Standard.

nedjelja septembar 22

(FOTO) Ljubović bogatiji za 500 sadnica bora

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Da je zaštita životne sredine za sadašnje i buduće generacije obaveza i zadatak svih nas u Crnoj Gori, danas su na djelu pokazali pripadnici Vojske Crne Gore, Ministarstva unutrašnjih poslova…

128 hits

nedjelja septembar 22

Protest u Podgorici: Prosvjetari traže plate veće 25 odsto

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Predstavnici prosvjetne zajednice s protesta u Podgorici zatražili su povećanje plata 25 odsto, kao i bolje uslove za stambene kredite. 

91 hits

nedjelja septembar 22

Biciklijada okupila preko 100 ljubitelja dvotočkaša: Una i Jakša najmlađi učesnici, Krsto Popović najstariji

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Preko 100 učesnika Septembarske biciklijade prodefilovalo je danas Nikšićem na svojim dvotočkašima u organizaciji Biciklističkog kluba (BK) „Perun“.

103 hits

nedjelja septembar 22

Kotor: Spašavali irskog državljanina sa Pestingradskih vrleti punih deset sati

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Gotovo deset sati trajalo je spašavanje irskog državljanina Shona Culena (54) koga su kotorski spasioci uspjeli da spuste sa nepristupačnog terena jutros oko 3 sata i 30 minuta, prenosi Skala…

114 hits

 
 
 
 
utorak, 03 septembar 2019 14:23

(VIDEO) Limom i danas pluta uginula riba!

(VIDEO) Limom i danas pluta uginula riba! Foto: Euromost

Limom i danas pluta velika količina mrtve ribe, što se može vidjeti na novim snimcima i fotografijama, koje uradila nevladina organizacija "Euromost". 

Predsjednik ribolovnog društva ,,Sinjavac” Ismet Softić je danas za portal sjevercg kazao, da je danas mnogo više mrtve ribe nego juče i da sumnjaju da je jutros trovanje nastavljeno. 

"I danas su na Lim izašle sve inspekcije, kao i policija, tako da očekujemo da se ispita, da li je i danas nastavljeno trovanje ribe, ili je ovo danas reakcija otrova od juče", kazao je Softić.

69766690 527676454665536 5959266852617060352 n

Foto: Euromost

On je naveo da je Osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju pokrenuo izvidjaj i da očekuju da se u što kraćem roku sazna izvršioci, ovog krivičnog djela i protiv istih podnese krivična prijava.

Nevladina organizacija ,,Euromost”, čiji su aktivisti dva dana pored Lima, traže da u što kraćem roku Osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju i Centar bezbjednosti u Bijelom Polju otkriju počinioce. Iz ove organizacije su naveli, da do sada, nikada nije zabilježeno ovoliko trovanje ribe, da ona puna dva dana non stop mrtva pluta nizvodno, od industrijske zone pa sve do Gubavča i niz vodno ka Srbiji i da je ovo ekološka katastrofa velikih razmjera.

Oni pozivaju i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, da se odmah uključe u čitav slučaj i dobro je što su odmah reagovale sve inspekcijske službe, sa kojim su i juče i danas zajedno bili na terenu, ali i očekuju da se u što kraćem roku objave prvi rezultati trovanja ribe na Limu.

Posljednji put izmijenjeno utorak, 03 septembar 2019 14:31

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.