom gradu, a koji koriste auto-taksi usluge, na promjene i usklađivanje sa zakonom.

12 hits

 
 
 
 
četvrtak, 13 jun 2019 14:19

DPS: Vladimir Jokić manipuliše radnicima i gradom Kotorom, biće smijenjen

Vladimir Jokić sa svojim Demokratama i prvom pomoćnicom Dragicom Perović nisu ništa drugo nego demagozi, populisti i manipulatori, tvrde u Demokratskoj partiji socijalista.

DPS: Vladimir Jokić manipuliše radnicima i gradom Kotorom, biće smijenjen FOTO: RTCG

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

Nemogućnost političkog dogovora unutar svoje jedva skrpljene koalicije uporno pokušavaju da prebace Demokratskoj partiji socijalista i drugim činiocima političke scene u Kotoru, ali mi vam to nećemo dozvoliti, već ćemo ponovo podsjetiti javnost zašto zaslužujete smjenu, koju ćete i dobiti.

Vladimir Jokić traži neka izvinjenja. Međutim ne nalazi za shodno da se izvini za svoju dvogodišnju praznu vladavinu u kojoj nije učinio ništa da riješi bilo koji problem Kotorana ni grada Kotora. Vladimir Jokić se ne izvinjava građanima zbog neodržane i nezavršene niti jedne sjednice Skupštine opštine, što je dovelo do toga da odluke za grad ili uopšte ne donosi, ili donosi samostalno, što je van njegove nadležnosti, a to se jednostavnije zove zloupotreba i nezakonitost. Vladimir Jokić se ne izvinjava građanima Kotora što nije riješio problem gužve u gradu i što je trenutno dodatni problem, haosa sa turističkim autobusima u gradu. Jokić svakako nije kriv za gužvu, ali je veoma kriv i odgovoran što za svo ovo vrijeme nije uradio ništa, nego instaliranjem semafora učinio situaciju još nepodnošljivijom i tako pokazao nesposobnost bavljenja komunalnim pitanjima. Jokić traži izvinjenja, a ne izvinjava se za tone i tone šuta koje stoje nagomilane oko bazena i na lokaciji bivšeg hotela Fjord, jer se on i njegovi koalicioni drugovi godinu i po dana nisu mogli dogovoriti da odrede lokaciju za odlaganje šuta. Jokić se ne izvinjava što je zloupotrebio sredstva grada Kotora omogućujući pravnoj zastupnici Opštine sticanje protivpravne koristi, zatim zapošljavajući kumu za direktoricu a bez radnog iskustva, pravnog savjetnika bez završenog fakulteta i mnoge druge. Ne izvinjava se zbog zapošljavanja partijskih kolega na mjesta koja je oslobodio otjerivanjem ranijih službenika iz javnih preduzeća, pa tako sina direktora Demokrata za Glavnog administratora, brata odbornika Demokrata u svoj kabinet, sina odbornika za savjetnika za investicije bez dana iskustva, djecu svojih funkcionera u Komunalnu policiju, odupirača u Centar za kulturu...

Ali se zato pokazuje manipulator u pitanju isplate plata radnicima u javnim preduzećima. Mogao je za svog nekada postojećeg mandata predsjednika Opštine da potpiše plate prije svoje smjene, ali to nije uradio. Mogao je da deponuje potpis svog potpredsjednika koji je ostao na funkciji nakon njegove smjene, pa nije uradio. Mogao je da ne napravi blokadu grada i da se ne igra životima radnicima, ali je odlučio da sve blokira dok ne pokuša sve što može da sačuva svoju poziciju. U normalnim upravama smjena prvog funkcionera ne blokira grad jer postoji administracija koja može da funkcioniše bez njega. Ali kada prvi čovjek grada napravi blokadu da bi svoju smjenu predstavio kao haos i blokirao čitavu upravu, to je krivica samo Vladimira Jokića i njegovih saradnika. Da su ovoliko truda Jokić, Perović i kompanjoni uložili u uređenje grada, Kotor bi odavno zablistao.

Ipak, Vladimir Jokić bio je svjestan da mu je smjena svakako moguća i izvjesna, pa je umjesto potpisivanja plata radnicima prije podnošenja smjene ipak priložio sopstveni zahtjev za isplatu 12 mjesečnih zarada nakon što bude smijenjen. Tako se igrao sa životima radnika u lokalnoj samoupravi, dok je na sebe i svoje saradnike vrlo promišljeno mislio, dajući im po 12 mjesečnih zarada nakon njihovih demonstrativnih ostavki. Vrsni matematičar je time pokazao da mu matematika dobro ide kada novac iz opštinske kase izvlači za sebe i svoje podanike. Ali kad su u pitanju radnici, tu mu je računica išla loše, baš kao i kod računanja većine u lokalnom parlamentu, gdje je i dalje ubijeđen da je 18 odbornika koji su ga smijenili manje od 14.

Zbog svega toga, a posebno, zbog nedonošenja krucijalnih razvojnih dokumenata za grad Kotor, neusvajanja Budžeta i brojnih malverzacija, ali prije svega, zbog nesposobnosti da upravlja gradom, Jokić treba da se izvinjava dok god hoda Kotorom. Kratkog daha će mu biti nada da će odluku Upravnog suda iskoristiti za još izigravanja sistema i silovanja institucija samo zarad očuvanja fotelje. Vladimir Jokić treba da bude svjestan da će biti smijenjen u najkraćem roku, na nastavku sjednice prekinute 24. aprila, kada će izvjesno uslijediti i smjena Dragice Perović.

To će ako ne u njegovo ime, ono u institucionalno, biti izvinjenje vjekovnom gradu na neprilici koju je doživio u moderno doba kada su njegovo upravljanje preuzeli Jokić, Perovićeva, Demokrate, i sijaset drugih, nedostojnih vođenja ovoga grada.

 

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.