Standard.

četvrtak decembar 12

Simović i Vuković na terenu: Počinje izgradnja vodovoda za cijelu Lješansku nahiju

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović i gradonačelnik Glavnog grada Podgorice dr Ivan Vuković obilježili su danas početak izgradnje vodovodnog sistema Kaluđerovo oko - Kamenica,…

114 hits

četvrtak decembar 12

Đeljošaj: Budžet Glavnog grada urađen nezakonito

Budžet Glavnog grada za narednu godinu je urađen nezakonito, jer u njemu nijesu predviđena novčana sredstva za finansiranje KIC-a Malesija čiji je Glavni grad osnivač, saopštio je Nik Đeljošaj, predsjednik Opštine…

257 hits

srijeda decembar 11

Glavni grad i Opština Tuzi blizu rješenja oko podjele institucija

Glavni grad i opština Tuzi, uspjeli su da se usaglase oko podjele institucija na zadovoljstvo obije strane, te KIC - Malesija neće biti zatvoren od 1. januara, saznaje portal Standard.

402 hits

srijeda decembar 11

Mještani Tološa traže školu koju čekaju skoro četiri decenije

Objavljeno u: Gradovi

Mještani Tološa juče su na centralnoj javnoj raspravi povodom Nacrta Programa uređenja prostora Glavnog grada za narednu godinu negodovali zbog višedecenijskog čekanja na izgradnju škole u ovom naselju, kao i…

388 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
subota, 03 avgust 2019 14:43

Filmski festival na Crnom jezeru počinje večeras i traje do utorka, ponesite toplu odjeću i uživajte!

U subotu, 3. avgusta u 20:30 h, na Crnom jezeru svečano će biti otvoren “Green Montenegro Film Fest” – Filmski festival na temu zaštite životne sredine koji postaje prepoznat kao pokretač lijepih akcija i ideja na planu zaštite očuvanja prirodnih resursa naše zemlje.

Filmovi će biti prikazivani na atraktivnom otvorenom prostoru, noću, pored Crnog jezera, ispod samog vrha Durmitora, pred velikim brojem stranih turista, gostiju i mještana, uz veliki broj pratećih programa, što će dodatno upotpuniti turističku i kulturnu ponudu Žabljaka.

Takmičarski dio programa filmskog festivala započinje iste večeri, nakon otvaranja i to prikazivanjem filma “Godina uz geostacioniranu orbitu” (režija Felix Dierich iz Njemačke). Riječ je o petnaestominutnom filmu iz kategorije “Ekologija”.

Malo kasnije, u kategoriji “Ekologija duše” biće prikazan film Gorana Markovića iz Srbije “Delirijum tremens”.

Druženje se nastavlja uz DJ Freey.

U nedelju, 4. avgusta, prateći program festivala podrazumijeva film “The salt of the Earth” režisera Wim Wenders-a i Juliano Ribeiro Salgado, dok će u takmičarskom dijelu (kategorija: Ekologija) biti prikazani filmovi: “Crna senka zelene energije” (Dragan Gmizić), “Hidden heaven” (Çağatay Çelikbaş), “Tayo Tayo” (Patrick Chadwick) i “The man of the trees” ( Andrea Trivero).

U kategoriji Ekologija duše pogledajte film našeg režisera Mladena Vujovića “Predoziranje”.

U 1 sat iza ponoći, nastupiće DJ. Freey.

U ponedeljak, u 19:30 nas očekuje književno veče Petra Pješivca i Vujice Ognjenovića, a u 20:30 posjetioci će pogledati kratki promotivni film “Zagreb Filmtour Fest”-a.

U takmičarskom dijelu programa trećeg dana festivala, biće prikazana tri filma u kategoriji “Ekologija duše”: “Između dana i noći” (Andro Martinović), “Secret ingredient” (Gjorce Stavreski) i “Rekvijem za Ćehotinu” (Branko Gogić).

Po završetku filmova, posjetioci će uživati u muzici uživo Mile Nikić.

U utorak, 6.avgusta, biće prikazana dva filma u kategoriji “Ekologija duše” i to: “Golden fish, African fish” (Thomas Grand, Moussa Diop) i “Woman at war” (Benedikt Erlingsson), a u 23:30 je dodjela nagrada i svečano zatvaranje. Nakon toga, atmosferu će dodatno zagrijati popularni bend “Crveno i crno”.

Organizatori preporučuju da ponesete toplu odjeću. Festival će se istovremeno održavati i u Bijelom Polju.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.