Standard.

petak avgust 23

Nikšićanin vrijeđao službenice Komunalne policije: Prijetio, pa im oteo zapisnike?

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Službenice Komunalne policije u Nikšiću M.Đ. i D.P doživjele su juče pravu neprijatnost dok su bile na radnom zadatku, kada ih je verbalno napao sugrađanin Žarko Grbović (23), sprječavajući ih…

370 hits

petak avgust 23

Jadran najbolji klub mlađih vaterpolo kategorija u Crnoj Gori

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Plivački vaterpolo klub Jadran Carine, iz Herceg Novog, najbolji je klub mlađih vaterpolo kategorija u takmičenjima Kupa Crne Gore. Nakon što su rezultati svih klubova bodovani, za takmičarsku sezonu 2018/19,…

196 hits

petak avgust 23

Podgorica: Štandovi za prodaju polovnih udžbenika na Trgu nezavisnosti

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Glavni grad podržava inicijativu građana Podgorice da se na Trgu nezavisnosti organizuje prodaja polovnih (korišćenih) udžbenika za osnovno i srednje obrazovanje.

166 hits

petak avgust 23

"Hercegnovski strip festival" od 6. do 11. septembra

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Ovogodišnje 13. izdanje Hercegnovskog strip festivala (HSF) biće održano od 6. do 11. septembra. Izuzetno bogat program počinje ove godine ranije nego prethodnih, jer će već u petak, 6. septembra ujutru…

189 hits

 
 
 
 
srijeda, 14 avgust 2019 17:06

Uklonjen fašistički grafit u Bijelom Polju

FOTO: Antena M FOTO: Antena M

Nakon što objavljeno da na ulazu u Bijelo Polje već neko vrijeme stoji grafit "Smrt Hrvatu!", zbog čega su iz Hrvatske građanske inicijative uložili protest, reagovali su iz Opštine Bijelo Polje i naložili da se grafit ukloni.

"Povodom šovinističkih poruka objavljenih na portalima, želimo da izrazimo ogorčenje i uputimo izvinjenje svim građanima hrvatske nacionalnosti zbog poteza neodgovornih pojedinaca, koji svojim neprimjerenim postupkom žele da pošalju lošu sliku o našem gradu", naveli su u saopštenju.

S tim u vezi, predsjednik Opštine Petar Smolović je odmah naredio da se pomenuti natpisi uklone, što je u kratkom roku urađeno.

"Takođe, predsjednik Smolović je pozvao predsjednika HGI Adrijana Vuksanovića, kako bi izrazio žaljenje zbog ovog neprimjerenog ispada neodgovornih pojedinaca, koji podsredstvom medija i portala ima za cilj da o Bijelom Polju pošalje lošu sliku. To međutim, saglasili su se prilikom telefonskog razgovora nije slučaj, a medije željne senzacionalizma pozivamo da to provjere sa građanima hrvatske nacionalnosti u Bijelom Polju, kojih ima oko 40, ali i pripadnicima ostalih nacionalnih manjina u našem gradu. Građani Bijelog Polja su u mnogo težim vremenima pokazali zrelost i odgovornost, kao što je multivjerski i multinacionalni sklad u Bijelom Polju primjer kako se u jednoj sredini slažu i poštuju komšije. Takav slučaj je i kroz istoriju na koju smo posebno ponosni, tokom koje su se Bjelopoljci uvijek bili na strani pobjedničke, slobodarske i antifašističke ideje", zaključuje se u saopštenju.

 

Posljednji put izmijenjeno srijeda, 14 avgust 2019 19:18

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.