Standard.

petak avgust 23

Nikšićanin vrijeđao službenice Komunalne policije: Prijetio, pa im oteo zapisnike?

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Službenice Komunalne policije u Nikšiću M.Đ. i D.P doživjele su juče pravu neprijatnost dok su bile na radnom zadatku, kada ih je verbalno napao sugrađanin Žarko Grbović (23), sprječavajući ih…

379 hits

petak avgust 23

Jadran najbolji klub mlađih vaterpolo kategorija u Crnoj Gori

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Plivački vaterpolo klub Jadran Carine, iz Herceg Novog, najbolji je klub mlađih vaterpolo kategorija u takmičenjima Kupa Crne Gore. Nakon što su rezultati svih klubova bodovani, za takmičarsku sezonu 2018/19,…

205 hits

petak avgust 23

Podgorica: Štandovi za prodaju polovnih udžbenika na Trgu nezavisnosti

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Glavni grad podržava inicijativu građana Podgorice da se na Trgu nezavisnosti organizuje prodaja polovnih (korišćenih) udžbenika za osnovno i srednje obrazovanje.

175 hits

petak avgust 23

"Hercegnovski strip festival" od 6. do 11. septembra

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Ovogodišnje 13. izdanje Hercegnovskog strip festivala (HSF) biće održano od 6. do 11. septembra. Izuzetno bogat program počinje ove godine ranije nego prethodnih, jer će već u petak, 6. septembra ujutru…

197 hits

 
 
 
 
četvrtak, 15 avgust 2019 14:09

Tivat: Uskoro Seniorska kartica sa popustima!

Tivat: Uskoro Seniorska kartica sa popustima! waytomonte.com

Pored Omladinske kartice koja ovoj populaciji omogućava veliki broj popusta u trgovini i korištenju različitih usluga, Opština Tivat uskoro će uvesti i Seniorsku karticu, saopšteno je iz službe predsjednika opštine Siniše Kusovca.

“U Opštini Tivat u toku je izrada Strategije za stare, u saradnju sa NVO i različlitim udruženjima. Po uzoru na uspješne primjere iz prakse, vjerujemo da ćemo uskoro, pored omladinske kartice, imati i seniorsku karticu čime će se starijoj populaciji u gradu omogućiti da ostvaruju popuste prilikom različitih transakcija, u nekim insitucijama, trgovinskim lancima i slično, što će doprinijeti njihovom budžetu”, najavila je sekretarka za mlade, sport i socijalna pitanja mr Darka Ognjanović.

Starosna granica za seniorsku karticu je propisana zakonom. To znači da će svi stanovnici grada, stariji od 64 godine moći da dobiju karticu. Prema njenim riječima, jako je bitno da preduzetnici prepoznaju interes u humanosti i time budu nosilac društvene odgovornosti prema najstarijima.

„Omladinska kartica je veoma zaživjela. Maturanti su sada u prednosti jer će prvi put ostvariti pravo na popuste u gradovima u kojima se ekskurzija odvija a to su Beč, Budimpešta i Prag“, pojasnila je Ognjanović.

Sekretarka je istakla da je Opština Tivat možda prva koja iz oblasti socijalnih pitanja priprema zakonske akte koji služe za primjer drugim opštinama.

“U pripremi je Odluka za alternativni smještaj licima u stanju socijalne potrebe. Kao prvi takav model zaživio je Program socijalnog stanovanja, jedan od prvousvojenih u Crnoj Gori”, navela je Ognjanović.

Prema njenim riječima, poslije pet godina počela je da radi Komisija za redukciju socijalnih prava u stanovima za socijalnu kategoriju te u Sekretarijatu očekuju da će već na proljeće imati novi javni poziv za dodjelu stanova licima u stanju socijalne potrebe.

“Nekim osobama su zastarjela prava, neki su ih izgubili a kod nekih je došlo do promjene statusa. Čitava jedna oblast koju već tri mjeseca pokriva samo troje ljudi iz Sekretarijata“, pojasnila je Ognjanović. Ona je najavila da će se iduće godine pristupiti velikom projektu – izgradnji dnevnog boravka za stare.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.