Standard.

ponedjeljak oktobar 21

Divlje deponije problem u Baru: Javne površine nisu poligon za iživljavanje

Divlje deponije već godinama su problem opštine Bar. Smeća i plastičnih kesa ima na svakom koraku. Radnici Komunalnog preduzeća, i pored angažovanosti na čišćenju, ne mogu da utiču na ekološki…

251 hits

ponedjeljak oktobar 21

Igralište na Ćemovskom polju: Danju sport i igra, noću špric i igla

Preko dana igralište na Ćemovskom poljukoriste djeca, a nerijetko i sportisti i rekreativci, a preko noći ono postaje leglo uživaoca narkotika. Zavisnici od psihoaktivnih supstanci za sobom ostavljavaju iskorištene krvave…

249 hits

ponedjeljak oktobar 21

Dio Mataguža dobio uličnu rasvjetu, donacija „Gradnje promet“

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Mještani dijela sela Mataguži u Zeti dobili su prije nekoliko dana uličnu rasvjetu zahvaljujući donaciji kompanije „Gradnja promet“. Donacija je obuhvatila 19 led svjetiljki i kompletnu dodatnu opremu za njihovu montažu,…

204 hits

ponedjeljak oktobar 21

Mještani Donje Zaljuti ogorčeni: "Pacijent prije do bolnice nego Hitna pomoć do njega"

Mještanin sela Donja Zaljut, nadomak Cetinja Veljko Krivokapić ogorčen je što ekipa Hitne pomoći, nakon što su obaviješetni da ga je ujela zmija otrovnica i da ga komšija vozi prema…

254 hits

 
 
 
 
subota, 24 avgust 2019 10:45

Manifestacija Cetinjani svom gradu održana na Ljetnjoj pozornici

Manifestacija pod nazivom “Cetinjani svom gradu” održana je na Ljetnjoj pozornici. Dvočasovni umjetničko-zabavni program obilježili su nastupi brojnih muzičara, glumaca, sportista i talentovanih Cetinjanki i Cetinjana.

Manifestacija “Cetinjani svom gradu” prvi put je organizovana 1973. godine na inicijativu kompozitora i džez pijaniste Mirka Bratičevića. Riječ je o jednom, kako kaže pomoćnik direktora Turističke organizacije Prijestonice Cetinje Marko Vujanović, velikom projektu na čijoj se pripremi radilo dva mjeseca.

Odlučili smo da spojimo mladost i iskustvo. Okupili smo mlade talentovane cetinjske muzičare da uz one prekaljene, iskusne muzičare glumce, sportiste i sve one više i manje poznate Cetinjane, koji su na neki način dali doprinos svom gradu, večerašnjim koncertom s ljubavlju i zajedničkim angažmanom pruže cetinjskoj i široj publici jednu nezaboravnu noć”, kazao je Vujanović.

Cetinjski muzičar Kiko Vujović zadovoljan je zbog činjenice da su se na sceni Ljetne pozornice, pored već afirmisanih muzičara, našli i njihovi brojni talentovani sugrađani.

“Ja bih volio da ovo postane tradicionalno, da ne bude da smo je napravili sad pa onda opet za deset godina biće ili je neće biti, nego da se zna da je to svake godine”, istakao je Vujović.

Doprinos cetinjskoj manifestaciji dalo je i Kulturno-umjetničko društvo Njegoš koje je, prema riječima Draška Pejovića, nastupilo s dva ansambla i orkestrom.

“Nama iz KUD-a Njegoš je zadovoljstvo da večeras nastupimo na manifestaciji koja je sedamdesetih i osamdesetih godina bila veoma popularna na Cetinju. Večeras će drugi ansambl KUD-a Njegoš izvesti “Crnogorsko oro”, koreografiju Sava Vučkovića, a prvi ansambl igre iz Vrsute, takođe Vučkovićevu koreografiju”, objasnio je Pejović.

Cetinjski list

Manifestaciju “Cetinjani svom gradu” organizovali su Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija Prijestonice Cetinje.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.