Standard.

ponedjeljak decembar 09

U Igalu će biti postavljeno šest promo kućica za praznike

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Proslavu novogodišnjih praznika u Herceg Novom, odnosno u Igalu, upotpuniće ponudom i ove godine promo-kućice, koje bi trebalo da budu postavljene preko puta Omladinskog parka tom gradu.

250 hits

ponedjeljak decembar 09

Danas o inicijativi za preimenovanje: Vezirov da bude Bratonožića most

Članovi Savjeta za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova izjasniće se danas o predlogu da se Vezirov most na Morači sa pripadajućom ulicom preimenuje u Bratonožića most.

380 hits

nedjelja decembar 08

Pasarela na Zlatici na meti vandala

Objavljeno u: Gradovi

by Samir

Pasarelu na Zlatici, izgrađenu kako bi djeci ostvarila bržu pješačku komunikaciju do Osnovne škole “Dr Dragiša Ivanović” svakodnevno uništavaju vandali, piše Dan.

504 hits

nedjelja decembar 08

Pasarela na Zlatici na meti vandala

Objavljeno u: Gradovi

subota decembar 07

Igalo: Kupanje i u decembru

Kamera čitaoca Portala RTCG snimila je popodnevno decembarsko kupanje u Igalu.

669 hits

subota decembar 07

Igalo: Kupanje i u decembru

Objavljeno u: Gradovi

 
 
 
 
nedjelja, 21 jul 2019 18:01

Parking na Škveru "oslobodio" centar, ne i džep vozača

U hroničnom nedostatku parkinga u Herceg Novom mnogo znači što je opet otvoren onaj u najatraktivnijoj zoni, na Škveru, na mjestu bivšeg Zanatskog u vlasništvu kompanije Euroland, Jevgenija Medvedeva. On je od 1. jula u zakupu Parking servisa, koji će ga koristiti do 1. oktobra.

Parking se naplaćuje po utvrđenom cjenovniku Parking servisa za posebna parkirališta sa naplatnom rampom. Korisnicima parkinga na raspolaganju je 120 mjesta.

Na taj način će, privremeno tokom sezone, biti riješeno parkiranje i makar malo umanjen saobraćajni pritisak, često i kolaps, ka Gradskoj luci.

Ipak, mještani i preduzetnici sa Škvera nijesu zadovoljni, jer je problem u cijenama, koje su, kako ističu, previsoke.

Najprije je parking bio zatvoren, jer kompanija Euroland nije uspjela da dobije neophodnu dozvolu za rad, a sada je problem što sebi ne mogu da priušte dnevne i karte za privredna lica, koje su previsoke, pa su prinuđeni da se parkiraju negdje drugo. Zbog toga je, kažu, parking često poluprazan.

Na naplatnom kisoku sa rampom vidljivo je istaknut dio cjenovnika, na kojem piše da je cijena parkiranja za sat od šest do 22 časa euro po satu, dok sat parkiranja od 22 do šest sati ujutru košta jedana i po euro po satu, koliko košta i započeti sat.

U Parking servisu navode da dnevna karta za dan košta 15 eura, dnevna karta za korišćenje parkinga od dva do sedam dana košta 12 eura, a za osam i više dana 10 eura.

Međutim, povlašćena propusnica za stanare na mjesečnom nivou iznosi 50 eura, dok povlašćena propusnica za pravna lica na mjesečnom nivou iznosi 70 eura.

“Parking na Škveru ne spada u opšta parkirališta, te samim tim nije zoniran, već spada u kategoriju posebnih parkirališta sa naplatnom rampom. Cijene se razlikuju od ostalih dijelova zona/grada, a formirane su na osnovu lokacije i vrste parkinga (posebno parkiralište)“, objašnjavaju u Parking servisu.

Ugovor o zakupu je potpisan do 1. oktobra, uz mogućnost produženja i naplata će se sigurno obavljati do tada. Izvor: Radio Jadran

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.