Standard.

utorak jul 23

Nikšić: Zbog šuta kazna dvije hiljade eura

Zbog nepravilnog odlaganja šuta, službenici nikšićke Komunalne policije kaznili su sa 1.500 eura firmu Merkator DOO, koja se nalazi u Karađorđevoj ulici, kao pravno lice i sa još 500 eura…

118 hits

utorak jul 23

Delta spremna za naplatu parkinga

Radovi na uvođenju naplate parkinga ispred tržnog centra Delta siti, koje treba da počne 1. avgusta i da po započetom satu iznosi 40 centi, odvijaju se po planu, a postavljeni…

177 hits

ponedjeljak jul 22

Konstrukcija poletne - slijetne staze završena u rekordnom roku

Konstrukcija poletne - slijetne staze na tivatskom aerodromu završena je u rekordnom roku, objavio je na svom instagram nalogu direktor aerodroma Danilo Orlandić.

430 hits

nedjelja jul 21

Parking na Škveru "oslobodio" centar, ne i džep vozača

U hroničnom nedostatku parkinga u Herceg Novom mnogo znači što je opet otvoren onaj u najatraktivnijoj zoni, na Škveru, na mjestu bivšeg Zanatskog u vlasništvu kompanije Euroland, Jevgenija Medvedeva. On…

460 hits

 
 
 
 
četvrtak, 11 jul 2019 16:27

Sutomore: Ženu ujeo konj

U Sutomoru, srednjovječnu ženu ujeo je konj dok se vraćala sa plaže Štrbina.

Nesvakidašnja situacija ženi je godišnji odmor pretvorila u bolnu muku i neizvjesnost, a okolnosti su otežane pošto do sada konj nije pronađen pa žena treba da primi i terapiju protiv bjesnila.

"Vraćala sam se sa plaže. Na livadi je bilo nekoliko konja. Jedan Rus je išao ispred mene, prišao konju, pomilovao životinju i prošao. Prošla sam i ja, međutim iznenada sam osjetila kao neki udarac od pozadi, neprijatan i jak bol u predjelu leđa. U momentu nisam znala šta me snašlo. Instiktivno sam rukom dohvatila bolno mjesto. Na prstima su ostali tragovi krvi. Ujeo me konj", ispričaja je žena dodajući da se odmah nakon što je povrijeđena obratila ljekaru.

"Kad sam se požalila šta mi se dogodilo, većina ljudi me gledala sa nevjericom, neki su se i nasmijali. Meni do smeha nije, kaže žena dodajući da u Sutomoru ima mnogo pasa lutalica, krupne stoke među kojima su i konji. Moj odmor pretvorio se u odlazak ljekarima, priča očajno srednjovečna žena je iz Srbije koja u Sutomoru, gdje ima kuću, ljetuje godinama", kazala je ona.

U Domu zdravlja Bar potvrđeno je da je ženu ujeo konj.

Dostavili su, navode, izvještaj ljekara veterinarskoj inspekciji.

"Konj nije nađen. Na osnovu pregleda konja utvrđuje se terapija koju žena treba da primi", kazali su u Domu zdravlja Bar.

Od veterinara saznaju - jeste rijetkost da konj ujede, ali se dešava. Konji mogu da obole i od bjesnila.

Poslednjih godina veterinari nisu zabilježili slučaj bjesnila kod konja.

Između Sutomora i Čanja nalaze se divlje plaže Štrbina i Maljevik. Netaknuta priroda, šljunkovite plaže, biserno čista voda, kao i ljekovito blato, razlozi su zbog kojih se dolazi u ove uvale.

Ipak, u opisu divlje lepote prisustvo čopora i krda stoke i nije atrakcija već očigledno predstavlja rizik.

Izvor: Jedro.me

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.