Standard.

petak avgust 16

Ovo je deset najboljih plaža u Crnoj Gori

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Deset najboljih plaža u Crnoj Gori, po preporuci Vizit Montenegro, su Ploče, Trsteno, Kamenovo, Jaz, Velika plaža, Mogren, Sveti Stefan, Kraljičina plaža, Lučice i Plavi horizonti, piše Boka news.

164 hits

petak avgust 16

Svaka čast: Budvanin pliva maraton za malog Vanju

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Član Plivačkog kluba “Stari grad” iz Budve, Luka Vučković danas će plivati maraton, od Pržna do plaže Ploče u dužini od 17 kilometara. Riječ je humanitranoj akciji koju je Budvanin pokrenuo,…

125 hits

petak avgust 16

Podgorica je sve privlačnija turistima

Za prvih šest mjeseci Podgoricu je posjetilo više od 75.000 turista, a ostvareno je oko 130.000 noćenja, što je oko 15 odsto više u odnosu na uporedni period prošle godine,…

105 hits

petak avgust 16

Čistoća neće oprostiti dugovanja Opštini Tuzi

Preuzimanje poslova higijene u Opštini Tuzi neće se odraziti na rad preduzeća Čistoća, saopštio je Andrija Čađenović, direktor ovog preduzeća. Oni mjesečni prihod od fizičkih lica sa teritorije Opštine Tuzi…

119 hits

 
 
 
 
nedjelja, 21 jul 2019 18:01

Parking na Škveru "oslobodio" centar, ne i džep vozača

U hroničnom nedostatku parkinga u Herceg Novom mnogo znači što je opet otvoren onaj u najatraktivnijoj zoni, na Škveru, na mjestu bivšeg Zanatskog u vlasništvu kompanije Euroland, Jevgenija Medvedeva. On je od 1. jula u zakupu Parking servisa, koji će ga koristiti do 1. oktobra.

Parking se naplaćuje po utvrđenom cjenovniku Parking servisa za posebna parkirališta sa naplatnom rampom. Korisnicima parkinga na raspolaganju je 120 mjesta.

Na taj način će, privremeno tokom sezone, biti riješeno parkiranje i makar malo umanjen saobraćajni pritisak, često i kolaps, ka Gradskoj luci.

Ipak, mještani i preduzetnici sa Škvera nijesu zadovoljni, jer je problem u cijenama, koje su, kako ističu, previsoke.

Najprije je parking bio zatvoren, jer kompanija Euroland nije uspjela da dobije neophodnu dozvolu za rad, a sada je problem što sebi ne mogu da priušte dnevne i karte za privredna lica, koje su previsoke, pa su prinuđeni da se parkiraju negdje drugo. Zbog toga je, kažu, parking često poluprazan.

Na naplatnom kisoku sa rampom vidljivo je istaknut dio cjenovnika, na kojem piše da je cijena parkiranja za sat od šest do 22 časa euro po satu, dok sat parkiranja od 22 do šest sati ujutru košta jedana i po euro po satu, koliko košta i započeti sat.

U Parking servisu navode da dnevna karta za dan košta 15 eura, dnevna karta za korišćenje parkinga od dva do sedam dana košta 12 eura, a za osam i više dana 10 eura.

Međutim, povlašćena propusnica za stanare na mjesečnom nivou iznosi 50 eura, dok povlašćena propusnica za pravna lica na mjesečnom nivou iznosi 70 eura.

“Parking na Škveru ne spada u opšta parkirališta, te samim tim nije zoniran, već spada u kategoriju posebnih parkirališta sa naplatnom rampom. Cijene se razlikuju od ostalih dijelova zona/grada, a formirane su na osnovu lokacije i vrste parkinga (posebno parkiralište)“, objašnjavaju u Parking servisu.

Ugovor o zakupu je potpisan do 1. oktobra, uz mogućnost produženja i naplata će se sigurno obavljati do tada. Izvor: Radio Jadran

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.