Standard.

nedjelja septembar 22

(FOTO) Ljubović bogatiji za 500 sadnica bora

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Da je zaštita životne sredine za sadašnje i buduće generacije obaveza i zadatak svih nas u Crnoj Gori, danas su na djelu pokazali pripadnici Vojske Crne Gore, Ministarstva unutrašnjih poslova…

122 hits

nedjelja septembar 22

Protest u Podgorici: Prosvjetari traže plate veće 25 odsto

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Predstavnici prosvjetne zajednice s protesta u Podgorici zatražili su povećanje plata 25 odsto, kao i bolje uslove za stambene kredite. 

85 hits

nedjelja septembar 22

Biciklijada okupila preko 100 ljubitelja dvotočkaša: Una i Jakša najmlađi učesnici, Krsto Popović najstariji

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Preko 100 učesnika Septembarske biciklijade prodefilovalo je danas Nikšićem na svojim dvotočkašima u organizaciji Biciklističkog kluba (BK) „Perun“.

97 hits

nedjelja septembar 22

Kotor: Spašavali irskog državljanina sa Pestingradskih vrleti punih deset sati

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Gotovo deset sati trajalo je spašavanje irskog državljanina Shona Culena (54) koga su kotorski spasioci uspjeli da spuste sa nepristupačnog terena jutros oko 3 sata i 30 minuta, prenosi Skala…

108 hits

 
 
 
 
utorak, 03 septembar 2019 14:36

Gradi se trg i šetalište u Sutomoru, objavljen tender

Uprava javnih radova objavila je danas postupak javne nabavke za izgradnju trga i šetališta u Sutomoru, procijenjene vrijednosti blizu million eura. Rok za dostavljanje ponuda na adresu Uprave je 14. oktobar, kada će biti organizovano njihovo javno otvaranje.

Riječ je o jednoj od četiri faze uređenja ovog popularnog primorskog naselja, u koje će Vlada Crne Gore, Opština Bar i Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom uložiti ukupno oko 5,4 miliona eura, navedeno je u saopštenjuUprave javnih radova.

Objavljenom tenderskom dokumentacijom obuhvaćeno je skoro 5.000 metara kvadratnih, koji predstavljaju centralni javni prostor cijelog naselja, sa novom organizacijom trga, pješačke zone i zelenim površinama. 

Izradu idejnog rješenja i Glavnog projekta finansiralo je Morsko dobro, a u saradnji sa predstavnicima Ministarstva održivog razvoja i turizma, Opštine Bar, MZ “Spič” i nevladinih organizacija iz Sutomora, pri izradi projektne dokumentacije posebno se vodilo računa o racionalizaciji prostora na obali i proširenju zelenih površina duž novog šetališta.

“Realizacijom projekta širom otvaramo vrata ne samo za unapređenje turizma, već i poboljšanja života stanovnika Sutomora. Iz tog razloga, nadamo se da ćemo kroz postupak javne nabavke doći do kvalitetnog i odgovornog izvođača radova”, kazao je direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić.

Sutomore je, ističe on, već godinama među najpopularnijim primorskim destinacijama i domaćih i stranih turista i zaslužuje da kroz ovaj projekat dobije nove, moderne sadržaje.

“Posebno bih istakao da ova investicija predstavlja još jedan dokaz strateškog opredjeljenja Vlade da ulaže u valorizaciju turističkih potencijala države, kako na sjeveru, tako i u primorskim opštinama”, naveo je Nuhodžić.

 

 

 

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.