Standard.

utorak jul 23

Nikšić: Zbog šuta kazna dvije hiljade eura

Zbog nepravilnog odlaganja šuta, službenici nikšićke Komunalne policije kaznili su sa 1.500 eura firmu Merkator DOO, koja se nalazi u Karađorđevoj ulici, kao pravno lice i sa još 500 eura…

195 hits

utorak jul 23

Delta spremna za naplatu parkinga

Radovi na uvođenju naplate parkinga ispred tržnog centra Delta siti, koje treba da počne 1. avgusta i da po započetom satu iznosi 40 centi, odvijaju se po planu, a postavljeni…

250 hits

ponedjeljak jul 22

Konstrukcija poletne - slijetne staze završena u rekordnom roku

Konstrukcija poletne - slijetne staze na tivatskom aerodromu završena je u rekordnom roku, objavio je na svom instagram nalogu direktor aerodroma Danilo Orlandić.

501 hits

nedjelja jul 21

Parking na Škveru "oslobodio" centar, ne i džep vozača

U hroničnom nedostatku parkinga u Herceg Novom mnogo znači što je opet otvoren onaj u najatraktivnijoj zoni, na Škveru, na mjestu bivšeg Zanatskog u vlasništvu kompanije Euroland, Jevgenija Medvedeva. On…

535 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 24 jun 2019 18:30

Dan kada je Kotor dotakao političko dno

Danas je Kotor politički posrnuo. Predsjednici Skupštine i Opštine Dragica Perović i Vladimir Jokić pokazali su koliko sa pozicije vlasti, koju ne žele da ispuste ni po koju cijenu, mogu da naude gradu na čijem su čelu. Pečaćenjem ulaznih vrata, zamjenom brava, postavljanjem lanaca i katanaca kako odbornici ne bi mogli ući u njihov dom, Perovićeva i Jokić su dodatkli dno svake vrste.U cik zore, ponešeni valjda scenama iz akcionih filmova, dvojac je, uz prisustvo dva svjedoka, zapečatio predstavnicima naroda, ali i sebi samima, ulaz u lokalni parlament.

Perovićeva se na viberu obratila grupi zaposlenih u Skupštini opštine Kotor obavještavajući ih da im je dala slobodan dan u cilju sprječavanja saučestvovanja stručne službe Skupštine u planiranim nezakonitostima, tj. u izvršenju krivičnog djela sa produženim djelovanjem od strane neovlašćenog lica Željka Avramovića, sa grupom odbornika, koji su nezakonito zakazali nastavak XIX sjednice SO.

A neovlašćeno lice je odbornik u SO koga je skupštinska većina (17 odbornika od 33) izabrala da predsjedava nastavkom XIX sjednice. Zato je on ovlašćen od većine, a većina je u svakog demokratiji, neprikosnovena. Osim u ovoj Dragice Perović i Vladimira Jokića, koji se služe svim i svačim, pa i etiketiranjem, uvredama i klevetama, kako bi ostali vlast i ubirali njene benefite.

Produžena glupost traje više od dvije godine. Ovim činom demonstacije ostrašćenosti i sile čelnika kotorske lokalne uprave, građani su bili zaprepašteni. Da li je moguće da pravnici po struci, a Perovićeva i Jokić to jesu, nijesu znali da su danas napravili više krivičnih djela za koja, nadamo se, treba da odgovaraju.

Državni organi moraju da reaguju i da najkasnije sjutra odblokiraju ulaz u kotorsku SO. Neće valjda dozvoliti da grupica kotorskih fejsbuk političara i maškaranih karnevalista nasrću na pravni poredak države, predstavljajući svoju zabrinutost potrebnim činom blokiranja ulaza u SO skupštinskoj većini koja je izabrana voljom naroda, pa samim tim i legalna i legitima, kako Perovićeva voli da se poštapa kada se predstavlja kao neprikosnoveni čuvar zakona.

Moraju da reaguju i političke partije čijim je predstavnicima zabranjen ulaz u lokalni parlament, ali i zaposleni za koje još nije jasno kad će se vratiti na svoja radna mjesta. Perovićeva im je kazala da im daje slobodan dan. To je bilo danas, ali što će biti sjutra, niko ne zna. Jokić i Perovićeva su jasno kazali da će ovakvo stanje potrajati sve dok nadležni državni i pravosudni organi ne donesu konačnu odluku i ne odgovore njoj i njemu što su uradili po ovom pitanju. Pa ako država neće da odgovori, neće ni oni da otvore vrata Skupštine.
Nevjerovatno.
Da li je moguće da se ovo zaista dešava u 21. vijeku i da li će na ovakvo ponašanje političkog dvojca neko konačno staviti jemstveni konac koji povezuje vlast i njenu odgovornost za ono što čini.

Ko zna? Možda i hoće ranije nego što mislimo.

 

Izvor: Skala radio

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 24 jun 2019 18:47

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.