Standard.

ponedjeljak decembar 09

U Igalu će biti postavljeno šest promo kućica za praznike

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Proslavu novogodišnjih praznika u Herceg Novom, odnosno u Igalu, upotpuniće ponudom i ove godine promo-kućice, koje bi trebalo da budu postavljene preko puta Omladinskog parka tom gradu.

95 hits

ponedjeljak decembar 09

Danas o inicijativi za preimenovanje: Vezirov da bude Bratonožića most

Članovi Savjeta za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova izjasniće se danas o predlogu da se Vezirov most na Morači sa pripadajućom ulicom preimenuje u Bratonožića most.

204 hits

nedjelja decembar 08

Pasarela na Zlatici na meti vandala

Objavljeno u: Gradovi

by Samir

Pasarelu na Zlatici, izgrađenu kako bi djeci ostvarila bržu pješačku komunikaciju do Osnovne škole “Dr Dragiša Ivanović” svakodnevno uništavaju vandali, piše Dan.

355 hits

nedjelja decembar 08

Pasarela na Zlatici na meti vandala

Objavljeno u: Gradovi

subota decembar 07

Igalo: Kupanje i u decembru

Kamera čitaoca Portala RTCG snimila je popodnevno decembarsko kupanje u Igalu.

516 hits

subota decembar 07

Igalo: Kupanje i u decembru

Objavljeno u: Gradovi

 
 
 
 
četvrtak, 15 avgust 2019 14:09

Tivat: Uskoro Seniorska kartica sa popustima!

Tivat: Uskoro Seniorska kartica sa popustima! waytomonte.com

Pored Omladinske kartice koja ovoj populaciji omogućava veliki broj popusta u trgovini i korištenju različitih usluga, Opština Tivat uskoro će uvesti i Seniorsku karticu, saopšteno je iz službe predsjednika opštine Siniše Kusovca.

“U Opštini Tivat u toku je izrada Strategije za stare, u saradnju sa NVO i različlitim udruženjima. Po uzoru na uspješne primjere iz prakse, vjerujemo da ćemo uskoro, pored omladinske kartice, imati i seniorsku karticu čime će se starijoj populaciji u gradu omogućiti da ostvaruju popuste prilikom različitih transakcija, u nekim insitucijama, trgovinskim lancima i slično, što će doprinijeti njihovom budžetu”, najavila je sekretarka za mlade, sport i socijalna pitanja mr Darka Ognjanović.

Starosna granica za seniorsku karticu je propisana zakonom. To znači da će svi stanovnici grada, stariji od 64 godine moći da dobiju karticu. Prema njenim riječima, jako je bitno da preduzetnici prepoznaju interes u humanosti i time budu nosilac društvene odgovornosti prema najstarijima.

„Omladinska kartica je veoma zaživjela. Maturanti su sada u prednosti jer će prvi put ostvariti pravo na popuste u gradovima u kojima se ekskurzija odvija a to su Beč, Budimpešta i Prag“, pojasnila je Ognjanović.

Sekretarka je istakla da je Opština Tivat možda prva koja iz oblasti socijalnih pitanja priprema zakonske akte koji služe za primjer drugim opštinama.

“U pripremi je Odluka za alternativni smještaj licima u stanju socijalne potrebe. Kao prvi takav model zaživio je Program socijalnog stanovanja, jedan od prvousvojenih u Crnoj Gori”, navela je Ognjanović.

Prema njenim riječima, poslije pet godina počela je da radi Komisija za redukciju socijalnih prava u stanovima za socijalnu kategoriju te u Sekretarijatu očekuju da će već na proljeće imati novi javni poziv za dodjelu stanova licima u stanju socijalne potrebe.

“Nekim osobama su zastarjela prava, neki su ih izgubili a kod nekih je došlo do promjene statusa. Čitava jedna oblast koju već tri mjeseca pokriva samo troje ljudi iz Sekretarijata“, pojasnila je Ognjanović. Ona je najavila da će se iduće godine pristupiti velikom projektu – izgradnji dnevnog boravka za stare.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.